Çarşamba, Mart 01, 2017

1453 Fatih'te büyük tepki: Hakkımızı helal etmiyoruz

İstanbul 2. Amatör Küme 8.Grup'ta sahasında Telsizspor'a 3-0 yenilen 1453 Fatih Gençlik Spor'da maçın hakemine büyük tepki var.


En tartışmalı pozisyon 13. dakikada yaşandı: Bu dakikada Telsizspor serbest atış kazandı. Onur'un ortasında Hasan kafa ile topu ceza sahasına indirdi. Fatih Gençlikspor savunması topu kornere gönderdi. Bu pozisyonda mücadelenin yardımcı hakemi Ahmet Deliahmetoğlu ofsayt bayrağını kaldırdı. Mücadelenin hakemi Murat Toraman korneri işaret etti. Yardımcı hakem ısrarla orta hakemini çağırırken korner atışı kullanıldı. Topu önünde bulan Hamit topu ağlara gönderdi. Fatih Gençlikspor oyuncularının ofsayt itirazları sonucu dğiştirmedi ve mücadelenin hakemi Murat Toraman yardımcısının yanına gitmeden gol kararını verdi. 


Maç sonrası 1453 Fatih GSK'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 


"Santra yapılana kadar bayrağını ısrarla kaldıran kıdemli yardımcı hakem Ahmet Deliahmetoğlu'nun yanına bile gitmeyen,orta sahada dikilerek ceza sahası içindeki 5 metre ofsayt olan pozisyona ben gördüm diyerek golü veren bu hakem arkadaş egosuyla başbaşa bırakılmalıdır.İtirazlar sonrası santra yapılana kadar bayrağı kaldırarak orta hakemi yanına çağıran kıdemli yardımcı hakem oraya süs diye mi konulmaktadır? Her taç sonrası kafasını sağ - sola işaret ederek yardımcılara iş bilmez muamelesi yapan bu hakem daha kaç can yakacaktır? Bu arada genç yardımcı Ahmet Deliahmetoğlu'nu da yürekliliği nedeniyle tebrik ediyoruz. 
Oyundan atılan futbolcumuz da lehimize verilen faul sonrası, 'hocam avantaj vardı' dediği için atılmıştır. Soruyoruz, bu hakem hatalarına kim 'dur' diyecek. Hakemlerimiz en alt lig diye mi yoksa adaleti sağlamakla görevli olduğunu bilmediğinden mi bu şekilde maç yönetmektedir? Umursamaz tavırla 3 metre içinde maç yöneten bu arkadaşa hakkımızı helal etmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.