Cuma, Nisan 24, 2015

EBEDİ EYÜPSULTANLILAR'A DEPLASMAN YASAĞI


Maltepe İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun 30.03.2015 tarih 2015/02 sayılı kararı ile hafta sonu oynanacak olan Maltepe-Eyüpspor maçına deplasman yasağı geldi.

Eyüpspor yönetimi tarafından üç adet dilekçe ile deplasman yasağının iptal edilmesi dile getirilse de bu talep reddedildi. 


Sezonun lk yarısında Eyüp'te oynanan maçta Maltepe taraftarları gelmişti. Ancak Eyüp tarafına bu maç için yasak geldi. Bu olayın aynısı Gaziosmanpaşa'ya karşı olmuştu. Gaziosmanpaşa, Eyüp'e gelmişti ancak Eyüp'e deplasman yasağı çıkıp stada alınmamıştı.

Taraftara getirilen yasak büyük haksızlıktır
Eyüp Spor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Gedikli yaptığı açıklamada, Ligin ilk yarısındaki evimizdeki tüm maçlarda rakip taraftarın maça gelmesi için her türlü kolaylık sağlanmıştı. Aldığımız duyumlara göre Maltepe İlçe Güvenlik Kurulu taraftarımızın maça gelmemesi için bazı girişimlerde bulunmuş. Bu girişimler doğrultusunda da İl Güvenlik Kurulu toplantısında güvenlik nedeniyle misafir takım seyircisine yasak getirme yönünde bir karar almış. Açıkçası son derece yanlış ve haksız bir karar. Hadi oynacağımız stat mahallede olsa önlem alınması zor diyeceğim. Böyle bir durum yok.  Koca İlçeden söz ediyoruz. Maltepe'nin merkezindeki bir sahada oynanacak maçtan bahsediyoruz.Topu topu 500-1000 Eyüpspor taraftarı gidecek zaten maçı. O kadar kişinin güvenliğini sağlamak Maltepe emniyeti için hiç zor olmasa gerek. İlçe Güvenlik Kurulu bu gerçeklere rağmen Eyüpspor taraftarına yasak getirerek  yanlış yaptı, büyük bir haksızlık yapmış oldu. Şampiyonluk yarışının belki de en önemli maçlarından birinde taraftarlarımız olmasada 96 Yıllık tarihi olan kulübümüzün futbolcuları ve teknik heyetini bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacaktır. 


HABER-FOTOĞRAF: ÖNER YIĞRIK 



Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.