Perşembe, Aralık 28, 2017

İSTEYİNCE YAPILABİLİYORMUŞ

İstanbul Amatör liglerinde maçlar son sürat devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu U-14 liglerinin sona ermesinden sonra,bu haftada U-16 ligleri sona erdi.

Süper Amatör ve 1.Amatör liglerinde artık son bir kaç haftaya girildi.


U-19/1. ligi ise geçtiğimiz hafta sonu start verdi.Sırada ise U-19/2 ve U-15 ligleri var. Daha sonra ise 2 Amatör Lig,U-17 ve U-13 ligleri start verecek.

U-12 ve U-11 ligleri de planlandığı gibi oynanmaya devam ediyor. U-12 liginde sezonun yarısı sona ererken,U-11 ligi Mart ayında başlayacak.

Buraya kadar kısaca sezonu özetledikten sonra yazımızın ana konusuna geçelim.

Geçtiğimiz yıllarda TFF İl Temsilciliği sezon planlaması yaparken hafta içine de çok sayıda maç planlaması yapıyordu. Bazı kategoriler neredeyse tüm sezonu hafta içi oynuyordu. Bu nedenle özellikle lise ve ortaokul seviyesindeki futbolcular haftalarca okula gidemiyorlar,derslerinden oldukça geri kalıyorlardı. Ailelerde bu nedenle çocuklarını kulüplere göndermek istemiyorlardı. Özellikle TEOG yada Üniversite sınavına girecek çocukların aileleri çocukları konusunda spor yada okul ikileminde kalıyor,genellikle okulu tercih ediyorlardı. Bu yüzden kulüplerde mağdur oluyor,oynatacak oyuncu bulmakta sıkıntı çekiyorlardı. Bir çok kulüpte sırf bu nedenden dolayı ligden çekiliyordu.

TFF İstanbul İl Temsilciliği bizimde defalarca eleştirdiğimiz hafta içi maçları için sezon başında çok önemli bir karar verdi. Artık erteleme maçı olmadığı takdirde hiç bir hafta içi maçı oynanmayacağını sadece Süper Amatör Ligde 7. ve 16.hafta maçlarının hafta içi oynayacağını sezon planlamasında kulüplere duyurdu. Özellikle altyapı ligleri için alınan bu karar kulüplerce ve ailelerce çok olumlu karşılandı. Bu sayede hem kulüpler hemde aileler rahatladı.Çocuklar okuldan,dersten ayrı kalmadılar.

Aralık sonu itibarıyla bu karar eksiksiz uygulandı. Neredeyse hafta içi maçı oynatılmadı.

TFF İl Temsilciliği yerinde bir planlamayla maç saati ve stadı çok başarıyla programladı.

Her sahaya en yakın takımların maçlarını programlayarak maç saatlerinde neredeyse yüzde yüze yakın bir doğru uygulama yaptı.

Bunun neticesinde kış ayları ve günler kısa olmasına rağmen hafta içine sarkan hiçbir maç olmadı. Bu uygulama ve planlama için başta TFF İl Temsilcisi Sayın Ali Tanrıyaşükür ve ekibini tebrik ediyor; teşekkür ediyorum. Bunun yanında geçen yıllarda uygulanmadığı için başta futbolcuların olmak üzere ailelerin ve kulüplerin mağdur olması nedeniyle kendilerini eleştiriyorum.

Yazıma son verirken doğru planlama ve stratejiyle her zorluğun altından rahatlıkla kalkılabileceğini gösteren TFF İl Temsilciliğine hem teşekkür hem sitem ediyorum.

Demekki neymiş.
İSTEYİNCE YAPILABİLİYORMUŞ.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...