Cumartesi, Nisan 03, 2021

Nihat Özdemir: Bir amatör takım şampiyonluk için başvurdu


F.Bahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayarak 1959’dan önceki şampiyonluklarla ilgili olarak daha evvel başvuruda bulunup bulunmadıklarını soran TFF Başkanı Nihat Özdemir şu anda Amatör Lig’de mücadele eden Yeşildirekspor'un da talebini de aktardı. Bafra Gençlik Spor’un da TFF’ye başvurduğu öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre Aziz Yıldırım TV’ye röportaj vermeden önce Zorlu Center’de bulunan Parle Restaurant’ta otururken, uzun yıllar birlikte çalıştığı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile bir telefon görüşmesi yaptı. İkili arasında şöyle bir diyalog geçti:

Nihat Özdemir: Siz geçmişte şampiyonluklar için başvuruda bulundunuz mu?
Aziz Yıldırım: Yok Başkanım. Ancak öyle konuşuluyordu.
Nihat Özdemir: Yeşildirek Kulübü bile şampiyonluğunun tescil edilmesi adına başvuruda bulundu.
Aziz Yıldırım: Yapma ya! Ortalığı biraz boş bıraktık ama kongrede konuşacağım

Yeşildirek 1951 yılında kurulurken 1961’de Süper Lig’de oynadı. Fenerbahçeli efsane Alparslan Eratlı’nın da formasını giydiği, yine sarı lacivertlilerin efsane kalecilerinden Cihat Arman’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Yeşildirek 1. Amatör Lig’de yer alacak. Yeşildirek’in İstanbul Mahalli Ligi 1960-61 sezonunda şampiyonluğu bulunuyor.

Coşğun: Başvuru yapacağız
Yeşildirekspor İkinci Başkanı Mehmet Coşğun, Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada 1960-1961 sezonunda Mahalli Lig şampiyonluğu ile ilgili TFF'ye başvuru yapacaklarını söyledi. Coşğun "Antrenörlerimizden biri avukat. Kendisiyle görüştük. 1960-1961’de Yeşildirekspor İstanbul Mahalli Ligi’nde şampiyon olmuş. Lakin o sene Milli Lig de oynanmış. Milli Lig kurulmadan önce Fenerbahçe, Mahalli Lig’deki şampiyonluğu için başvuruyor. Onlara verilecekse bize de şampiyonluğumuzun verilmesi gerek. Gerekli evrakları toplayıp başvurumuzu yapacağız” dedi.

Coşğun, "Diyelim ki o dönem en üst lig olarak Milli Lig kabul ediliyor. Fenerbahçe de Mahalli Lig’deki şampiyonlukları istiyor. Ya bize de şampiyonluklar verilsin ya da bu dönemki TFF 1. Lig düzeyinde şampiyonluğumuzu alalım. O zamanın kayıtlarını çıkaracağız" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...