Cumartesi, Kasım 01, 2014

Dawkns_in Arkadasi'NIN TAHMİNLERİ

Bang Bang Bang! Dawkns_in Arkadasi alışık olduğunuz gün ve saatte değil, kendi istediği gün ve saatte sizlerle.

Malumunuz Yerel Futbol Sitesi'nden 5 kuruş para aldığımız yok, evde hanım çoluk çocuk açlıktan yerlere yapışıyor. Futbol karın doyurmuyor, biz de hayatımızı idame ettirebilmek adına köşe yazarlığının yanında ek iş yapıyoruz. İş yoğunluğundan dolayı ancak vakit bulabildik.

Ve dawkns_in arkadasi yaşadığı gecikmeden dolayı en ufak bir üzüntü içine girmedi.

Sayın editör arkadaşlar aradı, mail kutularını doldurmuşsunuz, "dawkns_in arkadasi nerede", "kovdunuz mu?", "eski sitede mi unuttunuz?", "İstifa mı etti, bir daha yazmayacak mı?".
Paniğe gerek yok mirim, dawkns_in arkadasi burada, sen neredesin?

Bu hafta da sizler için random olarak seçtiğimiz, kesinlikle herhangi bir kurala, kaideye, ikili ilişkilere, organik-inorganik bağlara takılı kalmadan belirlediğimiz maçlarla karşınızdayız.
İşte buradayız, tam burada! Ve dawkns_in arkadasi gittiği her düğünde yeni evli çifte olimpiyat altınından aşağı bir takı asmadı!

Buradan sitenin mal sahibi sayın Efkan Bey'e, pek sayın dostlarımız Ali Kemal Demir, Öner Yığrık, Gökan Taner'e,
Eskilerden Dırakula Milföy, sağ açık Burhan, balta kemal, deli kadir, izzettin kafası, çapa serkan'a,
Geçtiğimiz hafta yorumları ile köşemize neşe katan sayın Adsız takipçilere sonsuz saygı, sevgi ve hürmetler.

Ve dawkns_in arkadasi köşe vuruşlarının paslaşarak kullanılmasından dolayı duyduğu memnuniyetsizliği her platformda dile getirmekten geri durmadı.

Şimdi müsabakalarımız;
1-Bağlarbaşı-Vefa:
Yer: Yenisahra Suni Çim
Tarih: 01/11/2014-Saat 14:30
dawkns_in arkadasi Vefa'nın sadece İstanbul'da bir semt adının farkında.
Ancak Vefalılar bunun farkında mı acaba? Hafta içinde hoca değişikliğine giden Vefa'da aldığımız duyumlara göre Kurt Hoca Maradona'ya büyük yanlış yapılmış. Futbol sahaları böyle yanlışlıkları kaldırmaz. Ligin formda takımı Bağlarbaşı Vefa'nın cezasını kesecektir.
Ve dawkns_in arkadasi geç gelen adaletin adalet olmadığının bilincindedir. Bu maçta adalet tam yerinde ve zamanında tecelli edecektir. Banko Bağlarbaşı.

2- Feriköy-Gümüşsuyu:
Yer: Feriköy Stadı
Tarih: 01/11/2014-Saat 14:30
Ve dawkns_in arkadasi nihayet Feriköy'den yana.
Feriköy sonunda kendi sahasında dişine göre bir rakip buldu. Gümüşsuyu aldığı 6 puana rağmen ligin düşme adayı takımlarının başında. Yalnız orta sahada kıvırcık saçlı bir çocuk var bildiğin Fellaini. Aferin çocuk sana böyle devam et!
Feriköy bu maçı alır, rahat da bir nefes alır.

3-Ayazağa-Ömerli Köyü
Yer: Ayazağa Stadı
Tarih:01/11/2014 Saat: 14:30
dawkns_in arkadasi ters bağlıyor.
Haftalardır Ayazağa aşağı, Ayazağa yukarı, Ayazağa düştü, Ayazağa çıktı. Hayır bir şey değil kötü gidişin faturasını bana kesecek Ayazağalı kardeşlerim. Madem öyle ben de bu hafta ters bağlayıp Ayazağa kaybetmez diyorum. Ömerli Köyü de iyi rakip ama başka çıkar yolum yok. Önümü kesip hesap soruyorlar, bir camianın kötü gidişine ön ayak olamam.
ve dawkns_in arkadasi elde olmayan nedenlerden dolayı Ayazağa ile beraber!

