Cuma, Nisan 15, 2016

Bölgesel Amatör Lig'de kritik hafta!



Bölgesel Amatör Lig'de sezon sonuna gelinirken bazı dört grupta şampiyonlar son hafta oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. 

3. Grup'ta Iğdır Arasspor avantajlı
3. Grup'ta şampiyonluk düğümü 26. haftanın ardından belli olacak. 58 puanla lider durumda bulunan Iğdır Arasspor, en yakın rakibi Araklı Karadespor'un 2 puan önünde yer alıyor. Iğdır ekibi ligin son haftasında Trabzon Kanuni FK'ya konuk olacak. 56 puanı bulunan Araklı Karadespor ise Arhavispor deplasmanında sezonu bitirecek.

Takımlar arasında bu sezon oynanan 2 maç da 0-0 berabere bitti. Puan eşitliği halinde ikili averaja bakılacağından dolayı olası puan eşitliği durumunda şampiyonu belirlemek için iki takımın bir maç daha yapması gerekebilir. 

Erbaaspor mu, Yeni Amasyaspor mu?
3. Grup'ta 55 puanlı iki takım arasındaki müthiş şampiyonluk yarışının galibi, ligin son haftasında oynanacak maçların ardından netlik kazanacak. 24. haftada Erbaaspor, Güzelorduspor deplasmanına çıkacak. Yeni Amasyaspor ise Görelespor'u sahasında konuk edecek. 

Puan eşitliği halinde ikili averaja bakılacağından dolayı Erbaaspor, bu alanda avantajlı durumda. Tokat ekibi, sahasında oynanan ilk maçı 1-0 kazanırken, iki hafta önce deplasmanda oynadığı maçta öne geçmesine rağmen Yeni Amasyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. 

Şampyionluk için Türk Metal Kırıkkalespor'un kazanması gerek
6. Grup'da Türk Metal Kırıkkalespor, son hafta maçları öncesinde 56 puanla lider durumda bulunuyor. 54 puanlı Yozgatspor 1959 ise takibi sürdürürken, son hafta mücadelesinde rakibinin puan kaybı halinde sezonu şampiyon tamamlayacak. 

Puan eşitliğinde ikili averaja bakılacağından dolayı Yozgatspor 1959, bu alanda rakibine üstünlük kurmuş durumda. Sahasındaki ilk maçı 2-0 kazanan Yozgat ekibi, deplasmandaki maçta ise 1-1 berabere kalmıştı. Kırıkkale ekibinin berabere kalması, Yozgatspor 1959'un da kazanması halinde Yozgat ekibi mutlu sona ulaşan taraf olacak. 

24. haftada Türk Metal Kırıkkalespor, Kazan Belediyespor'u konuk edecek. Yozgatspor 1959 ise Emniyetgücüspor'u ağırlayacak.

Halide Edip Adıvar SK son haftaya avantajlı girdi
8. Grup'ta işler, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçların ardından değişti. Haftaya lider giren Bartınspor, önde olduğu mücadelenin 90+7'nci dakikasında yediği golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Aynı puanda ikinci sırada bulunan Halide Edip Adıvar SK ise lig sonuncusu rakibini farklı mağlup ederek rakibinin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi ve son haftaya 2 puan farkıyla önde girdi. 

Ligin son haftasında Halide Edip Adıvar SK, Serdivanspor deplasmanına konuk olurken, Bartınspor da Karadeniz Ereğli Belediyespor deplasmanına çıkacak. İki takım arasında oynanan iki maç da 0-0 sona erdi.

Muğlaspor mu, Sökespor mu?
10. Grup'ta Muğlaspor, son haftaya 50 puanla lider girdi. İkinci sıradaki takipçisi Sökespor'un ise 49 puanı bulunuyor. 

Ligin son haftasında Muğlaspor, Denizli Yeşilköyspor'a konuk olacak. Sökespor ise Muğla ekibi Ortaca Belediyespor deplasmanına çıkacak. 

Puan eşitliği halinde uygulanacak ikili averajda Sökespor, avantalı durumda. Muğla'da oynanan ilk maçı Muğlaspor 1-0 kazanırken, Aydın'daki ikinci maçtan Sökespor 3-1 galip ayrılmıştı.

DERLEYEN: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

Çorluspor 1947 Üçüncü Lig'e yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Çorlu 1947 Spor bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 3. Lig'e yükseldi.