Çarşamba, Nisan 13, 2016

Futbol oynamayan çocuk kalmayacak!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile birlikte, gelecek vadeden sporcuların tespit edilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin üçüncü etabı 28 Mart Pazartesi günü başladı. 5 Haziran'a kadar devam edecek olan proje kapsamında, 10 yaş altı ve 11 - 15 yaş Aralığındaki 4 bin 56 genç futbolcu adayına İBB'nin 22 spor tesisinde, futbol eğitimi verilecek.

4 bin 56 futbolcu adayı katılıyor
Belirtilen yaş aralığındaki 4 binin üzerindeki çocuk, ücretsiz kayıt yaptırarak projenin üçüncü etabına dahil oldu. 

Akademisyenler, eğitimciler ve eski sporculardan oluşan lisanslı antrenörler karşısında yeteneklerini ortaya koyacak olan genç sporcular arasından geçer not alanlar, İstanbul’un Süper Lig Takımları başta olmak üzere futbol kulüplerinin alt yapılarına kazandırılacak.



Fanatizm ve şiddete karşı değerler eğitimi
Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi, çocuklara birbirleriyle kaynaşmayı, sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu ve fair play ruhunu öğretirken, spor kültürü ve spor ahlakıyla bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı ve futbolda şiddetin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda proje boyunca her hafta sonu tesislerde futbolcu adaylarına ve ailelerine değerler eğitimi verilecek. Spor kültürü ve spor ahlakı başlığı altında toplanacak olan eğitimler sırasında akademisyenler, jübilesini yapmış ve aktif spor hayatı devam eden futbolcular ile spor dünyasının sevilen isimleri, futbolcu adayları ve aileleri ile bir araya gelecek.

Antrenörlere mesleki gelişim fırsatı
5 Haziran'da sona erecek olan proje sırasında gençlere antrenörlük edecek spor eğitmenlerinin mesleki gelişimine de katkı sağlanacak. Projede yer alan 40 antrenör Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yönetimindeki Başakşehir Futbol Takımı'nın antrenmanlarına katılacak. Burada profesyonel teknik ve taktikleri yerinde görme fırsatı bulacak olan antrenörler edindikleri tecrübeler ile projeye katılan çocukların sportif gelişimine destek olacaklar.

İlk kez 2015 yılında start alan Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin birinci ve ikinci etabına katılan 7 bin genç futbolcu adayından 81’i Başakşehir Futbol Kulübü başta olmak üzere birçok spor kulübünün alt yapısına kazandırıldı.





Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.