Salı, Nisan 09, 2013

Bizim Gürcü'ler gruptan çıkamadı

TFF Kadınlar Futbol Ligi'nde oynayan altı oyuncunun forma giydiği Gürcistan, 2015 FIFA Dünya Kupası ön eleme B grubunu üç puan ile üçüncü tamamlayarak kupaya erken veda etti.



Türkiye'de top koşturan Nino Sutidze (Konak Belediye), Nino Chkuaseli (Trabzon İdmanocağı), Tamari Tatuashvili (Adana İdmanyurdu), Teona Todadze (Adana İdmanyurdu), Khatia Chkonia (Karadeniz    Ereğlispor) ve takım kaptanı Tatiana Matveeva (Ataşehir Belediye)'nın forma giydiği Gürcistan, Tata ve Khatia'nın da gol kaydettiği ilk karşılaşmasında Litvanya'yı 4-3 mağlup etti. Ancak ardından Deniz Dilan Gökçek'in yönettiği karşılaşmada ilk resmi turnuvasını oynayan Makedonya'ya 2-0 yenilen Gürcü ekibi şansını zora soktu. Bugün oynanan son karşılaşmada, yine Deniz Dilan  Gökçek'in yönetiminde Faroe Adaları karşısına çıkan Gürcistan, 38.dakikada yenik duruma düştüğü karşılaşmada 47.dakikada dengeyi sağlasa da, 73.dakikada gelen gole engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlubiyet ile ayrıldı. Bu sonuçla üç puanda kalan Gürcistan, Faroe Adaları ve Makedonya'nın ardından üçüncü oldu.


Önelemeden gelen dört takımın, kalan 38 takım ile birlikte katılacağı Dünya Kupası elemelerinin kuraları 16 Nisan'da çekilecek. Bu tarihte Türkiye'nin rakipleri de belli olacak.


Erdem G

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...