Salı, Mayıs 11, 2021

BAL'dan 3. Lig'e çıkan takım sayısı azaltılabilir


Bölgesel Amatör Lig’in başlama tarihi haziran başına ertelenirken statüde de değişiklik planlanıyor. Sıkıştırılmış programla oynanacak lige katılmayan takımlar bir sonraki sezon lige girme hakkına sahip olacak.

Tüm ASKF başkanlarına gönderilen yazıya göre şu anda lige girme hakkı olan 266 kulübe lige girip girmeyecekleri yazılı olarak sorulacak. Yeni statüde 3. Lig’e çıkan takım sayısında değişiklik olabilecek. Şu anda 266 takıma göre 9 kulübün 3. Lig’e çıkması planlanıyor.

Yeni statü hazırlanırken her 30 takım için 1 terfi öngörülüyor. Bu demektir ki, örneğin sıkıştırılmış programa girmeyi sadece 240 takım kabul ederse 3. Lig’e 8 takım çıkacak. 210 takım girerse bu rakam 7 olacak.

240’tan fazla takım olması durumunda yine 9 takımın çıkması  öngörülüyor zira şimdiki ortalama da 266/30= 8.8 durumunda. Elbette son karar TFF’nin olacak.

Dilekçe verip lige girmeyen düşecek
2020 -2021 sezonunda BAL’a katılım dilekçesi vermesine rağmen lige katılmayan kulüpler küme düşürülecek. Aynı şekilde BAL’a katılan kulüplerden müsabakaya çıkmayan, 
müsabakalarda olay çıkartan, sahte futbolcu oynattığı ve anlaşmalı müsabaka yaptığı tespit edilen takımlar AFDK kararı ile küme düşürülebilecek (Ancak bunda bir kesinlik yok).

Testleri kulüpler ödeyecek
Her kulüp maçlar öncesi futbolcu ve diğer takım görevlilerinin PCR testi giderlerini kendisi karşılayacak. Ayrıca saha içi görevlileri, top toplayıcı ve sedyecilerin PCR testi de yine ev sahibi tarafından ödenecek.

Haber: Efkan Bucak


İŞTE PCR TESTLERİNİN BAL KULÜPLERİNE MALİYETİ

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...