Perşembe, Ağustos 11, 2016

Nişantaşıspor'dan FETÖ haberlerine sert tepki


Nişantaşıspor Kulübü son dönemde ulusal basında adının ‘FETÖ’nün futbol projesi’ olarak anılmasından rahatsız... Kulüp Yöneticisi Fatih Kopmazkaya “Biz bu oluşuma izin vermedik, bu nedenle de FETÖ’nün hışmına uğradık, takım amatöre kadar düştü” dedi.

1914’te kurulan, uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden Nişantaşıspor, son dönemde ‘FETÖ’nün futbol projesi’ olarak anılmaktan rahatsız. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) itirafçısı Latif Erdoğan’ın yeniden gündeme getirdiği iddianın kaynağı 20 yıl öncesine dayanıyor.

CAMİA DİRENDİ
1996-97'da tarihinde ilk kez 2. Lig’de yer alan Nişantaşıspor’u şampiyon yapan yönetim, artan masraflar nedeniyle genel kurula gitti. İhsan Kalkavan’ın da aralarında yer aldığı Gülen Cemaati'ne mensup bir grup yönetimi devraldı.

BEŞİKTAŞ'IN PİLOT TAKIMI OLCAKTI
İddia edildiği gibi bir satın alınma konusunun söz konusu olmadığının altını çizen yönetici Fatih Kopmazkaya “Kalkavan ve arkadaşları Beşiktaşlı yöneticiler olarak geldi. Nişantaşı'nın, Beşiktaş’ın pilot takımı olmasını istiyorlardı. Nişantaşı semti genel olarak Beşiktaş sempatizanıdır.  Bu proje de kabul gördü. Genel kurulla göreve geldiler. İhsan Kalkavan resmi yönetici değildi” dedi.

'BİZİ NİŞANTAŞI'NDA YAŞATMADILAR'
O dönemde Kalkavan, “Takımımıza hizmet okullarından öğrenciler kazandıracağız, yurt dışındaki okullarda yetenekli isimleri Türk yapıp takıma getireceğiz” demiş ancak camiadan tepki görmüştü. Üyeler imza toplayıp genel kurul kararı almıştı. Tepki üzerine Gülenciler yönetimi bırakmak zorunda kalmış ve Kalkavan bu kararı, “Bizi Nişantaşı’nda yaşatmadılar” şeklinde ifade etmişti.

'FETÖ'NÜN HIŞMINA UĞRADIK'
Kopmazkaya, girişimin sadece 3.5 ay sürdüğünü ve kulübün bu girişimin kaymağını yemiş gibi lanse edilmesine çok üzüldüklerini belirterek “Bazı basın kuruluşlarında takımın FETÖ imkanlarıyla şike yaptığı ima ediliyor, bu çok ayıp. FETÖ’ye ilk kurşunu biz sıktık. 3.5 ay sonunda kulübü bırakarak kaçtılar. Kulüp, bu olaydan sonra defalarca FETÖ’nün hışmına uğradı. Tesislere bile el konuldu. Amatör lige kadar düştük” açıklamasını yaptı.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.