Çarşamba, Mayıs 19, 2021

Adana kulüpleri BAL'dan çekildi, başkanlar sert konuştu


Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) yer alan üç Adana temsilcisinin başkanları ortak bir açıklama yaparak bu sezon BAL'a girmeyeceklerini duyurdular.

Pozantı Belediyespor, Ülkü Gücü Spor ve Sarıçam Kürkçüler Spor Kulübü temsilcileri, "Normalde ligde oynayacak durumdaydı; ancak ilkesizce alınan karara tepkimiz gereği bu aşamada BAL’a katılmamama kararı aldık" dedi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Pozantı Belediye Başkanı ve Pozantı Belediye Spor Onursal Başkanı Mustafa Çay, BAL’da 2020-2021 sezonuyla ilgili kulüplerin tüm hazırlıklarını yaptığını hatırlatarak, “TASKK pandemi döneminde akıl almaz bir şekilde geç kalan ve spor kamuoyunu oyalayan yaklaşımları kulüpleri çok zorda bırakmıştır. Özellikle sonradan ligin tekrar oynanacağı ile ilgili bir karar verilmesi üzerine kulüplerimiz ‘katılım parası’ olarak 22.000 TL’yi federasyonun hesaplarına aktardı. TASKK ayrıca transfer sezonunu açarak; hem futbolcuları transfer ücreti ödemenizi hem de bununla ilgili lisans vizeleri ve aktarma ücretlerinde yatırmış olduk. Kulüpler de maçlar yapılacak ümidiyle futbolcularına hem transfer ücreti ödedi; hem de üç aydır kamp giderlerini karşılayarak önemli bir yükün altına girdi. Bununla da kalmadık; maçlar oynanacak düşüncesi ile takımlarımız onlarca hazırlık maçını çıktı. Salgın nedeniyle bütün kesimlere destek verilmesine rağmen kulüpler ‘ruhlarındaki amatör ruhla’ bu zorlu süreci atlatmaya gayret ediyor. Hiçbir destek görmedik. Her şey omuzlarımıza bindirildi. Futbolcularımıza yardım elimizi uzatarak ve onların moral ve motivasyonunu yükseltecek adımlar atarak bugünlere geldik” dedi.

BELİRSİZLİK HAKİM!

TASKK’ın son kararına tepki gösteren Başkan Çay, önceden grupları belirlenen takımların yeni düzenleme ile ‘belirsizliğe’ sürüklendiğini ifade etti. Başkan Mustafa Çay, şunları kaydetti: “Federasyon 21 Mayıs’ a kadar kulüplerin BAL’a katılıp katılmayacağına dair bilgi istiyor. Deniyor ki; yeni katılacak takımlarla yeni gruplar oluşturacak. Bu grubun ne olacağı belirsiz. Çarşamba ve Pazar günleri hızlandırılmış bir şekilde ligin tamamlanacağı ifade ediliyor. Kadrosunda 24-25 bulunduran takımlar pandemiyle veya sakatlıkla ilgili bir sorun yaşadıklarında ligi nasıl bitirecekler?  Lige katılmayan takımların hakları 2021-2022 sezonu için saklı kalacak.  Böylesine çelişkili ve mantık dışı bir anlayışı üç takım olarak kabul etmediğimizi spor kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Normalde ligde oynayacak durumdaydık; ancak ilkesizce alınan bu karara tepkimiz gereği bu aşamada BAL’a katılmamama kararı aldık."

‘KATILMAK İSTEMİYORUZ’

Adana Ülkü Gücü Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalış ise TASKK’ın aldığı kararını çok iç açı bulmadıklarını dile getirdi. Söz konusu karar doğrultusunda ‘Hızlandırılmış lige’  katılmayacaklarını ifade eden Çalış, “Madem testler sonucu bu lig oynatılacak idiyse biz neden sekiz aydır bekliyoruz? En başından bu konu gündeme getirilseydi yapılanmamızı ona göre yapar; geniş bir zamanda kapsamı bir sezon planlaması ile hareket edebilirdik. Dolayısıyla da oyuncu arkadaşlarımızın 3-4 aylık emekleri bu şekilde boşuna gitmemiş olurdu. Federasyon hiçbir unsuruna açıklanmadığı bir statüde spor kulüplerini bir sezona sokmak niyetinde. Yani önünü görmediğimiz bir yolda yürümek oyuncu arkadaşlarımızın geleceklerine karşı bir hakkaniyetsizlik olacak. Bu kararı futbolcu arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkmak ve geleceklerine doğru dokunuş yapmak için alıyoruz. Bu bağlamda hiçbir şeye yakışmayan bu kararı ile gerçekleştirilecek ‘Hızlandırılmış lige’ katılmak istemiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

SÜRECİ BEKLEYECEĞİZ

Adana Sarıçam Kürkçüler Spor Kulüp Başkanı Metin Eker ise Mustafa Çay ve Hüseyin Çalış’ın tüm açıklamalarına katıldığına dikkat çekerek, “Biz normal statüde oynanacak BAL’a katılacağız. Bundan sonraki süreci bekleyeceğiz. Futbolcu kardeşlerimizin emeğine her zaman saygı duyduk; duymaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Üç kulüp gelecek sezon da BAL'da mücadele etme hakkına sahip olacak.

Kaynak: yeniadana.net

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...