Perşembe, Şubat 19, 2009

Fadıl Kurt'la çok özel...


Fadıl Kurt profesyonel liglerde yıllarca oynamış bir futbolcu. Onu özellikle 1. Lig'de Vanspor forması altındaki başarılı performansıyla hatırlıyoruz. Şu anda Çanakkale Süper Amatör Küme'de Hastanebayırıspor'u çalıştıran Kurt'un profesyonellikteki duraklarından biri de Sapancaspor'du.
Yeşil-Beyazlılar'ın resmi sitesinde Fadıl Kurt'la yapılan güzel söyleşiyi aktarıyoruz. Fadıl hocanın Sapancaspor günleriyle ilgili söylediklerinden satırbaşları şöyle:

* Ben Sapancaspor'a transfer olduğumda 2002-2003 futbol sezonu ilk yarısı sona ermişti ve beş takımın düşeceği grupta, Sapancaspor sondan ikinci sıradaydı. Ligin ikinci yarısında Bekir Kılıç başkanlığında yeni bir yönetim kurulu göreve gelmişti. Benimle birlikte birkaç transfer daha yaptılar.Çalışmalara başladığımızda çok genç ve tecrübesiz bir takım olduğumuzu gördüm. Sadece ben, Kasım ve Sadettin tecrübeli futbolculardık. Her birimizin süper lig dahil birçok yıllık tecrübesi vardı.
* Takımda yetenekli genç futbolcular da vardı. Ancak ligdeki konumları itibari nedeniyle onlar da güvenlerini kaybetmişlerdi. Kümede kalmak için bizim tecrübemiz ne kadar yeterli olacaktı, onu maçlar başlayınca görecektik.

* Bu arada takımın başınada İsmail Hakkı Öner'in yerine Volkan Yayın hoca getirilmişti. İşimiz gerçekten çok zordu. İlk antremana katıldığımızı daha dün gibi hatırlıyorum. Kendi aramızda toplanarak neler yapabileceğimizi, takımı nasıl kümede bırakabileceğimizi konuşuyorduk. Kaptanımız Kasım'dan genç arkadaşlara birkaç söz söylemek için izin aldım ve onlara şunu söyledim: "Ben, Sadettin ve Kasım abiniz yıllarca birinci ligde top oynadık ama şu an sizlerle birlikteyiz. Sapancaspor'un başarısı için mücadele edeceğiz. Bugün sizin oturduğunuz yerde yıllar önce biz oturuyorduk. Futbolu meslek olarak seçtik ve çok çalışarak bir yerlere geldik. Sizler de başarılı olabilmeniz için çok çalışmalısınız. Bu işi meslek olarak ve yarınlarınızın geçim kaynağı olarak görmelisiniz. Bizim tecrübemiz, sizlerin gençliği ve dinamizmi ile her zorluğun üstesinden geliriz. Yeter ki kendinize güvenin ve başarabileceğinize yürekten inanın."

* Genç arkadaşlarım söylediklerimden oldukça etkilenmişlerdi. Biz büyükler, genç futbolcu kardeşlerimize sevgi ile yaklaştıkça onların da kendilerine olan güvenleri arttı. O dönemde yönetim kurulundaki büyüklerimizin çok büyük maddi imkanları yoktu belki ama çok büyük yürekleri ve bizlere olan sevgi ve inanışları vardı. Zaten bizi başarıya götüren en büyük etken de bu sevgi, inanç ve takım içindeki arkadaşlık ortamının mükemmel olmasıydı.

* Volkan Hoca da gerçekten de çok başlarılı bir teknik adamdı. Sporcunun ruh halinden çok iyi anlıyordu. Takım içerisindeki tecrübeli ve genç dengesini öyle güzel sağlamıştı ki başarılı olmamız kaçınıulmazdı. Antremanlarda ve maçlarda herkes varını toğunu ortaya koyarak mücadele etmişti herkes ligin ikinci yarısında. Final havasında oynadığımız her maçı inanarak ve çok mücadele ederek kazandık ve lig sona erdiğinde bir mucizeyi başarmıştık.

* Herkesin kesin küme düştü gözüyle baktığı takım ligi orta sıralarda ve küme düşme potasının çok çok üstünde bırakmıştık. Sporcusundan teknik adamına, yönetimine kadar insana gurur veren ve kıskanılacak bir başarıya imza atmıştık. O gün bizi başarıya götüren en büyük etken sevgi, inanç ve arkadaşlık ortamının sağlanmasıydı.
* Yıllar sonra bugün ise Sapancaspor,amatör kümeden tekrar profesyonel lige dönmenin mücadelesini veriyor. Umarım başarıların ne ile mümkün olduğunu anlarlar ve ona göre hareket ederler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bir B.Paşalı olarak seni ve adamlığını seviyorum.Bayrampaşalı Fadıl kardeşimi top oynadığı yerlerde B.Paşamızı iyi bir şekilde temsil için gurur duyuyorum. Sen adam gibi adamsın. Sana antrenörlük hayatında başarılar diliyorum.Yolun açık olsun.

BAYRAMPAŞA SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN

Adsız dedi ki...

Çanakkale'de Antrenör kursunda iken tanımıştım Fadıl'ı. Kardeşi İbrahim'de bizim gibi Kursiyer'di. Mustafa Meteertem Hoca anlatmıştı bir defasında "bu çocukların sülalesi adam" demişti.

Adsız dedi ki...

Adam gibi adamdır Fadıl kaptan.Bizi zor durumdan alıp kümede bıraktığı seneyi asla unutamayız.

Sen her zaman Sapancalıların kalbinde olacaksın büyük kaptan

Adsız dedi ki...

siteniz gerçekten çok güzel olmuş Efkan Bey.Amatör futbolla ilgili her gelişmeyi buradan takip edebiliyoruz.Tatangalar com. da da sitenizi beğenerek takip eden çok sayıda Sakaryaspor lu var.Yalnız sizin amatör futbol dışında doğu bloku takımlarıylada ilgili geniş bir bilgi dağarcığınızın olduğunu biliyorum.Sizin gibi bende Torpedo Moscow a sempati besleyen biriyim.Doğu bloku veya sadece Torpedo Moscow ile ilgilide bir blok açabilirseniz memnun olurum....

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası Finalleri Sonuçları

Türkiye U16 Futbol Şampiyonası dörtlü finalleri  Afyonkarahisar'da başladı.