Pazartesi, Haziran 06, 2016

Gergin maçta kazanan çıkmadı


İstanbul 2.Amatör Lig 3.grubun zirve mücadelesindeki iki ekibi Küçükpazar ile Rumeli Kavağı, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kazanan ekibin şampiyonluk için büyük avantaj sağlayacağı mücadele 2-2'lik skorla sona ererken, ev sahibi ekip aldığı beraberlik ile 2 puanlık farkı korudu. 

Karşılaşmaya etkili başlayan Sarıyer temsilcisi henüz ilk dakikalarda golcü oyuncusu Mehmet Ünal'ın yarım vole vuruşuyla 0-1 öne geçti.

15.dakikada kaleci Gökhan ile Mehmet Ünal çarpışmasından sonra ortam gerildi. Bu tartışmaya diğer oyuncularda katılınca tartışma büyüdü. Maçın başlama düdüğü ile birlikte neredeyse her pozisyona itiraz eden ve oldukça gergin olan oyuncular arasında başlayan tartışma tribünlere de yansıyınca karşılaşmanın hakemi Oğuz Kaan Işık yardımcılarını da yanına alarak soyunma odasına gitti. 20 dakika boyunca emniyet güçlerinin gelmesini bekleyen mücadelenin hakemi yeterli güvenlik sağlandıktan sonra sahaya çıktı ve karşılaşma yeniden başladı.

Mücadelenin hakemi Küçükpazar'dan Gökhan ile Rumeli Kavağı'ndan Barış'a sarı kart gösterdi. Küçükpazar yedek kulübesinden olaylara müdahil olan Burak direkt kırmızı kart gördü.

Mücadelenin 37.dakikasında Savaş'ın güzel ortasına müthiş yükselen Şükrü kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkarttı 0-2.

İki farklı mağlubiyetten sonra rakip kaleye yüklenen ev sahibi ekipte Onur'un yakın mesafeden vuruşunda kaleci Tekin başarılıydı. 41.dakikada sol kanattan Sabri'nin arka direğe ortasına hareketlenen Doğan düzgün vuruşla skoru 1-2'ye getirdi.

Ev sahibi 10 kişi kaldı

Mücadelenin uzatma dakikalarında Doğan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra Rumeli Kavağı ceza sahasına yöneldi. Başarılı oyuncu rakipleriyle mücadeleden çıktıktan sonra topu ayağından açarak kaptırdı. Avantajının kaybolduğunu belirten Doğan bu pozisyonda faul beklerken, mücadelenin hakemi devam kararı verdi. Hakeme yüksek sesle itirazını sürdüren oyuncu kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. İlk yarı konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının henüz başında ev sahibi ekip kullanılan serbest atışta Fahrettin kafa golü ile beraberlik sayısına ulaştı 2-2.

Konuk ekip günün etkili ismi Osman Turan'ın sakatlanarak oyundan çıkmasıyla pozisyon bulmakta zorlandı. 72.dakikada Savaş Terzi çalımlarla Küçükpazar ceza sahasına girdi, vuruşunda kaleci Gökhan başarılıydı. 78.dakikada ceza sahasına yapılan ortaya en son Savaş dokundu, ağlarla buluşan top ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.

Topu eline aldı havaya dikti, kart görmedi!!!

81.dakikada Ali ile Nazım mücadelesinde, Ali kendisine faul yapıldığını düşünerek düdük çalmadan topu eline aldı. Mücadelenin hakemi elle oynama kararı verdikten sonra Ali topu alarak havaya dikti. Sarı kartı bulunan oyuncuyu sadece uyaran mücadelenin hakemi,  Rumeli Kavağı oyuncularının ve teknik heyetinin uzun süre tepkisini çekti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakika 2-2'lik skorla sona erdi.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar gergin geçen mücadelede ev sahibi ekip ilk maçta kendilerine maç boyunca küfür edildiği için karşılaşmanın gergin geçtiğini söyledi. Konuk ekipte ise hakeme tepki vardı. Her maçta yaşanabilecek gerginliklerin olduğunu belirten konuk ekip ise verdiği  ve vermediği kararlarla gerginliği  hakemin tırmandırdığını belirttiler.

Maç boyunca küfür kavga çıkarttı

Karşılaşmanın sona ermesi ile birlikte Küçükpazar oyuncularının sevinçleri vardı. Taraftarlarıyla sevincini paylaşan ev sahibi ekip hiçbir olay çıkmadan soyunma odasına gitti. Rumeli Kavağı oyuncuları ise maç başından beri kendilerine küfür eden taraftarla sözlü münakaşaya girdi. Sinirlerine hakim olamayan Rumeli Kavağı taraftarları az sayıdaki emniyet güçlerini aşarak küfür eden taraftarı darp etmeye başladı. Bazı oyuncuların da müdahil olduğu olaylarda polis biber gazı kullanarak olayları yatıştırmaya çalıştı. Yaklaşık on dakika süren olaylar sonrasında emniyet güçleri taraftarları stad dışına çıkarttı.

Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Emre Seymen'e teşekkür ederiz.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN 













5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hatalı bilgiler verilmiş ali topu eline aldığında düdük çoktan çalınmıştı . Düzeltilmesini arz ederim.

Adsız dedi ki...

Maçın videosu da bildiğimiz kadarıyla çekildi paylaşmanızı rica ederiz.

mae dedi ki...

İyi günler maçı takip eden kişiyim. Pozisyon bulunduğum yerin sol tarafında yaşandı ve düdük sesini duymadım. Eğer izleyen diğer arkadaşlar varsa beni düzeltsinler. Mücadelenin hakeminin de elini işaret ederek Rumeli Kavağı lehine kararını gördüm. Mücadelenin videosu yerelfutbol tarafından çekilmemiştir.Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Düdükten önce ya da sonra eline alması çok da önemli değil dünyanın her yerinde hakemin kararından sonra topa öyle vurmak sarı karttır gayet objektif 1 haber olmuş tebrikler.

Adsız dedi ki...

hakemlerin maç içindeki vasfı bir topçudan daha az o zaman objektif bakış açısı olan arkadaş.

İstanbul 2. Amatör Lig 5 Mayıs 2024 Pazar Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...