Pazar, Ocak 11, 2009

Reşitpaşaspor rahatça Süper Amatör'de

REŞİTPAŞASPOR: 2 ŞİŞLİ SANAYİSPOR: 0

HABER-FOTO: TURGAY TOKEL
Süper Amatör' e yükselecek takımın belirleneceği Şişli Sanayispor - Reşitpaşaspor karşılaşması Nurtepe Stadı’nda güzel bir ortamda oynandı. Her iki takım taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Reşitpaşa taraftarları daha ağırlıklıydı. İki takım da oyuna kontrollü başladı. Sanayi de yılların tecrübesi Davut Gecü, bu tür karşılaşmalara alışık olduğundan takımını defansif ağırlıklı oynattı. Reşitpaşa ise taraftar desteğini arkasına alarak 10. dakikadan itibaren rakibi üzerine yüklenmeye başladı. 15. dakikada ani gelişen bir atakta topla buluşan Esat rakiplerini geçerek Gökmen ile karşı karşıya kaldı. Esat' ın vuruşuna Gökmen müdahale etti fakat top yine de ağlarla buluştu: 1-0. İlk yarıda golün olduğu dakikaya kadar ve golden sonra ki dakikalarda iki takımın da gol pozisyonu yok denecek kadar azdı.
İkinci yarıda oldukça gerginleşen mücadelede birbirinden önemli pozisyonlar vardı. 50. dakikada Sanayispor atağında Burak'ın vurduğu top az farkla auta çıktı. 62. dakikada da Sanayispor Davut Gecü' nün kullandığı serbest atışından yararlanamadı. 3 dakika sonra yani 65. dakikada bu sefer Reşitpaşa atağı vardı. Orta sahadan ayağa paslarla çıkan Reşitpaşa'da top en son İshak' ta kaldı. İshak da düzgün bir vuruşla Gökmen' i mağlup etti: 2-0

Oyun 2-0’a gelince Sanayispor' da doğal olarak moraller bozuldu. Oyundan iyice kopan Mavi - Beyazlı ekip son 20 dakikada sürekli doldur boşaltla gol aradı. Fakat Reşitpaşaspor' un tecrübeli kaptanı bu topları her defasında karşıladı. Kısa boyuna rağmen Sanayispor forvetlerine geçit vermeyen Reşitpaşa kaptanı takdir topladı. Son dakikalara girilirken Reşitpaşaspor artık Süper Amatör'ü düşünmeye başlamıştı bile. Nitekim de öyle oldu ve Kırmızı-Siyahlılar, Sanayispor' u 2-0 geçerek adını Süper Amatör kümeye yazdırdı.

Nurtepe Stadı'nda büyük olaylar
Biraz da maç sırasında ve maçtan sonra çıkan olaylara değinecek olursak... Maçın devre arasında Reşitpaşa tribünleri önüne gelerek taraftarlarla tartışan Davut Gecü'ye kırmızı-siyahlı tribünlerden küfürler edildi. Bunun üzerine Şişli Sanayi taraftarları o tarafa doğru yöneldi. Ne olduysa o dakikadan sonra oldu zaten. Her iki takım taraftarları tekme tokat birbirine girdi. Yaklaşık 10 dakika süren olayları her iki takımın sağ duyulu taraftarları engelledi. Böyle önemli bir maçta neden emniyet görevlileri yoktu o da ayrı bir soru.
Nurtepesporlular da karışınca...
Olaylara Sanayispor' u destekleyen Nurtepelilerin de karışması olayı iyice karıştırdı. Stat dışına çıkan Sanayililer ve Nurtepeliler ikinci yarı stada girmedi. Dışarıda toplanan Nurtepeliler ve onların yanında Sanayililer maç sonrasında Nurtepe Stadı’nı cehenneme cevirdiler. Taşlı sopalı kavgaların yaşandığı olayları polis güçlükle önledi. Aslında olay çıkacağı daha ilk dakikadan belliydi. İki takım taraftarları da kapalı tribünde yan yana maçı takip ediyorlardı. Ben dahil birçok kişi bu olayın içinden çıkamamıştık. Keşke haklı çıkmasaydık ama maalesef haklı çıktık ve iki takım taraftarlarının kapalıda olması olayların büyümesine neden oldu.
--------
BU HABER YORUMA KAPATILMIŞTIR.

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası Finalleri Sonuçları

Türkiye U16 Futbol Şampiyonası dörtlü finalleri  Afyonkarahisar'da başladı.