Salı, Nisan 13, 2021

'Profesyonel çıkarlar için amatörler kurban edildi'


Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İstanbul Sinopspor’un teknik direktörü Hüseyin Aydoğan, liglerin ertelenme kararını “Maalesef profesyonel çıkarlar için amatör ligler kurban edilmiştir” diyerek değerlendirdi.

Aydoğan yaptığı açıklamada “Geçen sezon pandemi sebebiyle BAL durdurulunca önce grup liderleri 3.lige alındı,  yani 11 takım. Ancak daha sonra her zaman olduğu gibi futbolun içine siyaset girince birinci sıradaki takım ile 3 puan aralığındaki 9 takım daha 3. Lig’e dahil edilip toplamda 20 takım 3. Lig’e alınınca grup sayısı 3. Lig’de dörde yükseldi.  Asıl sorunda buradan çıktı çünkü 3. Lig’in gelirleri bölüneceği  için hatırlarsınız 3. Lig Kulüpler Birliği bu duruma karşı çıktı ve açıklama yaptılar. Gelinen noktada 3. Lig’de bu kadar fazla takımın olması kanımca federasyon tarafından hem kontrolü hem de maliyeti açısından sakıncalı görülüyor. Bu sezon 3. Lig’de her gruptan dört takım bir alt lige düşürülüyor. Yani 16 takım BAL’a düşecek. Demek oluyor ki aşağıdan da takım çıkmayacağını düşünürsek 3. Lig önümüzdeki sezon 17 takımla tekrar 3 grupta oynanacak” dedi.

"3. Lig'in dengesi bozuldu"
Tecrübeli  teknik adam şöyle devam etti: “Düşüncem o dur ki 3. Lig’in dengesi bozulmuştur ve bu dengenin yeniden oluşturulması için böyle bir oyalama ve öteleme yoluna gidilmiştir.  Sözün özü maalesef Türk futbolunun kaynağı olması gereken alt ligler bu duruma kurban edilmiştir. Nasıl  bir virüs ki bu lig seçiyor,  branş seçiyor ve  amatör futbola sempati duyuyor! Ayrıca ucu açık ‘mayıs sonu oynatabiliriz’ denilen takvime kadar bu takımlar antrenman yapmayacak mı ?  Hazırlık maçı oynamayacak mı ? Virüs bu durumda teğet mi geçecek bulaşmayacak mı? Nacizane tavsiyem şimdiden doğru ve düzgün bir sistem hazırlansın tedbirler alınsın,  ihtimaller üzerine planlar oluşturulsun ki önümüzdeki sezonu da kaybetmeyelim.”

Aydoğan ayrıca “Oynatılacak yeni sezonda maç kadroları yirmi kişiye çıkarılmalı ve ayrıca oyuncu değişikliği mutlaka en az beş kişi olarak güncellenmeli” diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.