Salı, Nisan 06, 2021

Diyarbakırspor'da 20 ismin 14'ü eski profesyonel


Amatör lige düşmesine karşın kapanmayan ve ısrarla mücadelesine devam ederek adeta küllerinden doğan Diyarbakırspor bu sezon BAL’da ‘1968 ruhuyla Hedef 3. Lig’ parolası ile mücadele edecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden Birinci Lig'e çıkan ilk takım unvanını sahip Diyarbakırspor çeşitli dönemlerde Birinci Lig ve Süper Lig'de yer aldı. En son 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de yer alan yeşil-kırmızılı ekip içinde düştüğü maddi sıkıntılar nedeniyle sırasıyla 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'den düştü. Üst üste 4 sezon düşen Diyarbakır akabinde BAL'dan çekildi. 

Bu noktada herkes artık birçok ilin takımının başına geldiği gibi Diyarbakırspor’un da tarih olacağını düşünüyordu. Nitekim sanki Diyarbakırspor’un üstü çizilmişçesine kentte Yeni Diyarbakırspor isminde bir kulüp kurulsa da (Bu kulüp şimdi Diyarbekirspor adıyla 3. Lig’de), ayrıca kentte Amed Sportif isminde bir 2. Lig kulübü de bulunsa da Diyarbakırspor kapanmadı ve yeşil-kırmızılı renklere gönül verenlerce ayakta tutuldu. Mücadelesine devam eden yeşil-kırmızılı ekip yeniden BAL'a çıkmayı başardı.

Toplam 20 ismin lisansı çıkarıldı
Diyarbakırspor bu sezon BAL’da aynı kentin takımları Çınar Belediyespor, Bismil 21 Spor ve Silvan Belediyespor ile karşılaşacak. Kulüp iç transferde 4 isimle yola devam ederken 16 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Ancak yönetim dış transferde Diyarbakır’dan ve bölge illerinden birçok ismi transfer etti.

Hazırlık maçlarında 2 galibiyet, 1 beraberlik
Antalya’da kamp yapan Diyarbakırspor hazırlık maçlarında Antalya Korkutelispor’u 2-1, Ankara DSİ Spor’u da 3-1 mağlup etti, Gaziantep Ankas SK ile 1-1 berabere kaldı.

Siyabend Aydın'ın başkanlığını yaptığı Diyarbakırspor'un teknik direktörü ise Murat Yiğiter. Murat Yiğiter Diyarbakırspor'da daha önce futbol oynamış, antrenör olarak da görev almıştı.

Diyarbakırspor’un transferleri şöyle:

İç transfer

Abdulsamed Tunçay (1995) Elaziz Belediye'de prof. oynadı.
Mahsum Döker (1993) Diyarbakır DİSKİ'de prof.oynadı.
Murat Güneş (1994) Yeni Diyarbakırspor'da prof. oynadı.
Mustafa Öner (1995)

Dış transfer
Abdullah Demir (2000) Mezotopamyaspor
Arda Şahin (1993) Salihli Belediyespor (Beylerbeyi, Karagümrük, Anadolu Üsküdar 1908, Güngören Belediye, Zara Belediye'de prof. oynadı)
Cihangir Korkmaz (1992) Devrek Belediyespor
Deniz Işık (1991) Yeşilyurt Belediyespor (Gaziantepspor, Yeni İskenderunspor'da prof.oynadı)
Doğancan Memicil (1992) 12 Bingölspor (Kastamonuspor, Kırıkhanspor, Derincespor, İstanbulspor, Payasspor, Dersimspor'da prof.oynadı)
Habip Akman (1998) 12 Bingölspor
İslam Altunkan (1989) Siirt İl Özel İdarespor (Çıksalınspor, Kırıkhanspor, Dersimspor, HEASK, Gebzespor'da prof. oynadı)
İsmail Türkaslan (1992) Mazıdağı Fosfatspor (Gaziantep BB, Afyonkarahisarspor, Gaziantepspor, BB Erzurumspor, Maltepespor, Bodrumspor, 1920 Maraşspor, Vanspor, Elaziz Belediye, Osmaniye FK, Ofspor'da prof.oynadı)
Mehmet Emin Aba (1990) Bergama Belediyespor (Batman Belediyespor, Erganispor, Karaköprü Belediyespor'da prof oynadı)
Muhammed Ali Özdemir (1999) Amed Sportif profesyonel
Muhammed Faruk Çiçek (1999) Muş Menderesspor
Oğul Can Aktaş (1995) Ayvalıkgücü (Bucaspor'da prof.oynadı)
Ramazan Kaya (1992) Siirt İl Özel İdarespor (Amed Sportif, Cizrespor, Batman Petrolspor'da prof. oynadı)
Ramazan Kiraz (1997) Gaziantep Ankas SK
Süleyman Can (1993) Kahta 02 SK (Amed Sportif, Kayapınar Belediyespor, Lüleburgazspor'da prof.oynadı)
Tolga Akyüz (1994) 5 Temmuz İskenderunspor (Nazilli Belediyespor ve Silivrispor'da prof. oynadı)

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...