Pazartesi, Temmuz 25, 2022

Haydarspor'da 51 yıllık başkan rekora koşuyor


İstanbul Haydarspor'un 91 yaşındaki başkanı Mazlum Denizkuşu, 51 yıllık görev süresiyle Türkiye'nin en uzun süre kulüp başkanlığı yapan ismi olarak bir rekora koşuyor.

İstanbul'un Fatih ilçesinin Haydar Caddesinde 1952 yılında kurulan Haydarspor Kulübü, yıllarca amatör futbol branşında başarılar elde eden İstanbul'un güzide kulüplerin başında geliyor.

Haydarspor'un mazisi ile İstanbul'un en eski kulüplerinden birisi olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Mazlum Denizkuşu ''1952 senesinde Fatih ilçesinin Haydar semtinde çok değerli arkadaşlarımızın bir araya gelmesiyle bir spor kulübü derneği kurulması gündeme gelmişti. O tarihte kurulan Haydarspor Kulübü, kendi ismine yakışacak şekilde şahsiyetleriyle, efendilikleriyle, devam eden idarecilik hayatlarımızda bugüne kadar gelmiş bulunmaktayız. Bugün ise çok sevdiğimiz en küçük sporcumuz ve kulübün en büyük üyesi olarak beraber oluşum ve maçlarımızın bu sahada yapılacağı günde de beraber oluşumuzun mutluluğunu yaşamaktayım'' diye konuştu.

51 yıllık başkan

Fatih semtinin 70 yıllık bir tarihi olan kulübü Haydarspor'un başkanı Mazlum Denizkuşu da kulübün tarihi kadar uzun bir zamandır başkanlık yapıyor. Mazlum başkan tam 51 yıldır sarı-siyahlı kulübün başkanlığını yapıyor. Kulübün adıyla özdeşleşen Mazlum Denizkuşu, yılların idarecilik, yöneticilik ve başkanlık deneyimi ile Haydarspor'u başarıdan, başarıya koşturuyor. Mazlum Denizkuşu, kulüp başkanlığında büyük bir rekora doğru gidiyor. 

Başkan Mazlum Denizkuşu ve beraberindeki arkadaşlarının hedefi her zaman dostluk ve kardeşlik olmuş. Kulüp ilk kurulduğu 1952 yılından itibaren gençleri kahve köşelerinden spor alanlarına çekebilmek için çaba harcıyor. Beşiktaşlı eski futbolculardan Kahraman'ın yetiştiği kulüp olan Haydarspor, zamanında eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Turgut Özal'ın da katkılarıyla 4 katlı güzel bir kulüp binasına kavuşmuş. Kulüp başkanlığında Gençlerbirliği başkanı merhum İlhan Cavcav ile birlikte en uzun süre kulüp başkanlığı görevini sürdüren Mazlum Denizkuşu inanılmaz bir rekora doğru koşuyor. Başkan ve yöneticiler, gençlere kapılarının her zaman açık olduğunu söylüyor.

Mütevazi bir semt kulübünün başarısı

İstanbul'un Fatih ilçesinde sarı-siyah renklerle kurulan Haydarspor'un efsanevi başkanı Mazlum Denizkuşu, mütevazi bir semt kulübünün neler yapabileceğini gösterdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Haydarspor'un bugüne kadar hep çizgisiyle, duruşuyla farklı bir kulüp olduğunun altını çizen Denizkuşu ''Haydarspor, her zaman oyuncusunu seven, her zaman oyuncusuna sahip çıkan bir kulüp olmuştur. Elde ettiğimiz şampiyonlukların, rekorların başarılarımızı taçlandırması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Haydarspor takıma gelen oyuncular, bu takımı yakından görenler, taraflı, tarafsız spor insanları olsun ya da olmasın herkes 'biz böyle kulüp görmedik' diyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor'' dedi.

Rekorla dolu bir tarih

Haydarspor'un geçmişi şampiyonluklarla dolu. Ancak iki şampiyonluk var ki, hepsinden ayrı bir yeri ve anlamı var. 2015-2016 sezonunda İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta mücadele ettiklerinde kolay, kolay kırılamayacak bir rekora imza attıklarını söyleyen Haydarspor Kulüp Başkanı Mazlum Denizkuşu, ''Takımımız o sezon şampiyonluğu inanılmaz bir rekorla elde etti. Sezonun son maçında Rumelihisarıspor ile karşılaşan futbolcularımız, bu karşılaşmayı da 1-0 kazanarak ligdeki gol sayısını 92'ye çıkarttı ve gol rekoru kırdı. İstanbul 2. Amatör Ligine katılan 169 takım içerisinde oynadığı 18 maçta 16 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek bir başka rekora imza atan takımımız, bu başarılarıyla şampiyonluğu da taçlandırmış oldu'' dedi. Buna benzer bir başarıyı 2009 yılında U13 takımının gerçekleştirdiğine dikkat çeken Denizkuşu ''Haydarspor U13 takımı, o sezon 24. grupta 64 gol atıp 3 gol yedi ve yenilgisiz mutlu sona ulaştı. Haydarspor'un mazisinde daha çok rekorlar ve şampiyonluklar olacaktır'' diye konuştu.

Haber: Murat İlter - Tünaydın Gazetesi


 


En genç ile en tecrübeli bir arada


Haydarspor Kulübünün tarih yazan bir kulüp olduğunun altını çizen Haydarspor Kulüp Başkanı Mazlum Denizkuşu ''Bazı seneler, her kulübün yaşadığı gibi bizlerde olumsuzluklar yaşadık. Ama spora olan aşkımız devam etti. Spora aşık olmak insan sağlığında çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle ben de bugün 90 yaşında, 50 senedir Haydarspor Kulübünün Başkanlığını gururla yapmaktayım. Benim gençlere tavsiyem, spora olan sevgilerini devam ettirsinler. Sporu bıraktıkları zaman da, idarecilikte, başkanlıkta görev alsınlar ki, en az benim kadar yaşasınlar. İyi medya olarak sizler varsınız. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadınız. 2004 doğumlu Enes Esmeroğlu, beraber futbol oynadığım, 20 senedir de Haydarspor'un as başkanlığını yapan Çetin Esmeroğlu'nun oğlu. En genç sporcumuz, en yaşlı başkanıyla beraber, o da mutluluğunu benimle birlikte paylaştı'' dedi.


 


 


Başkandan Ali Düşmez'e tam destek


 Fatih ilçesinin Haydar Mahallesi'nin başarılı kulübü Haydarspor'un 50 yıldır başkanlığını yapan 90 yaşındaki Mazlum Denizkuşu, Fatih Kulüpler Birliği'nin TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'e tam destek verdi. İASKF'nin Türk sporu ve Türk futbolu için çok önemli olduğunu söyleyen efsane başkan Mazlum Denizkuşu, İASKF'nin tarihinin çok eskilere dayandığını 1978 yılında kurulan İASKF'nin Taksim Küçükparmakkapı'da 1980'de yapılan ilk Genel Kurul toplantılarını dün gibi hatırladığını söyledi. İASKF'nin Ali Düşmez'in başkanlığa gelmesiyle yepyeni bir vizyon kazandığının altını çizen Denizkuşu, ertelenen Genel Kurul'un pandemi sonrası ilk fırsatta yapılacağını söyledi. İASKF yönetiminin değişmemesinin, mevcut sistemin devamının İstanbul futbolu için faydalı olacağına dikkat çeken Denizkuşu, Ali Düşmez'e seçim yarışından başarılar diledi.


 


Kaynak: ÖZEL HABER

Editör: MURAT İLTER

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.