Cumartesi, Mart 15, 2008

Irmakspor'dan 'altın' gibi galibiyet


ALTINASLARSPOR: 1 IRMAKSPOR: 3

YAZI-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul 2. Amatör Küme 9. Grup’ta Bayrampaşa Altınaslarspor’un sahasında Zeytinburnu Irmakspor’a 3-1 mağlup oldu.

* Karşılaşma Bayrampaşa Belediye Stadı’nda oynandı. Bu stat yeni hizmete açılan, son derece güzel, modern bir tesis. Bayrampaşa kulplerinin stat sıkıntısını bir nebze de olsa çözmüş görünüyor. Ancak yeri Bayrampaşa Merkez’de değil, Kocatepe Mahallesi’nde. Havaalanı-Aksaray Metrosu’nda Kartaltepe-Kocatepe durağına yaklaşık 5 dakika mesafede. Ayrıca Edirnekapı-Topkapı-Kocatepe minibüsleri veya HT5 Karadeniz Mah.-Kocatepe otobüsleriyle ulaşılabilir.
* Ligde 4. haftaya Altınaslar 2, Irmakspor 1 puanla girdi. İki takımın da geride kalan 3 maçta galibiyeti yoktu.
* Irmakspor bu sene ismini değiştiren bir kulüp. Eski isimleri İstanbul Türkistanspor’du. Sezon başında Perpa’da faaliyet gösteren Irmak Group’un kulübü sahiplenmesiyle isimleri de değişti.


Amatörde görmek istediğimiz bir tablo: Bayrampaşa Belediye Stadı'nın elektronik elektronik oyuncu değişikliği tabelası

* Maçta fazla bir seyirci yoktu. Altınaslarspor’u destekleyen orta yaş grubu 5-6 kişilik bir grup vardı. Toplam tribün nüfusu 20’ydi sanırım. Bir de çoğu amatör maçın olmazsa olmazı, sürekli tribünden sahadaki futbolculara bağıran biri (sanırım yöneticiydi) vardı. Önümde oturanlar Altınaslarlı futbolcularla bayağı içli dışlıydı. Bir tanesi futbolculardan birine “Çocuğu getirdik bari bir gol Ahmet” diyince gülüşmeler oldu.
* İlk yarım saatlik bölümde taraflar birer gol attı, 30. dakikada Altınaslarspor’dan bir futbolcu kırmızı kart gördü. Anladığım kadarıyla Bordo-Beyazlıların kırmızı kart sorunu oldukça kronik. Maçları 11 kişi tamamlayamama gibi bir sorunları varmış (Öyle konuşuyorlardı)
Altınaslar takımı sahaya 14 kişi çıkmıştı, maç boyunca kadrodaki tüm isimleri kullandılar. Irmakspor ise 18 kişiyi toplayabilmişti. Altınaslar’ın eksik olması da tribünde dalga konusuydu.

* İlk yarı 1-1 bittikten sonra ikinci yarının hemen başında Irmakspor’un 9 numarası skoru 2-1 yaptı. İkili mücadelede markajcısını bir omuzla yere yıktıktan sonra topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.
* Oyuncu değişiklikleri sırasında hoş bir sürprizle karşılaştık. Hayatımda ilk kez bir amatör maçta elektronik tabelanın kullanıldığını gördüm. Darısı tüm statlarımızın başına...
* 80. dakikada işler Altınaslar için daha trajik hale geldi zira 4 numaralı oyuncuları hakeme itirazdan kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı. Altınaslarspor’un kaptanının isyanı ilginçti: “Nerede bir fırlama var, bizde!”

Hakeme itiraz eden Altınaslar Antrenörü oyundan ihraç edildi...
* Bayrampaşa temsilcisinde oyundan atılan sadece futbolcular değildi. Kalecilerinin sakatlandığı pozisyonda Altınaslar’ın antrenörü sahaya girerek, oyunu durdurmayan hakeme bayağı bir tepki gösterdi, hakem de onu saha dışına attı. Yedek kaleci oyuna girerken Altınaslar’ın yedek kulübesi bomboş kaldı!
* İkinci yarıda Altınaslar takımı oyun disiplininden son derece kopuk oynadı. 2-1 olduktan sonra savunmaya çekilmedikleri gibi 9 kişi kaldıktan sonra da skoru korumak gibi bir dertleri olmadıklarını gösterdiler. Bunun sonucunda Irmakspor birçoğu kaleciyle karşı karşıya olmak üzere sayısız pozisyon yakaladı. Ancak 89’da durumu 3-1 yapabildiler, onda da 9 numara neredeyse tüm Altınaslar yarı sahasında topu tek başına sürdü, yedek kaleci çıkmakta tereddüt edince rahat bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Irmakspor böylece ilk galibiyetini aldı
* Maçın 80. dakikasında Altınaslar’ın genç oyuncusu Fatih’in vefat ettiği haberi alındı, bu büyük üzüntü yarattı. Ölümün gerçekliği karşısında o ana kadar maç için bağırışların, hakeme itirazların hiçbir anlamı kalmıyor...
İhraçlar sonrası Altınaslar yedek kulübesi...

* Takımları değerlendirecek olursak... Altınaslarspor’da tam bir mahalle takımı havası var. Agresifler, kazanma hırsları var, istekliler ancak her kafadan bir ses çıktığı için sahada tam bir karmaşa hakim, organizasyonsuzluk had safhada. Hakemle çok uğraşıyorlar, neticesinde 2 oyuncularını ve antrenörlerini kaybettiler. Ancak bir yönlerini takdir ettim, o kadar hırslı olmalarına karşın rakiplerine karşı olumsuz hareketleri olmadı. Göze çarpan tek isimleri kalecileriydi o da sakatlanarak çıkmak zorunda kaldı.
* Irmakspor, Altınaslar’ın aksine soğukkanlı oyunculara sahip. Organize bir takım görüntüsü verdiler, sakin sakin toplarını oynadılar. Ancak teknik kapasiteleri yeterli değil, son vuruşlarda ise çok kötüydüler. Normalde çok rahat 10-1 bitecek maçta 3-1’e razı oldular.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sallama lem ben altınaslarda oynuyorum yenılıyoz ama izliyenler hiç te olmasa biraz güzel görüküyoz oynuyoruz ve bazen kazanıyoruz bazen de kaybediyoruz futbol bu ne olacagı bilinmez hafife alma lütfen bizde aslanlar gibi topumuzu oynuyoruz tamm dogru ırmak iyi oynadı kazandı am bizde boş degildik bizde iyi oynadık tamm mı _?_ hekemlere karşı geliyoz çünkü aşırı hatayapıyor bi maçta nerdeyse 4 ofsayt yanlış + korner taç vb hatalar foul leri vermiyor penaltıları es geçiyor ne yapalım hakkımız sende fazla istersen bizle ugraşma ok hadi by

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.