Cuma, Şubat 01, 2008

Edirne'de haftanın değerlendirmesi

YAZI: ERDOĞAN DEMİR
Edirne Süper Amatör Ligi'ne geçen hafta Keşan’da oynanan Keşanspor-Ayşekadın Gençlerbirliği maçından sonra çıkan olaylar damgasını vurdu.
Keşansporlu futbolcular ve taraftarlar 90+ 6 dakika uzatma verilmesine rağmen maçın 90+8 inci dakikasında takımlarının maçtan 2-2 berabere ayrılmasına kızarak rakip takım futbolcularına saldırdılar.
Çıkan olaylar emniyet güçlerinin yoğun mücadelesi ve Keşanspor Kulübü başkanı Zafer Sarıkeçe ile Antrenör Serkan Bayraktar’ın çabaları sonucu yatıştırıldı. Keşan’da çıkan olaylar maalesef Edirne Futbolu için kötü bir gün olarak hatırlanacaksa da maçın orta hakemi Özgür Yankaya’nın maçta Ayşekadın GB kollar şeklindeki tavırları ve kararları da bu olaylara zemin hazırlamış gibi gözüküyor. Keşansporlu taraftarlar ve Keşanspor camiası bir daha maçlarında Özgür Yankaya’yı görmek istemediklerini belirtiyorlar.
Keşan’ın Süper Amatör Ligdeki diğer temsilcisi Anafartalarspor bu hafta da deplasmanda küme düşmeme mücadelesi veren Kirişhane’yi 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Anafartalarspor bu hafta kendi sahasında karşılaşacağı Osmanlıspor’u da yenerse küme düşme korkusunu tamamen unutacak gibi görünüyor.
Ligin zirvesinde Ayşekadın Gençlerbirliği yerini korurken bu hafta Edirnespor ile Ayşekadın Gençlerbirliği arasındaki maç, ligin en önemli derbilerinden biri olacak.

1. Amatör Küme
A Grubunda Yeniimaret ve B Grubunda ise Yenimahalle liderliklerini sürdürüyorlar.
A grubunda Kemalköy zaten maçlara çıkmadığı için ligden düşen takım olurken B Grubunda ise Paşayiğitspor, Çamlıcaspor ve Beğendikspor küme düşmeme mücadelesini sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...