Pazartesi, Mayıs 31, 2021

Kümede kalmamız, üç şampiyonluğa bedel


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta zorlu bir sezon geçiren ve son hafta ligde kalmayı başaran Ergene Velimeşespor’da İdari Menajer Ersin Civan sezon değerlendirmesinde bulundu.

Civan, “Sezona çok önemli 3 oyuncumuzu üst liglere transfer ederek başladık. Gerçek anlamda takımımızın iskeletini oluşturan 3 tane önemli oyuncumuzu 1. Lig'e vermek zorunda kaldık. Takımımızın iskeletini bu transferler çok etkiledi. Bu satışları yapmamızdaki nedenlerin başında ise transfer yasağının kapıda olmasıydı" dedi.

SALGIN BİZİ ÇOK ETKİLEDİ

Ersin Civan şöyle devam etti: "Ligde ilk yarının 7 maçına 13 oyuncu ile çıkmak zorunda kaldık. Covid19 salgınından en çok etkilenen kulüplerin başında biz geldik diyebilirim. Buna rağmen eldeki imkânları en iyi şekilde değerlendirip ilk yarıyı kapattık.

MADDİ SIKINTILARDAN ÇOK ÇEKTİK

Ligde ikinci yarıda bu kez maddi imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldık. İkinci yarının hemen başında da bir önemli oyuncumuzu satmak zorunda kaldık. Belediye başkanımızın iki kez hastalığa yakalanması ve entübe olarak yoğun bakımda olması bizleri çok sıkıntıya soktu. Bizi sevindiren iki konu var biri Belediye Başkanının tekrar eski sağlığına kavuşması diğeri de ligde kalmamızdır diyebilirim.

BAŞARISIZ GÖZÜKSE DE BAŞARILI BİR SEZON OLDU

Ligde ikinci yılımızda da kalıcı olduğumuzu kanıtladık. Böyle güçlü rakiplerin olduğu bir ligde kalıcı olabilmek çok önemli bir detaydır, kaldı ki 12.000 nüfusa sahip ve rakiplerimizin nazarında bir köy takımı gibi görünen ekibin bu sezon geçen sezona göre başarısız gözükse de liginde kalıcı olmasını sevindirici bir başarıdır.

BİRÇOK İL TAKIMINI GERİDE BIRAKTIK

Birçok il takımının ve bu kadar çok nüfusa ve maddi gücü sahip ilçe takımının bile tutunmakta zorlandığı TFF 2. Ligde ikinci sezonunu geçiren teknik ekibin bu sezondaki başarısı bana göre 3 şampiyonluğa bedeldir diye düşünüyorum.”

Haber: Engin Akın

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...