Pazartesi, Mayıs 24, 2021

Bu modern stattan 20 amatör kulüp birden yararlanacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarını tamamladığı Silivri Müjdat Gürsü Stadı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. 


FIFA standartlarına ulaştırılarak profesyonel müsabakalara uygun hale getirilen stadın açılışında konuşan Başkan İmamoğlu çalışmaların kısa sürede tamamlandığını belirtti. 

İBB Silivri Müjdat Gürsu Stadı 2007 yılında yapılarak ilçe sporunun hizmetine sunuldu. 13 yıl aradan sonra, 2020 yılının Haziran ayında İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğünün koordinesinde Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından başlatılan yenileme ve kapasite genişletme çalışmaları ise bir yıl dolmadan tamamlandı.


DÜŞMEZ: SİLİVRİ'YE FİNAL VEREBİLİRİZ

Stadın yeniden yapımı ile ilgili Başkan İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür eden TASSK Başkanı Ali Düşmez de “Spor böyle bir şey, ülkenin en önemli çimentosu. Sporun gücü adına burada bu birliği görmekten mutlu oldum. Stat burada amatör sporculara ve halka yapıldı ama buradan bir sözü de ifade etmek istiyorum. Hem bu stadın, hem yapanların hem de rahmetli Gürsu’nun isminin daha çok duyulması lazım. Burayı gördükten sonra arkadaşlarımızla da görüşeceğiz. TFF olarak Silivri’ye çok güzel bir final vermeyi de bir ham fikir olarak sizlerle paylaşıyorum. İnşallah Silivri’de çok güzel bir turnuvayı ya da şampiyonluğu getirmeye vesile oluruz” şeklinde konuştu.

AMATÖR KULÜPLERE MALZEME DESTEĞİ SAĞLANDI

Konuşmaların ardından Başkan İmamoğlu Müjdat Gürsu’nun ailesine, merhumun isminin yazılı olduğu bir forma hediye etti. Silivrispor Başkanı Taylan Güraslan ise Başkan İmamoğlu’na kulübün forma ve atkısını takdim etti.

STATTA HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?

2020 yılının Haziran ayında başlatılan çalışmalar sırasında Silivri Müjdat Gürsü stadının tüm alt yapısı ve çim zemini değiştirildi. Mevcuttaki 2800 kişilik tribün tamamen yenilendi ve üzeri kapatıldı, koltuklar değiştirildi, tribün altındaki tüm alanlar bakımdan geçirildi. Yeni yapılan 1700 kişilik yeni bir kapalı tribünle birlikte seyirci kapasitesi 4500 oldu. Daha fazla sporcuya ev sahipliği yapabilecek düzeye getirilen stada bu yeni tribünle birlikte 16 adet kulüp odası, toplantı odası, ses sistemi ve canlı yayın odası, kondisyon salonu, büfe, personel odası, depo ve 125 araçlık yeni bir otopark kazandırıldı. Tesiste 68×105 metre ölçülerindeki sahanın çevresinde atletizm koşuları ve yürüyüş için tartan pisti yapıldı. 

Stat bölgedeki 20 amatör futbol kulübünün hizmetine sunulacak. Daha önce olduğu gibi Spor İstanbul tarafından işletilmesi planlanan stat, kulüpler için hem antrenman merkezi olacak hem de müsabakalara ev sahipliği yapacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Silivri'ye final yakışır umarım böyle bir şey gerçekleşir.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.