Cuma, Ocak 01, 2016

Küçükçekmece Takımları’nın ligdeki durumu.

                                                     

Yılmaz AKTEPE
İstanbul Amatör Liginin de son yıllarda sayısız şampiyonlulara kazandıran Küçükçekmece İlçesinin takımların ligdeki son durumu.
28 Futbol takımının olduğu Küçükçekmece takımlarında şuanda ligleri devan eden
1 Bölgesel lig, 3 Süper Amatör, 11 1.Amatör kümede mücadele veren takımların ligdeki son
durumu.

                                                      İFASPOR
İFA spor Küçükçekmece ilçesinin şuanda Bölgesel Ligde temsil eden takımı gecen yıl çıktığı ilk kez mücadele verdiği Bölgesel Ligde ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışını veren Küçükçekmece temsilcisi son haftada Profesyonel 3.lig kapısından dönen İFA spor 2015-2016 Futbol liginde yine Bölgesel lig 11.Grupta yer aldı.
Lige sahasının tadilatı nedeni ile 7 hafta idman Yeşilova Esnaf sahası müsabakalarını Küçükçekmece Metin Oktay sahasında oynadı. Kendi sahasının açılmasının ardından Özelikle oynadı Oynadığı son 5 maçta galip gelerek arka arkaya puanları toplayan İFA spor takımı 26 Puanlı lider Alemdağ gurup ikincisi 24 puanlı Sultangazisporun ardından 22 puan toplayarak grupta üçüncü sırada yer alarak ilk yarıyı karlı kaptan takım oldu.
                                         YEŞİLOVA ESNAFSPOR
Süper Amatör ligde mücadele veren Küçükçekmece spor, İstanbul Sinop spor ve Yeşilova Esnaf spor takımlarının lige inişli çıkışlı bir grafik çizerek ligdeki geri kalan maçlara kaderlerini bırakmış olacak.
3.Grupta yer alan Küçükçekmece Yeşilova Esnaf spor lige geçen yıl çalıştıran Mustafa Altay hoca yönetimiyle lige başladı.
Lige Bağlarbaşıspora farklı skorla yenilerek başladı. Yeşil beyazlı takım ilk maçta aldığı farklı skor yenilgisini üzeriden çabuk atarak arka arkaya puanları topladı öyle ki, grupta iddialı bir konuma geldi.
Ancak yeşil beyazlı takımın her hafta değişik kadro ile sahaya çıkması futbolcular arasında disiplin kompası son haftalarda göttü gidişin sinyallerini veriyordu. Ligin 17.Haftasında kendi sahasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bostancı spor’a aldığı yenilgi ile tepikleri aldı.
Yeşilova Esnaf spor yönetimi alına bu yenilgi sonrası Mustafa Altay ile bir toplantı yaparak
Karşılıklı görüşmeler sonunda Mustafa Altay 3 sezon hizmet verdiği Yeşilova Esnaf spor ile yolları ayırmış oldu.
3.Grupta yer alan Yeşilova Esnaf spor takım oynadığı 18 maçta 7 galibiyet, 3Beraberlik ve 8 yenilgi alarak 24 puan toplayarak grupta 5.sırada yerini aldı ve şampiyonluk yolunda iddiası da azalmış oldu.
                                            İSTANBUL SİNOPSPOR
20156-2016 Futbol sezonuna iddialı bir takım kurmayı amaçlayan İstanbul Sinop spor yeni sezona Tevfik Çoklu takımın başına getirildi.
4.Grupta yer alan sarı lacivertli takım lige çok kötü bir başlangıç yaparak iki hafta üst üste yenilgi sonrası Teknik Direktör Tevfik Çoklu yolları ayırdı.
Yönetim kurulu toplanarak yeni bir hocaya gerek olmadığın ve Altyapı hocası Altay Onaran A Takımın başına getirerek ligi geri kalan maçlarını tamamlama karı alarak geç çalıştırıcıyı takımın başına getirdiler.
Elinde buluna mevcut kadro ile lige devam eden genç çalıştırıcı Altay Onaran bazı maçlarda puan ve puanlar aldıysa da kaleci ve orta saha ve ileri uçta gol yolarında yetersiz kalışı galibiyet ve puanları getiremedi.
İstanbul Sinop spor oynadığı 18 maçta 4 galibiyet 4beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 16 puan topladı ve grupta 9.sırda Altan dördüncü sırada küme düşmeme mücadelesi verecek takımlar arasına adını yazdırdı.
                                         KÜÇÜKÇEKMECESPOR
Küçükçekmece spor Süper Amatör Lig'e bu yıl yeniden yükselen ekip, yaptığı flaş transferlerle gözleri üzerine çevrilen takımlardan biri oldu.
Başarılı ve kendini ispatlamış Teknik Direktör Tekin Öcal hocayı takımın başına getiren yeşil Beyazlı takım lige çok iyi bir başlangıç yaptı arka arkaya aldığı galibiyetler ve puanlar 6.Grupta iddialı bir konuma geldi.
Şafak spor, Şafak 76 ve Kocasinan maçlarında kötü yenilgiler ve puanlar vermesine rağmen iddiasını sürdüren yeşil beyazlı takım yönetimi ani bir karar alarak tüm A takım oyuncularla yoları ayırdı. Bunun üzerine başarılı teknik direktör Tekin Öcal da yönetim kurulundan affını isteyerek karışışlıklı görüşme sonrası ayrılmış oldu.
Küçükçekmece spor yönetimin almış olduğu karar doğrultusunda Altyapıda güzel işler yapan Harun Özkan’ı A takımın Selimiye spor, Beykozspor, Şafakspor karşılaşmalarına U 15 ve U 17 takımdan oluşan bir takımla mücadele veren yeşil beyazlılar bu karşılaşmalar da iyi futbol ortaya koymalarına rağmen tecrübesizlik aldığı yenilgilere neden olarak puanlar verdi.
Küçükçekmece spor oynadığı 17 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 yenilgi aldı ve toplam 23 puan toplayarak grupta 9.sırda yerini alırken grupta küme düşme tehlikesi yaşayan takımlardan biri olmuş oldu.
                           
