Pazar, Nisan 04, 2021

Hiç amatör oynamadan profesyonel sözleşme imzaladı!


Ara transferde TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor’un 3. Lig ve amatör liglerden birçok oyuncu ile sözleşme imzalaması kulübü karıştırdı.

Yeşil-siyahlılar ara transferde Akwo Tarh Ayuk Taku (1992/Kamerun), Martins Chisom Onyebueke (2001/Nijerya), Nsima Peter (1988/İsveç), Paul Fadiala Keita (1992/Senegal) ile sözleşme imzalarken, TFF kayıtlarına göre 2001 doğumlu Martins Chisom Onyebueke’nin ülkesinde dahi amatör kaydı bulunmuyor.

Bilindiği gibi TFF yabancı futbolcuların lisanslarını çıkarırken ülke federasyonları ile temasa geçiyor. Eğer karşı tarafta kayıt varsa oyuncunun transferi 'yurt dışı transfer' olarak geçiyor, aksi takdirde eğer transfer amatöre gerçekleşiyorsa filiz lisans çıkarılıyor. Onyebueke'nin lisans bilgilerinde ise 'amatör olmadan profesyonelliğe geçiş' ibaresi yer aldı.


Akhisarspor’un isimlerini gizli tutan iki kongre üyesi, avukatları aracılığıyla Akhisarspor Başkanı Evren Özbey ve 5 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen üyelerin, avukatları Sezer Baylan ve Nur Meryem Baylan aracılığıyla UYAP’tan verdikleri suç duyurusu dilekçesinde şahısların Akhisarspor’a oyuncu getirdiği ve söz konusu oyuncuları kadroya almak ve maçlarda oynatmak için de yüksek miktarda para aldıkları öne sürüldü. İki üye, savcılıktan dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, özel evrakta sahtecilikten soruşturma açılmasını talep etti.

Akhisarspor’un iki kongre üyesi, yaptıkları suç duyusunda tüm sözleşmelerin mercek altına alınmasını talep ederek, “Hiç amatör olmamış oyuncular para ile direkt profesyonel yapılmış, şüpheliler kendi menajerliklerini yaptıkları oyuncuların sözleşmelerindeki maddi külfetleri şişirmiş, kağıt üzerinde transfer edilmiş gibi gösterilen oyuncular kulübe dahi gelip antrenmanlara bile çıkmamış” ifadelerini kullandı.

Futbolcudan iddia: Transfer için 1 milyon TL verdim
Devre arasında transfer açılmasıyla kadroya dahil edilen birçok genç gibi hiç forma şansı bulamayan Alim Aykut Esgi, inanılmaz iddialarda bulundu. Sezona 3. Lig ekibi Bayrampaşa'da başlayıp o kulüpte de hiç forma giymeyen 22 yaşındaki gurbetçi futbolcu, 3. Lig'den 1. Lig'deki Akhisarspor'a transferi için Özbey kardeşler ve ünlü bir spor yorumcusunun ailesinden para aldığını savundu. Akhisarspor'da kadro dışı bırakıldığı öğrenilen Alim Aykut, ailesinden toplamda 40 bin Euro ve 1 milyon TL alındığını iddia ederek kadro dışı kaldıktan sonra takıma dönmek için de kendisinden para istenildiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...