4-Yeniköy-Beşyüzevler
Yer: Çayırbaşı Stadı
Tarih:01/11/2014 Saat: 14:30
ve dawkns_in arkadasi haftanın maçında.
Çayırbaşı Stadı'na ayrı bir ilgim var. İstanbul'un en iyi 3 stadından biri. Maç seyretmesi en keyifli yerlerden. Hele bir de maç böylesine iddialıysa!
Metin hoca'nın Yeniköy'ü istikrarlı Beşyüzevler'le unvan maçına çıkacak. İnanılmaz bir mücadele olacak. Skor tahmini yapmayacağım çünkü orada bulunup bizzat tanık olmak istiyorum.
Dawkns_in arkadasi orada olacak, ya sen???

5-Çekmeköy-Kadırga
Yer: Alemdağ Stadı
Tarih:02/11/2014 Saat: 14:30
Dawkns_in arkadasi dalgalı performanslara karşı!
Çekmeköy ligin tahmin edilmesi en zor takımlarından. Kuştepe'ye 4 atarken bile tat vermemişlerdi. Geçen hafta da Çayırbaşı'na kaybettiler. Çıkıştaki Kadırga karşısında işleri kolay değil. Kazanamazlar. Kadırga heybesine puan koymadan buradan uzaklaşmaz.
Dawkns_in arkadasi asla boş konuşmadı.

6-İstanbul Bayburt-İstanbulspor Kulübü
Yer: Mehdi Sancak Stadı
Tarih:02/11/2014 Saat: 14:30
dawkns_in arkadasi pek değerli devlet büyüklerine sesleniyor.
Yıl olmuş  2014, hala Mehdi Sancak gibi fiziki açıdan yetersiz statlarda süper amatör maçları oynanıyor.  Başını sokacağın kapalı bir yeri bile yok. Ne oynarken sevdim burayı, ne hocayken, ne de taraftarken! Hakemlik bile yaptım bir hazırlık maçında eyyyvah eyvah! Kavga çıkıyordu neredeyse.
Yaptığı yatırıma rağmen dipten kurtulamayan İstanbulspor, kendisi gibi zor durumda bulunan ev sahibine bu maçta kaybetmez. Sahanın küçük olması, tecrübeli ve usta ayaklara sahip statik İstanbulspor takımının en büyük avantajı.
Ve dawkns_in arkadasi para var huzur var diyen kimse ona sevgilerini iletti. İşte parayla saadet olmadı şimdiye kadar! bkz: İstanbulspor!

7-Gebze Sultan Orhan-Kestel Belediye
Yer: Gebze Alaattin Kurt Stadı
Tarih:01/11/2014 Saat: 13:30
Ve dawkns_in arkadasi sadece İstanbul takımlarını takip etmedi elbette!
Gebze Sultanorhan ayağa iyi top yapan, iyi takım savunması yapan kompakt bir takım. Bence bu dengeli grupta öne çıkabilecek kapasitedeler. Özellikle Ömer Çalık ön tarafta çok iş yapacak tecrübeli ve etkili bir isim. Takımın geri kalanı da hep kariyerli oyuncular.
Kestel takımı ise golcü hoca Okan Yılmaz'la yolları ayırmasına rağmen hala toparlanma içine giremedi.Tecrübeli Hüseyin Tunç da bir türlü kötü gidişe dur diyemedi.
Gebze Sultan Orhan Kestel'i geçer.

8-Çengelköy-Büyükçekmece Bld.
Yer: Beylerbeyi
Tarih:01/11/2014 Saat: 14:00
dawkns_in arkadasi takipte.
Çengelköy'de sakatlıklar devam ediyor. Durumları maç saatinde belli olacak. Geçen hafta ligin zayıf rakibi Çınarlı'yı deplasmanda yendiler her şeye rağmen. E bırak da yensinler değil mi?
Çekmece hoca değişkliğine gitti, iki haftada 4 puan alıp buralara geldi. Zor maç, zor deplasman, beraberlik olsun kafalar rahat olsun.
Dawkns_in arkadasi ne şiş yansın diyor ne kebap!


