Perşembe, Aralık 28, 2017

Tanrıyaşükür'den tüm antrenörlere çağrı

TFF İstanbul İl Temsilcisi ve İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, tffistanbul.org sitesinde bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Halen oynanan Süper Amatör Lig, 1.Amatör Lig ve Alt Yapı müsabakalarının son haftalarına gelindiğinde sahalarımızda istenmeyen olaylarla çıkan hadiselerden dolayı üzüntü duymaktayız.


Bazı kulüplerimizin maksadını aşan bir anlayışla sahada sporcusuna, tribünde taraftarına sahip çık(a)maması nedeniyle olaylar yaşatılmakta ve de bu sebeplerden dolayı rakip takıma veya hakeme saldırılarda bulunarak maçın tatil edilmesi yanında sporcularının da ceza almalarına neden olunmaktadır.
Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor koşulların yanında dışarıdan gelen saldırıları da göz önünde bulundurduğumuzda en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bu dönemde birbirimize karşı daha hassas ve daha saygılı olmamız gerektiğine inanarak sporun birleştirici ve bütünleştirici anlayışını ortaya koyarak sadece bir oyun olduğunu görmek zorundayız. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki insan sağlığı hiçbir galibiyet ve şampiyonlukla ölçülemez ve de şampiyonlukların geçici sakatlıkların ise kalıcı olması hepimizi derinden üzmektedir.


'Kimse haklı olamaz'
Bunun içindir ki bir maçta çıkan olaylardan dolayı hiç kimse haklı olamaz. Sporun, bilhassa futbol gibi takım sporlarının bir amacı da birlik ve beraberlik içerisinde paylaşımcı bir anlayışı sergilemek ve bunu da kitlelere yaymaktır. Bunu başarabilen ülkelerdeki sporun geldiği seviyeyi ve oynanan müsabakalarda tribünlerin şenlik havasında olduğunu görünce bizim müsabakalarda yaşanan olaylara üzülmemek elde değildir.


'Vur kır parçala' ile olmaz'
Antrenörlerimiz “vur kır parçala bu maçı kazan” anlayışından uzaklaşmalı, bilimsel ve sistemli olarak eğitim vermelidir. Sahada yer alan sporcularına sahip çıkmalı, yenmenin de yenilmenin de sporun doğasında olduğu bilincini yerleştirmelidir. Psikolojik destek sağlanmalı, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sunulmalıdır. Neticeye saygı duyarak rakibini tebrik etme anlayışı yerleştirilmelidir.


Unutulmamalıdır ki; müsabakalarda saha kenarında yer alan yönetici ve antrenörlerin yapacakları küçük bir olumsuz hareket tüm takımı etki altına almakta ve tribünleri de galeyana getirmektedir. Saha içerisinde meydana gelen futbol dışı durumlar da yine tribünlere sirayet etmekte ve istemediğimiz olaylara dönüşmektedir. Bunların önlenmesi konusunda en önemli görev saha kenarında bulunan antrenör ve yöneticilerimize düşmektedir.


Değerli başkan ve yönetici arkadaşlarım, sizlerden ricam; müsabakalarda olaylara sebebiyet verebilecek futbolcu, antrenör ve taraftarları uyararak müsabakaların dostluk içerisinde bitmesine özen göstermenizdir.



www.yerelfutbol.com


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...