                                           BEZİRGANBAHÇESPOR
Küçükçekmece ilçesinin köklü kulüplerinden olan Bezirganbahçespor geçen yıl Süper Amatör Lig den düşen bir takım.
2015-2016 Futbol sezonuna 1.Amatör küme 4.Grupta mücadele veren sarı siyahlı takım yönetim kurulu büyük paralar harcamaya karşı çıkarak kendi öz kaynaklı gençlerle yola çıkma karı alarak lige başladı.
Küçükçekmece temsilcisi oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı ve 12 puan toplayarak grupta 7.sırda yerini almış oldu.

                                              SULTANMURATSPOR
2015-2016 Futbol sezonuna kongrede karar alarak Özmuratspor İsmi’ni kaldırarak yeni isim ile Sultanmuratspor ismini alan siyah beyazlı takım. 2015-2016 Futbol sezonunda takımı çalıştıran başarılı isim Ahmet Öztürk hoca ile devam etme kararı alan Sultanmuratspor geçen yıl ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışı evren kadroyu bozmayarak 2015-2016 Futbol sezonuna aynı kadro ve hoca ile lige başladı.
5.Grupta Söğütlüçeşmespor ile aynı grupta yer alan Sultanmuratspor lige çok iyi bir başlangıç yaptı.
Siyah beyazlı takım oynadığı 11 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi aldı 19 puan topladı ve grupta 3.sırada şampiyonlu yarışını sürdürüyor.
                              
