Cumartesi, Mart 01, 2008

Mustafakemalpaşa 2007-2008 sezonu değerlendirmesi-2


YAZI: AHMET FARUK ÖZCAN
Geçen yazımda M.K.Paşa'nın defans ve kalecilerini sizlere tanıtmıştım. Bugün ise orta saha ve forvet oyuncularını bu sene yaptıkları ile anlatacağım. Paşa bu dar kadrosuna rağmen ligde kaldığı için yönetim ve teknik heyetini çok sevindi. Gelecek sezon için hazırlıklara şimdiden başlayacaklar.

1-Erkan Cesur(Forvet): Paşa'ya geldiğinden bu yana forvet oynayan Erkan bu sene çoğunlukla kanatlarda oynadığı için pek etkili olamadı. Asıl yerine geçtiğinde elinden geleni yapan arkadaşımız, bir türlü hocaya kendini oyun olarak beğendiremedi. Takımdan kesilmedi ancak tabiri caizse takımın şamar oğlanı oldu. Hangi mevkide hata yapılırsa yapılsın hesap Erkan'a kesiliyordu. İdmanların en istikrarlısı olan Erkan, maçlarda hocasından hep ters tepki görünce idmanları asmaya başladı. Ama bütün bu olumsuz olaylara rağmen hoasına karşı hiçbir olumsuz hareket yapmaması onun ne kadar efendi biri olduğunu gösteriyor. Erkan mücadeleyi seven, hırçın bir futbolcu...
2-Hakan Yıldırım (Ön libero): Takıma bu sene katılan Hakan, mücadele etmeyi çok seviyor. Takımın en önemli bölgesinde oynamasına rağmen bazen çok basit hatalar yapabiliyor. İkili mücadeleri çoğunlukla kazanmasına rağmen top kullanmakta biraz eksiği olduğu söylenebilir. Yaptığı mücadele sayesinde diğer arkadaşlarının daha az koşmasını sağlıyor. Topları da onlar onun yerine kullanıyorlar.
3-Hakan Toprak (sol açık): Paşa'nın alt yapısından yetişen genç futbolcu kendine verilen şanşları hiç iyi kullanamadı. İdmanlarda çok istekli olan Hakan maçlarda sanki bu isteğini kaybediyor. İdmanda coşan futbolcu maçta hiçbir şey yapamıyor. Onun için bu sene çok az oynadı. Çok hızlı bir oyuncu olmasına rağmen bu hızını olumlu yönde bir türlü kullanamıyor. Kafasını kullanabilse iyi bir takımda oynamaması için hiç bir engel yok.
4-Ercan (Forvet): Bu sene Tekirdağ tarafından gelen bu futbolcu Paşa'ya çok şey katkı desek yanlış söylemiş olmayız. Sezon başında bir maçta kacırdığı bir çok gol pozisyonu sonrasında kendine takım kaptanı tarafından söylenen sözlerden çok fazla etkilendi ve çoğu maç bu olumsuz olay yüzünden istediği oyunu oynayamadı. İlerleyen haftalarda düzelen Ercan takıma katkı yapmaya başladı. En önemli özelliği her maçta en az 2 net gol pozisyonuna girmesi... Ama bu pozisyonları çoğu zaman değerlendiremeyip hocasını ve arkadaşlarını kahrediyor. Hiç bir zaman kendi oynamayan takım arkadaşlarına yol açan bir santrafor Ercan...
5-İbrahim Sorma (Sağ açık): Skoru her an değiştirecek bir tekniğe sahip olan İbo bu özelliğini hiç bir zaman kullanamadı. İdman yapma isteği olmayan İbo güçsüzlükten rakiplerle her girdiği ikili mücadelede yeri öpmeye başladı. Aklı sahadan çok dışarıda olan İbrahim bu yüzden son haftalarda oynamamaya başladı. Yaşadığı sakatlık kendine bakmayışı nedeniyle yaklaşık 1 ay sürdü. Bütün bu isteksizliği ve idman yapmayışı teknik kadronun ona karşı tavrından kaynaklanıyor diye bir söylenti çıktı. Ama ne olursa olsun iyi bir İbrahim takımı için herşeyi yapabilecek bir kaliteye sahiptir.
