Perşembe, Aralık 28, 2017

SON DÜZLÜK

İstanbul genelinde Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Ligde heyecan son hızıyla devam ederken, ligin sonuna da oldukça yaklaştık.


Beykoz ilçesi de Süper Amatör Ligde 7 takımla, 1.Amatör Ligde ise 6 olmak üzere toplamda 13 takımla İstanbul ili genelinde amatör liglere en fazla takımla katılım sağlayan ilçelerin başında gelmekte.


Yazıma Süper Amatör Ligden başlayacak olursak, İstanbul Süper Amatör Lig 6.Grupta yer alan İstanbul Mesudiyespor son hafta almış olduğu Yıldız Tabyaspor galibiyeti ile klasman grubuna merhaba dedi. Eflatun-Sarılı ekip grubunda ilk haftalardan başlayarak son haftaya kadar birbirinden başarılı sonuçlar alıp çok rahat bir şekilde klasman grubuna kalma başarısını gösterdi. İstanbul Mesudiyespor geçtiğimiz sezonun çok altında bir bütçe ile güçlü bir takım olgusu ve kenetlenme ile ilk periyodu başarıyla noktaladı. İstanbul Mesudiyespor’u göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ediyor,Klasman Grubu maçlarında başarılar diliyorum.


Süper Amatör Lig 3.Grupta yer alan Soğuksuspor ise klasman grubuna katılacak olan ilk iki takımın arkasından averajla Beyoğlu Yeniçarşı’nın hemen arkasında 4.sırada yer almakta ve 1 maç eksiğiyle liderle arasında 9 puan ikinci sırayla ise sadece 2 puan var. Soğuksuporda hedef lig sonunda geçen yıl kıl payıyla kaçırdığı klasman grubuna bu sene yükselmek ve Bölgesel Amatör Lig için kıyasıya mücadele etmek.


Süper Amatör Lig 5.Grupta yer alan Kavacıkspor da Beykoz ilçesini bu yıl başarıyla temsil eden ekiplerin başında geliyor. Geçtiğimiz hafta lig lideri Kocasinan ile kendi sahasında 0-0 berabere kalan ekip ligde son 4 haftaya girilirken averajla ve 1 maç eksiğiyle ligde 5.sırada yer alıyor.Ancak 1 maç fazlası olan lider  Kocasinan ile arasında 4 puan, lig ikincisi Mahmutbeyspor ile de arasında sadece 1 puan fark var ve klasman grubu hedefi için önünde çok büyük bir şans var. Fikstüre baktığımızda da tüm iplerin Kavacıksporun elinde olduğu görülüyor.


Süper Amatör Ligde 8.Grupta mücadele eden Beykoz ilçesinin köklü kulüplerinden Paşabahçespor ise tabiri caizse ligde unu eleyip eleğini asmış pozisyonda. İki hafta önce deplasmanda oynadığı Kağıthanespor maçında aldığı mağlubiyetle klasman grubu hedefini noktalayan ekip son olarak kendi sahasında genç bir takımla mücadele ettiği maçta Yedikulespor’a 1-0 mağlup oldu. Teknik Sorumlu Aydın Çaylı da kalan haftalarda genç ve gelecek vadeden oyuncularla yola devam edileceği açıklamasını yaptı. Paşabahçe kalan haftalarda genç bir ekiple ligde prestij mücadelesi verecek.


Süper Amatör Lig 4.Grupta yer alan ilçenin en büyük değeri Beykoz1908 ise bu sezon maalesef aradığını bulamayan kulüplerden. Stadı geçtiğimiz senelerde yıkılan, tesis güçlüğünün yanı sıra maddi pproblemlerle de boğuşan asırlık çınar bu yıl istediği sinerjiyi ve kadro derinliğini yakalayamayınca kendini ligin alt sıralarında buldu. İki hafta önce kendi sahasında Ramispor’u 2-0 yenen Boğaziçi temsilcisi ligde rahat bir nefes aldı. Her ne kadar alt sıralarda da olsa, asırlık çınar Beykoz1908’in kalan haftalarda büyük taraftarının desteğiyle zorlanmadan ligde kalacağını düşünüyorum.


Süper Amatör Lig 1.Grupta yer alan ve sezona katılıp-katılmaması konusunda tartışmalar varken son nefeste lige katılan ve çok genç bir ekiple yola koyulan Çubukluspor sezon başında hazırlık maçlarında çok iyi sinyaller vermişti. İzleyenlerde ligin sürpriz takımı olacak izlenimi bırakan ekipte maalesef umulan olmadı. Tecrübe eksikliğinin yanı sıra birçok maçta da hakem hatalarından yakınan ekip önümüzdeki sezon 1.amatör ligde mücadele edecek. Çubukluspor da artık hedef yeni başlayan U19 liginde Süper Amatör lig tecrübesi edinen oyuncularıyla başarılı bir sezon geçirmek.