                                         SÖĞÜTLÜÇEŞMESPOR
1.Amatör kümede Küçükçekmece ilçesinin eski ve köklü kulüplerden olan Söğütlüçeşmespor iki yıl önce Mevlüt Özdek başkanlığında uzun yıllar hasret kaldığı 1.Amatör kümeye şampiyon olarak çıktı.
Geçen yıl güçlü ve kaliteli bir takım kuran Söğütlüçeşmespor ligin bitimine üç hafta kala iddiasını kayıp ederek Süper Amatör lige çıkma şansını kayıp etmiş oldu.
2015-2016 Futbol sezonuna daha önce Gültepe Özgençlik ve İstanbul Malatya sporda şampiyonluklar yaşamış Anıl Yılmaz hocayı takımın başına getirdi.
5.Grupta Küçükçekmece ilçesinin diğer takımı olan Sultnmuratspor ile aynı gurupta yer aldı. Diğer takımlara göre erken transferlere başlayan kırmızı beyazlılar ligin ilk 5 haftası inişli çıkışlı bir grafik çizdi.
Kayıp edilen puanların ardından Söğütlüçeşmespor yönetimi Teknik Direktör Anıl Yılmaz ve 6 oyuncu ile yoları ayırdı.
Söğütlüçeşmespor oynadığı 11 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik 7 yenilgi aldı ve 10 puan toplayarak grupta 8.sırada bir anda kendini buldu ve ligin başında şampiyonluk hayali kuran kırmızı beyazlılar bir anda kendilerini alt sıralarda buldu.

                                           SEFAKÖY KARTALSPOR
İstanbul 1.Amatör kümede uzun yıllar mücadele veren ve Geçmiş yıllarda aldığı şampiyonluk ve başarıları ile hatırlan Sefaköy Kartalspor son yıllarda büyük transferler yapmadan mücadele veren takımlardan biri.
2015-2016 Futbol sezonuna yine kendi bünyesinde yetişen genç futbolcular ile lige başladı.
6.Grupta yer alan Siyah beyazlı takım çok iyi bir çıkışta yaptı liderlik koltuğuna da oturan Sefaköy Kartalspor grubun güçlü takımlarından Teraziderespor’a yenilginin ardından kendi sahasında Topçular spora da yenilerek ark arkaya puanlar kayıp etti ve şampiyonluk yarışından biraz olsa da uzaklaşmış oldu.
6.Grupta 11 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik 4 yenilgi alan siyah beyazlılar 19 puan topladı ve grupta 4.sırda yer alan takım oldu.

          
                                          KANARYA AZİMSPOR
1.Amatör Küme 6.Grupta Sefaköy Kartalspor ile aynı grupta yer alan Kanarya Azimspor 2 yıl önce 1.Amatör kümeye çıktı.
Kırmızı Siyahlı takım tamamı Kanarya Gençlerinden oluşan oyunculardan kurulu Tayfun Erol Başkanlığında gençlere hizmet etmeye çalışan Azimspor 11 Maçta 5 galibiyet 2 beraberlik 4 yenilgi aldı. Kırmızı siyahlılar 17 puan toplayarak 7. Sırda yer alıyor.

