Pazar, Ekim 04, 2020

1877 Alemdağspor satılmak üzere, yeni ilçesi...


3. Lig’de mücadele eden İstanbul ekiplerinden 1877 Alemdağspor’u satmak üzere olduğu öğrenildi.

Gazeteci Kadir Küçükay’ın haberine göre, tarihinde ilk kez geçen sezon 3. Lig’de mücadele eden 1877 Alemdağspor’da yönetim geçtiğimiz günlerde genel kurul üyeleriyle toplantı yaparak kulübü satmak için yetki aldı. Mavi-Beyazlıların, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Bağcılarspor’un yönetimiyle masaya oturduğu ve yaklaşık 5 milyon TL karşılığında anlaşma sağladığı gelen haberler arasında. 

Eğer anlaşma sağlanırsa kulüp bu sezon 1877 Alemdağspor ismiyle devam edecek, sezon sonunda isim değişikliğine gidecek. TFF ve UEFA kurallarında sadece yarışma hakkı satmak gibi bir şey söz konusu olmadığından, tarafların anlaşması halinde 1877 Alemdağspor genel kurula giderek ismini ve adresini değiştirecek.

1877 Alemdağspor'un kuruluş hikayesi
İstanbul’un Çekmeköy ilçesine bağlı Alemdağ Mahallesi’nin kulübü olan 1877 Alemdağspor, 2010 yılında mahallenin ileri gelenleri ve futbol severleri tarafından kuruldu. Kulübün kuruluş gayesi, o dönem BAL'a yükselen Alemdağspor'un (Şimdiki ismi Çekmeköy Bld Alemdağspor) transfer odaklı bir kulüp olması ve bu duruma tepki gösteren mahalle gençlerinin kendilerinin oynayabileceği bir takım kurmaktı. Kulübün ismindeki 1877, bölge halkının 93 Harbinde Kafkaslar’dan gelip Alemdağ’a yerleştiği tarihtir.

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.