Pazar, Aralık 31, 2017

Gergin maçta gülen Çapaspor oldu

İstanbul Süper Amatör Küme 3.grup mücadelesinde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Çapaspor zirve hesapları yapan Arnavutköy Belediyespor'u Fatih Mimarsinan Stadı'nda konuk etti. Oldukça gergin geçen doksan dakikayı 2-1'lik skorla kazanan Çapaspor rahat nefes alırken, rakibinin Klasman Grubu hesaplarını zora soktu.


Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Hasan ile öne geçen ev sahibi ekip Mustafa'nın attığı gole engel olamayınca ilk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı. İlk yarıda penaltılarının verilmediğini ifade eden Fatih temsilcisinde mücadelenin hakemi Gürkan Mahmutoğlu'na büyük tepki vardı.


İkinci yarıda sağanak yağmurla beraber pozisyon bulmakta zorlanan iki ekip uzaktan şutlarla gol aradı. Arnavutköy Belediyespor'un tecrübeli ismi Uğur'un uzaktan sert şutu kaleci Hüseyin'in müdahalesi sonrası direğe çarparak oyun alanına döndü.  Mutlak galibiyet hesabı yapan iki ekip oyunun son bölümlerinde risk aldı. Ev sahibi ekip Aykut ve David ile yakaladığı fırsatlarda golü bulamadı.


Ani gelişen Çapaspor atağında defansın arkasına gönderilen topa hareketlenen Aykut rakibi Sait ile ikili mücadeleye girdi. Topu rakibinden kurtaran Aykut mücadele esnasında yüzüne darbe alınca durdu. Çapaspor cephesi faul ve kırmızı kart beklerken mücadelenin hakemi Gürkan Mahmutoğlu devam kararı verdi. 


Ev sahibi 10 kişi kaldı


Mücadelenin son çeyreğinde taç çizgisi kenarında Arnavutköy Belediyespor faul atışı kazandı. Bu pozisyonda ev sahibi ekipten Semih yardımcı hakem Aytekin Duran'ın uyarısı ile kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı. 


Eksik Çapa öne geçti


Yağmurdan dolayı ağırlaşan zeminde top kontrolü zorlaşırken uzun gönderilen topta Çapaspor penaltı kazandı. Alper ceza sahası içinde Sait ile ikili mücadelede yerde kalınca mücadelenin hakemi Gürkan Mahmutoğlu penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Arnavutköy Belediye cephesi Alper'in elle müdahalesine itiraz ederken penaltının olmadığı yönünde uzun süre itirazlarda bulundu. Bu itirazlar sonrasında yedek kulübesinden Emrah kırmızı kart gördü. Topun başına geçen tecrübeli isim Aykut Yanar'ın vuruşu ağlarla buluştu 2-1. 


Ferhad Rehber'den örnek davranış


Mücadelenin son dakikalarında korner çizgisi kenarında Çapaspor'lu Aykut Okutan bileğinin dönmesi ile yerde kaldı. Maçın heyecanı ve gergin atmosferde oyun alanı dışında acı ile kıvranan Aykut'a kimse bakmayınca Arnavutköy Belediyespor oyuncusu Ferhad Rehber sağlıkçılara seslenerek oyuncunun tedavisini yaptırdı. 


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakika ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Mücadele sonrasında her iki ekipte hakemin yönetiminden memnun olmadıklarını belirttiler. Ev sahibi ekipte Saruhan Müşkül cezası nedeni ile forma giymezken, konuk ekibin başarılı oyuncusu Ersel Samet sakatlığından dolayı ilk onbirde başlamadı ve oyuna ikinci yarıda dahil oldu.


Sahada meydan savaşı


Maçın bitime ile birlikte Çapaspor'lu oyuncular sevinmeye başladı. Bu esnada her iki takımdan oyuncular arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Bir anda birbirine vurmaya başlayan oyunculara tribünden atlayan seyircilerde karışınca sahada istenmeyen görüntüler meydana geldi. Böylesine zorlu bir maçta ve her tarafı açık olan Mimarsinan Stadı'nda emniyet güçleri olmadan maçın başlaması başlı başına bir riskti. Çağırılan emniyet güçleri de sahaya gelmekte gecikince kavga uzun süre devam etti. Sahada kesici aletle bulunan kişiye Çapaspor'un oyuncusu Sefa adeta siper oldu ve rakibe saldırmasını engelledi. Araya giren sağduyulu oyuncu ve taraftarlar sayesinde daha da büyümeyen olaylar sonrasında taraflar ayrıldı.


MUHABİR: ERDEM SAĞOLAN


 


 


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...