Yazımızın sonunda Türkiye'de yaşanan işçi ölümlerine de değinelim. Malumunuz son aylarda inşaatlarda ve madenlerde meydana gelen facialarda kaybettiklerimiz ortada. İnsanlık onurumuzu kaybediyoruz!

Ne yazık ki her alanda durum böyle. Koskoca İstanbul Futbol İl Temsilciliği'nin tertiplediği süper amatörden u11'e kadar olan organizasyonlarda sahada ne bir ambulans, ne bir doktor ne de bir sağlık teknisyeni görebiliyoruz. Her sakatlıkta elinde bir bardak şifalı suyu ve fısfısı ile sahanın ortasına cansiperane dalan malzemeci ve antrenörlerden başka kimseyi göremiyoruz. Futbolcular da birer spor işçisidir. Amatör de olsalar can taşırlar, sakatlanınca canları yanar. Ama doğru ya, biz Türkler ne savaşlardan çıktık, ne badireler atlattık, bir krampon darbesi bize ne yapar? Şarapnel parçası saplansa kalkar devam ederiz.
Bunlar hep bir zihniyetin ürünüdür. "Bize bir şey olmaz!" zihniyeti. Maden sahası nasılsa futbol sahası da öyledir, şehirler arası yollar da!  Ve iş yine garibanın çabalarına kalır.

İletişim:
dawknsnarkadasi@gmail.com
www.twitter.com/dawknsnarkadasi


6 yorum:

AYAZAĞALILAR dedi ki...

HELAL SANA DAWKNS SONUNDA DORU YOLU BULDUN.AYAZAĞA BUGÜN KAZANACAK ÇÜNKÜ BUGÜN DAHA FARKLI OLACAK EFSANE GERİ DÖNÜYOR.AYAZAĞADA MUHTEŞEM ATMOSFER OLACAK,SENİ MAHÇUP ETMEYECEĞİZ.BU MAÇI ALCAZ ARTIK VE SERİ GALİBİYETLERLE ÇIKIŞA GEÇİCEZ.AND İÇTİK AYAZAĞAM SENİ BATAKLIKTAN EL BİRLİĞİYLE ÇIKARTMAYA,İYİ GÜNLER ÇOK YAKIN.EFSANE GERİ DÖNÜYO.AYAZAĞALILAR...

SEMTLERİN EFENDİSİ dedi ki...

bugün ayazağada yer yerinden oynayacak efsane geri dönüyor artık,eski günler yakın.bu amatörden kurtulucağız,hakettğimiz yere geleceğiz.belki bu sene olmaz ama biz sonuna kadar kovalıcağız.bu maçı alıcaz artık başka yolu yok.SEMTLERİN EFENSİSİ AYAZAĞASPORUMUZA SONSUZ BAŞARILAR!!!

Adsız dedi ki...

Sondan başlamak gerekirse diyebilecek tek şey belki de Allah geride kalanlara sabir versin :( Soylenecek çok söz var fakat yeri burası değil. Futbola gelecek olursak Çekmeköy'ün maçı bugün değil mi?İkisi yazmışsın.Ben mi yanlış biliyorum acaba?Eğer yenerse de hanımına çocuklarına mandalina ısmarlarım :p
Laz kızı

... dedi ki...

O kivircik fellaini cakmasi isiniyor gene 11de. Ama sadece o var, tek basina tasiyamaz benim dusuncem ve dilegim

arif dedi ki...

ŞİLESPOR:3 ÇAĞLAYAN GENÇLER BİRLİĞİ:1 HENÜZ ÖLMEDİK!!!

Burak Canbaz dedi ki...

büyüyk AYAZAĞA her zaman son sözü söyler bugunki onurlu duruş ve dirirş için tüm takım arkadaslarım ve bize destek olan herkesden ALLAH razı olsun büyük AYAZAĞA ulannnnnnnnn

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.