Süper Amatör Lig 7.grupta sondan ikinci sırada yer alan Ortaçeşmespor da bu sezon beklentilerin altında kalan başka bir Beykoz takımı oldu. Bir maç eksiğiyle 12 puanla 11 takımlı ligde 10.sırada olan ekip için umutlar tükenmiş değil. Düşme potasının üzerinde bulunan Kartal Belediyespor ile arasında sadece 4 puan bulunan Ortaçeşmesporda kalan haftalara umutla bakıyor.


1.Amatör Lige geldiğimizde ise 15.Grupta yer alan Gümüşsuyuspor artık şampiyon diyebiliriz. Grupta son 5 haftaya girilirken en yakın rakibi Çakmakspor’a 8 puan fark atan ekip gelecek sezon Süper Amatör Ligde oynamayı garantiledi. Sezon boyunca şuana kadar oynadığı 11 maçın 10’undan galibiyetle ayrılan Beykoz temsilcisini bu büyük başarısından dolayı tebrik eder önümüzdeki Sezon da Süper Amatör Lige renk katmasını dilerim.


1.Amatör Lig 14.Grupta yer alan Kırmızı-Beyazlı ekip Kanlıcaspor da zirve yarışını sürdüren takımlardan. Tüm maddi imkansızlıklara rağmen sezona fırtına gibi başlayan ekip aldığı seri galibiyetlerle tüm dikkatler üzerine çekmişti. Sıkı çalışmasının ve sezon öncesi yapılan tempolu çalışmasının neticesini alan kulüp ligde uzun süre zirvede yer almasına rağmen son haftaki şanssız sonuçlar neticesinde 3.sıraya gerilemesine rağmen 2.sıradaki rakibiyle arasında sadece 2 puan varken, liderle ise arasında 6 puan fark var. Benim şahsi düşüncem kalan haftalarda Kanlıcaspor’un inanmış kadrosu ve teknik ekibiyle geçen yıl benimde formasını terlettiğim dönemde tüm imkansızlıklara rağmen şanssız bir şekilde düştüğü Süper Amatör Lige geri döneceği yönünde.


1.Amatör Lig 17.Grupta yer alan asırlık çınarlardan Anadolu Hisarı İdman Yurdu ise bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan bir diğer Beykoz temsilcilerinden oldu. Sezon başında Bülent Akatay yönetiminde sezon hazırlıklarına başlayan ve birçok flaş transfere imza atan ekipte ilerleyen günlerde çeşitli sıkıntılardan dolayı idari kadro ve anlaşılan birçok oyuncu ile yollar ayrılmak durumunda kalınmıştı. Sezonun başlamasına az bir süre kala kendi altyapısında yer alan genç bir ekiple yola çıkan ekipte tecrübe eksikliğinden dolayı istenilen başarılı sonuçlar alınamadığından son 5 haftaya girilirken topladığı 6 puanla ligin son sırasına demir atmış durumda. Düşme potasının hemen üzerindeki Valide Tayfun ile arasında 4 puan olan Anadoluhisarında tek hedef kalan 5 haftada aradaki farkı kapatarak ligde kalmak.


1.Amatör Lig 18.Grupta yer alan Beykoz temsilclerinden Denizcilik İşletmeleri ise ligin orta sıralarında rahat bir pozisyonda bulunuyor. Sezon içerisinde birçok kişiyi yanıltan ekip aldığı başarılı sonuçlarla ligin bitmesine 3 hafta kala matematiksel olarak süper amatör lige çıkma şansına bile halen sahip. Ancak kalan 3 haftada ikinci sıra ile arasındaki 6 puanlık farkın kapanması da zor gözüküyor. Denizcilik İşletmeleri büyük ihtimalle önümüzdeki sezonda 1.amatör ligde mücadele edecek.


1.Amatör lig 16.Grupta yer alan iki Beykoz ekibinden Çavuşbaşıspor ligde 11.hafta sonunda topladığı 19 puanla ligin 4.sırasında yer alırken bir diğer Beykoz temsilcisi Tokatköyspor ise aynı başarıyı gösteremeyerek 7.Puanla sondan ikinci sırada yer alıyor. Çavuşbaşıspor da hedef kalan 5 haftada alacağı seri gelibiyetler ve zirvedeki rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyerek en azından 2 senedir Play-Off maçlarındaki şanssızlığını kırarak ligi 2.sırada bitirerek Süper Amatör Lig hasretini bitirmek. Tokatköyspor da ise hedef kalan 5 haftada tehlike hattının üzerine çıkarak ligde kalmak.


Yazımı noktalarken liglerde son haftalar yaklaştıkça sahada çetin ve kora kor mücadeleler olmakta.Maçlar kazanılır kaybedilir ancak önemli olan centilmenlik ve dostluktur. Tüm takımlarımıza kalan haftalarda başarılar diler, centilmenlikten ödün vermemelerini dilerim.


YAZI: METİN YILMAZ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.