Cumartesi, Mart 01, 2008

Ödemiş'te rota Urla

Ödemiş Belediyespor, terfi maçlarına gitmek için Urla Gençlik maçını mutlaka kazanmak zorunda.

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
İzmir Süper Amatör Küme B Grubu'nda sezonun son 3 haftasına girilirken yine solukları kesecek bir randevu bizleri bekliyor. Terfilere gitmeyi garantileyen Urla Gençlik Spor, Ödemiş Belediyespor’u konuk ediyor. Birisi grupta liderlğin peşinde diğeri ise 3.lük unvanını koruyarak terfilere gitmenin peşinde... Eğer Ödemiş kazanırsa, önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Özdere maçından sonra tur atacak. Eğer Urla kazanırsa Göztepe ile arasındaki puan farkını koruyacak ve tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig şampiyonluğu yaşamaya bir adım daha yaklaşacak. Urla 12 Eylül Stadı’ndaki bu önemli randevunun başlama saati 14:00. Maçı İzmir bölgesi A klasman hakemlerinden Emre Malok yönetecek. Yardımcılıklarını Mustafa Erdoğdu ve Çetin Tuğluer yapacak. İki ekip arasında oynanan son 5 maçın 3’ünü Urla kazandı. 1 maç berabere, 1 maç da Ödemiş’in üstünlüğü ile sonuçlandı. İlk yarıda Ödemiş’te oynanan maçı Urla Gençlik 2-1 kazanmıştı.

Urla Evinde Hiç Kaybetmedi…
Geçen sezon Ödemiş Bld. Spor’u çalıştıran Zafer Çağın idaresindeki Urla Gençlik ise bu maçın kâğıt üzerindeki favorisi. Tecrübeli bir kadroya sahip olan yeşil-beyazlılar Ödemiş sayesinde oturdukları liderlik koltuğuna iyice ısınmış görünüyorlar. Urla Gençlik kalecisi Ümit tecrübesi ile takımın ateşleyicisi. Özellikle rakip futbolcuların üzerinde psikolojik etkiler yaratabilen Ümit, yaptığı kurtarışlar ile zaman zaman takımını sırtlayan bir isim. Yine tecrübesiyle kaptan Soner bu sezon son saniyelerde yaptığı güzel işlerle takımına çok şey kazandırdı. Forvet mevkiinde oynayan Serkan Yılmaz ise takımın en önemli gol silahlarından. Şirinyer-Urla maçında attığı iki golle takımını altın değerinde 3 puan kazandırdı. Takımın en golcü ismi olan Serkan Yılmaz, Zafer Çağın’ın Ödemiş karşısındaki en önemli kozu.
Zafer Çağın’ın diğer bir kozu ise Bulgar forvet Elin Neshev. Bu oyuncu da Ödemiş defans hattının dikkat etmesi gereken bir isim. Takımın diğer forvet oyuncusu Onur da dikkat çekici bir futbolcu. Bir dönem Ödemiş Bld. Spor forması giyen Fettah, Ozan ve Fatih Zafer Çağın’ın diğer gizli silahları. 30 yaşında olan ve Göztepe dahil olmak üzere birçok takımın formasını terleten Taylan, Zafer Çağın’ın maçların ikinci yarısında şans tanıdığı tecrübeli bir futbolcu. 23 yaşındaki Rıfat ise defansın belkemiği. Urla Gençlik’in böyle bir kadroyla liderlik koltuğunda oturmasına şaşırmamak gerek.

Sıcak Maçların Soğukkanlı Takımı Ödemiş…
Ödemiş Bld. Spor ise deplasmanda oynadığı maçlarda kazanan ve rahat bir futbol sergileyerek ev sahibi takımları strese sokan bir özelliğe sahip. Ödemiş’in böyle derbi sayabileceğimiz maçlarda rakiplerine karşı daha üstün olduğunu görebiliyoruz. Bunu Alaçatı’da, Tire’de ve Alsancak’ta gördük. Efe’nin silahları ise Ercan, Ersin ve Serkan. Ercan performansının zirvesinde, Ersin her zaman olduğu gibi sürati ve yeteneği ile rakip defansı zorlayan bir isim. Tecrübesi ile Serkan bu maçta Mahmut Arslan’ın kozlarından. Serkan ilk yarıda Ödemiş’in evinde Urla’ya 2-1 kaybettiği maçta attığı golle kalitesini ispatlamıştı. Defans ise emin ellerde. Oktay, Sedat, Doğan ve Turgay tecrübe ve performanslarıyla olumlu sinyaller veriyorlar. Kazanarak büyük avantaj yakalamak isteyen Ödemiş, işini şansa bırakmayacak. Takımdaki tek eksik Tamer, Çarşamba günkü antrenmanda sakatlanan file bekçisinin çekilen MR’dan kötü haber geldi. Genç file bekçisi 25-30 gün yeşil sahalardan uzak kalacak. Kaleye bu sezon sadece iki maçta görev alan Hüseyin geçecek. Dünkü çift kale antrenmanında hırslı görünen kırmızı-lacivertlilerin tek bir hedefi var galibiyet!
Maçla ilgili tüm ayrıntılar yerelfutbol.com’da…



(Büyük hali için üstüne tıklayınız)

Hiç yorum yok:

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.