Pazartesi, Şubat 19, 2018

Levent salladı ama yıkamadı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubu mücadelesinde Beşyüzevlerspor ile Leventspor Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi. Leventspor'un penaltıdan faydalanamadığı mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Geçen haftayı BAY geçen Leventspor bugün oynanan karşılaşma öncesinde şampiyonluk kupasına kavuştu.


Karşılaşma neredeyse yazdan kalma bir havada oynandı. Futbolcuların perfonmasına hakem tiosunun da başarılı yönetimi eklenince izleyiciler doksan dakika boyunca heyecan dolu bir mücadele izledi.


Mücadeleye Leventspor etkili başladı. İlk 15 dakikalık dilimde sağ kanattan Usman ve sol kanattan Erdem ile etkili ataklar gerçekleştiren Beşiktaş temsilcisi Beşyüzevler savunmasını geçemedi. 


Mücadelenin 19.dakikasında Beşyüzevler gole yaklaştı. Kaleci Ramazan'ın oyunu hızlı başlatmak isterken top Beşyüzevler oyuncusuna çarğtı ve Hakan'ın önünde kaldı. Hakan'ın vuruşunda Levent defansı topu kornere gönderdi. Kendisine faul yapıldığını söyleyen Ramazan itirazları sonucunda mücadelenin hakemi Sezer Yalçın tarafından sarı kartla cezalandırıldı.


Emre Şanal devleşti


Mücadelenin 32.dakikasında Beşyüzevler ceza sahasına gönderilen topa Usman hareketlendi. Kamerunlu oyuncu ceza sahası içinde kafa ile topu önüne aldı. Bu pozisyonda Niyazi'nin müdahalesi sonrasında Sezer Yalçın penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Erdem'in köşeye vuruşuna mükemmel uzanan Emre gole izin vermedi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.


 


İkinci yarının henüz başında Leventspor korner atışı kazandı. Ceza sahasında topla buluşan defans oyuncusu Volkan'ın sert şutunda kaleci Emre başarılıydı. 58.dakikada Beşyüzevler atağında Cem'in sağ kanattan ortasına yükselen Cüneyt'in kafa vuruşu kaleci Ramazan'da kaldı. 78.dakikada Leventspor atağında Volkan'ın kafa vuruşu üstten auta gitti. Son 10 dakikada Leventspor kalesine yüklenen Gaziosmanpaşa temsilcisi Levent defansını aşamadı ve karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı. Lig başından bu yana mağlubiyet yüzü görmeyen Beşyüzevlerspor geleneğini sürdürdü ve yoluna namağlup ünvanı ile devam etti. 


 


Maçın analizi


Leventspor maça daha arzulu ve istekli başladı. Tecrübeli ayaklar Adem ve Murat ile atak organizasyonlarını yönlendiren Beşiktaş temsilcisi kanatlarda Usman ve Erdem ile tehlike yarattı. Gökhan daha geride defansif olarak oynadı ve rakibin etkili isimleri Cem ve Mesut'a oyun kurma fırsatı tanımadı. İleri uçta Nihat gereken desteği göremeyince yakaladıkları fırsatlarda günün başarılı ismi Emre'yi geçemediler. Defans hattında hatasız oynayan Leventspor gol sorununu çözerse iddiasını sürdürür düşüncesindeyim.Yakaladıkları iki net fırsatı da stoper Volkan ile değerlendiremediler.


Beşyüzevler takımı bildiğimiz gibi. İnanılmaz disiplinli ve mücadeleci. Sahanın her yerinde topun arkasına geçen bir oyuncu grubu var. İleri uçta Cüneyt gibi etkili bir santrafor olunca tüm toplar onda birleşiyor. O da bugün Volkan ve Ersel'den yeterli desteği göremedi. Mesut, Hakan ve Cem de orta sahada çok mücadele ettiler.Ancak oyun kurmada diğer maçlara oranla topa daha az sahip oldular. Gaziosmanpaşa temsilcisinin defans hattı yine disiplininde taviz vermedi. Günün etkili oyuncusu Usman ile birçok pozisyonda mücadele eden Niyazi bir kere zamanlama hatası yaptı onda da rakibine müdahalesi ile penaltıya sebebiyet verdi. Tabiki günün yıldızı kaleci Emre Şanal oldu. Hem kurtardığı penaltı hem de yaptığı kritik kurtarışlarla takımının namağlup ünvanını sürdürmesinde büyük katkı sahibiydi. Beşyüzevlerspor takım gibi takım. Mücadeleci, sert ve diri.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...