6-Caner Sallak (Forvet): MK Paşa'nın bu sene gol umudu olarak aldığı Caner bu umutları ilk haftalar boşa çıkardı. İlk 9 hafta golü yoktu. Hemen hemen bütün maçlarda ilk 11 çıkan Caner son vuruş eksikliği yüzünden teknik direktör tarafından çok eleştirildi. Forvet olmasına rağmen sahanın basmadık yeri bırakmaz. Hoca da çoğu maçta onun bu özelliği yüzünden oynattığını hiç çekinmeden söylemiştir. İlk golünü attıktan sonra bir anda formu yükselen Caner ilerleyen haftalarda gol sayısını artırmaya başladı ve Paşa'nın üst sıralara çıkmasında etkili oldu. Top kontrolünü geliştirirse daha başarılı olabilecektir. İdmanlardaki şutlarını maçlarda da atarsa kesin birilerinin gözüne girecektir...
7- İbrahim Yalçın (sol açık): Paşa'nın en hırçın futbolcusu... Bu hırçınlığı çoğunlukla rakip oyunculara olumsuz yönde yapıyor. Bir maçta her an kırmızı kart görüp mücadeleyi bir anda kızıştırabilir. Bu sene Paşa'ya çok faydalı olduğunu söyleyemeyiz ama iyi oynadığı maçlar da var. İdmanlarda koşmayı hiç sevmeyen, direk maç yapmak isteyen, maçlarda hareketle adam geçmeyi seven bir futbolcu. Bu futbolcu geçmeyi sadece idmanlarda yapıp, maçlarda adam eksiltmeyi hiç denemez. 3 maçlık cezası sonrası geçen hafta oynadığı maçta 2 gol atarak istediği zaman herşeyi değiştirecek bir kaliteye sahip olduğunu gösterdi ama bu kalitesini kullanması lazım. Genç olmasına rağmen idman yapmayı sevmeyişi onun için büyük bir kayıp.
8-Ramazan Güler (Orta Saha): Paşa'nın eski topçusu... Geçen sene oynadığı takımda hoca ile anlaşamaması yüzünden bu sene eski takımına geri döndü. Paşa'ya çok büyük katkısı olacağı düşünülen Ramazan ilk haftalarda hiç bir varlık gösteremedi. Güçsüz olduğu anlaşılıyordu. İlerleyen haftalarda yavaş yavaş formu yükselen Ramazan takımı oynatmaya başladı. Özellikle Paşa'nın en büyük sıkıntısı olan duran toplardaki başarısı takımın büyük bir sorununu çözdü. Attığı birbirinden güzel frikik golleri var. Arkadaşlarına ara top atmayı çok seven bir futbolcu olmasına rağmen çoğu zaman arkadaşları ile anlaşamaz. Ayağına topun yakışması yanında oyunu istediği gibi yönetebilme özelliği olmasına rağmen Paşa'da bu istediklerini yapamıyor. Disiplinli biri olmasına rağmen o da çoğu arkadaşı gibi kendi bildiğini okuyor. Yakın arkadaşı bir futbolcuyla birlikte oynarlarsa maç içinde birbirlerini arıyorlar top atmak için.
9-Caner Karakoç (Orta Saha): Bir futbolcu düşünün tekniği çok iyi ama çok disiplinsiz(İdmanlarda ve maçlarda) Bu özellik tam Caner için söylenebilir. İyi kalpli biri olmasına rağmen idmanlarda koşmayı hiç sevmeyen, idmanın sadece topla olmasını düşünen bir arkadaşımız. Özellikle idmanlarda çok lay lay lom yapmasına rağmen hiçbir uyarı almaz. En büyük hatası lig maçında yedek olmasına kızıp hiçkimseye söylemeden tribüne çıkıp olayı protesto etmesi.. Bu tavrı bir anda kadro dışı bulmasına yol açtı. Ama Paşa yönetimi kendine yapılan bu davranışı 2 hafta sonra affederek Caner'i takıma tekrar çağırdı. Takıma katılan Caner ilk maçında baya istekli bir oyun çıkardı. Maçlarda kendi bildiği gibi oynamayı seven birisi olmasına rağmen herhangi bir olumsuz tepki almaz. İyi bir takımda oynayacak kapasitesi fazlası ile var ama tabi kendini çok büyük görmeyecek ve disiplinli bir şekilde çalışacak olursa...

Unuttuğum futbolcu varsa kusura bakmasın. Paşa'nın bu seneki oyuncularını sizin için değerlendirdik. Bir sonraki yazıda yönetim ve teknik heyeti değerlendireceğiz.

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.