                                KÜÇÜKÇEKMECE İDMAN YURDUSPOR
2 Yıl önce kurulan Küçükçekmce İdman Yurduspor geçen yıl grupta şampiyon olarak 1.Amatör kümeye çıkma başarısını gösterdi.
2015-2016 Futbol sezonunda da bir iki futbolcunun dışlında kadroyu koruyarak şampiyonluk parolası ile lige başlayan kırmızı siyahlı takım lige çok iyi bir başlangıç yaptı. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle liderlik koltuğuna oturan Küçükçekmece İdman yurdu takımı takımın en golcüsü olan Servetin cezalı duruma düşmesi sonunda ilk yarıda olduğu gibi ikinci maçta da Bahçeköy spor’a yenilerek liderlik koltuğundan indi ve liderliği sekbanlara kaptıran Kırmızı siyahlılar 2 puan farkla takip etmeye devam ediyor.
                                       İSTANBUL MALATYASPOR
5 Yıl önce İstanbul da kurulan İstanbul Malatyaspor kurulduğunda önce 2 amatör ardından 1. Amatör kümede namağlup şampiyon olarak Süper Amatör lige çıkan sarı kırmızılı takım geçen yıl Malatyalı iş adamlarından yeteri kadar destek alamadığından dolayı güçlü bir kadro kuramadığından geçen yıl yeniden 1.Amatör kümeye düştü.
2015-2016 Futbol sezonuna yeniden Süper amatör lige çıkmak için iddialı bir takım oluşturan İstanbul Malatya spor yöneticileri takımın başına Aytac İçten getirdi.
Aytaç hoca ve takım kaptanı Ramazan Balkan ve yönetim birlikte güç birliği yaparak şampiyonluğa oynayan bir takım kurdu.
8.Grupta yer alan İstanbul Malatya spor 11 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı ve 28 puan toplayarak en yakın takipçisi İstanbul Tokat spor’a 2 puan fark atarak liderliği sürdürdü.
                                          İSTANBUL DEMİRSPOR
5 yıldır Teknik Direktör Doğan pek yönetiminde İstanbul 1.Amatör küme 9.Grupta mücadele veren İstanbul Demirspor lige kendi altyapısından yetişen oyunculardan kurulu takımla mücadele veriyor.
2015-2016 Futbol sezonuna kötü bir sezon yaşayan Lacivert beyazlılar lige iyi başlamalarına rağmen son haftalarda aldığı yenilgilerle alt sıralara kadar indi.
İstanbul Demirspor oynadığı 11 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik 7 mağlubiyet alarak 10 puan topladı ve grupta sondan 2.sıra yer alırken ilerleyen haftalara puan ve puanlar alamasa önümüzdeki sezon küme düşerek 2. Amatör kümeye düşmüş olacak.

                                          KANARYASPOR
Son üç yıldır İstanbul 1.Amatör kümede mücadele veren Küçükçekmece Kanaryaspor kendi öz kaynakları ile ligler çıkıyor.
İki sezondur Ozan Çördükçü hoca ile yoluna devam eten Mavi beyazlı takım 10.Grupta oynadığı 9 maçta 4 galibiyet hiç beraberlik görmezken 5 yenilgi aldı ve 12 puan toplayarak grupta 6.sırda yerini koruyor.
                                                SEFAKÖYSPOR
Küçükçekmece ilçesinin köklü kulüplerinden olan ve geçmişte büyük başarılara imza atan Sefaköyspor geçen yıl Levent sarıca yönetiminde 2.Amatörden 1.Amatör kümeye çıkma başarısını gösterdi.
2015-2016 Futbol sezonun da Levent Sarıca ile devam eden Kırmızı beyazlı takım 2.Amatör kümde göstermiş olduğu başarıyı 1.Amatör kümede gösteremedi ve puanlar kayıp etmeye devam etti.
Alına kötü sonuçlar sonunda Sefaköyspor Levent Sarıca ile yoları ayırdı Teknik Direktör değişikliği fayda etmeyen kırmızı beyazlılar kötü gidili devam edince 11.Grupta oynadığı 9 maçta 1 galibiyet 3 beraberlik 5 yenilgi 6 puan topladı ve grupta sondan 2.sırda küme düşme hattına düşmüş oldu.

                                                  İKİTELLSPOR
Altyapıda almış olduğu başarılarla adından son yıllarda söz ettiren İkitellispor  son üç yıldır şansız bir şekilde Süper Amatör lige çıkma şansınız kayıp etmesi sonucu bu sezon teknik direktör değişikliğine giderek Volkan Sapmaz ile yollarını ayıran İkitellispor 2015-2016 Futbol sezonuna A Takımı Ali Ayyıldız’a emanet etti.
13.Grupta mücadele eden İkitellispor oynadığı 10 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı ve 22 puan topladı ve Akatlarspor dan 2 puan fakla liderliği ve şampiyonluk şansını sürdüren takım oldu.




























1 yorum:

umut22 dedi ki...

İstanbul Malatyaspor Başakşehir İlçesine Bağlı Bir Takımdır Sanırım Yanlış Yazmızsınız.

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.