Pazar, Mart 15, 2015

SEZON @NKETİ: CEM ÇALIŞKAN (ESENYURT İNCİRTEPESPOR)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz Esenyut İncirtepespor Teknik Direktörü Cem Çalışkan...

1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Sezon başı kulüp olarak maddi boyutlarda büyük sıkıntılar çektik. Hatta kulübü ligden çekme kararı verildi. Bu yüzden ligin ilk maçı olan Kartal Belediyespor karşılaşmasına çıkamadık. Akabinde başkan ve futbolcularla oturulup konuşularak taşın altına elimizi koyduk. Başkanımız Elvan Aslan ve futbolcularımız bizi yarı yolda bırakmadı. Hedefimiz takımı ligde tutmaktı.Bu yüzden herkese sonsuz teşekkürler. Sonunda zor da olsa takımı ligde tutmayı başarabildik.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Üçüncü haftada benim yaşadığım talihsiz bir olaydan ötürü takımım ruhsal olarak etkilendi.Toparlanma süreci uzun sürdü fakat kısmen de olsa atlattık. Ayrıca hakem hatalarından büyük sıkıntılar yaşadık. Kendi egolarını takımım ve benim üzerinden tatmin ettiler. Gayet adaletsiz maçlar yönetildi ve ne hikmetse ceza alan üst klasman hakemlerini bizim maçlara atadılar. Bölgemizde bulunan farklı bir kulüp yüzünden biz sıkıntı yaşadık. İsmimizin başındaki Esenyurt ibaresinden dolayı hakemlerden mustarip olduk. Farklı maçlarda yapılan yanlışların faturası resmen bize kesildi.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Ülkemizde futbolda başarılı olduğunuz sürece camia ve taraftarların sizle birlikte oldukları aşikardır. Bu sebepten ötürü fazla camia ve taraftar desteği göremedik.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden? Yirminci hafta evimizde oynadığımız Mimarsinanspor maçı... Bu maçı 4-3 kazanarak ligde kalmayı garantiledik.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
Üçüncü hafta evimizde oynadığımız Beykoz maçı. Nedeniyse, yaşadığım talihsiz olaydan ötürü takımla beraber idmana ve maça çıkamamam.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
İsim isim değerlendirme etik olmaz.Sezon boyunca futbolcularım en iyisini yapmaya çalıştılar. Tabii benim gözümde öne çıkan 4-5 futbolcuyu da göz ardı edemem.

7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?
Sezon içinde beni yanıltan futbolcularım tabii ki oldu. Keşke benim onlara inandığım kadar onlar da bana da kendilerine de güvenip inansalardı belki de biz şu anda play-off'ta oynayan bir takımdık.

8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Öncelikle bir kulübün tesisi olmalıdır. Sezon boyunca tam saha idman yapamadık, aynı anda farklı 4 takımla birden çalışmak zorunda kaldık.Kulüplerin belediyelerden görmesi gereken yardımlar maalesef eşit ve adaletli değil. Spor kulübü tek başkana endeksli olmamalı ve bu işi seven gönül vermiş arkadaşların başkanı yalnız bırakmadan desteklerini göstermeleri gerekir. Başarının temeli budur. Bu işte günü  kurtarma hesabı değil de geleceğe yatırım yapılmalıdır.

9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Buradan antrenör arkadaşlarıma bir serzenişim olacak;
Öncelikle FAİRPLAY kuralları içerisinde hareket etmeleri gerekiyor. Futbolcu sağlığının her şeyin önünde geldiğini, geldiğini unutmamalıyız. Bizim oyuncuların ve ailelerine karşı bir sorumluluğumuz var ve onları kendi evlatlarımız gibi görmeliyiz.  Bu sezon 7. hafta oynanan Sultangazi Esentepe maçında bunu canlı olarak gördük.
Diğer konuya gelince, sevgili meslektaşlarım yaptırmış olduğu transferlere dikkat etmeleri gerekiyor. Kulüplere getirdiği yüklerin daha sonraki senelerde maddi manevi sıkıntılar getireceğini göz önünde bulundurmaları gerekir. Bu sebeple transfer politikalarında kulüpleri düşünerek hareket etmeleri gerekir.

Editör: Efkan Bucak

BİR SONRAKİ KONUĞUMUZ: SERKAN KAYA (BATI TRAKYASPOR)

Hiç yorum yok:

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.