Pazartesi, Temmuz 07, 2014

Mimarsinanspor Kulübünde yaprak dökümü

Silivri temsilcisinin tecrübeli oyuncusu Fikret Altun yaptığı açıklamayla tek taraflı olarak kendi mahallesinin spor kulübünden ayrıldığını belirtti.



Silivri’deki birçok kulüpte ter döken ve son olarak Mimarsinanspor’un kaptanlığını yapan Fikret Altun bu ayrılığın başlangıç olduğunu bu sezon kendisi gibi diğer birçok arkadaşının da kulüpte kalmak istemediklerini söyledi. Tecrübeli oyuncunun ayrılma kararına gerekçe olarak, kulüp tarafından verilen sözlerin bugüne kadar tutulmadığını, kulüp olanaklarının tamamen şahıslar adına kullanıldığını spor kulübünden başarıdan başka hedeflerin olduğunu yıllarca sezdiğini ve yaşadığını gerekçe gösterdi. Konu ile ilgili yaptığı açıklamasında Altun “Mahallede ciddi bir potansiyel olmasına rağmen dikkat edici taraf ise sürekli mahallenin kendi insani olan topçuları ve yöneticilerin düzenli bir şekilde takımdan uzaklaştırılmak istenmesidir. Kulübün önceki sezonlardaki başarısından uzak, taraftarından uzak olmasının en büyük sebeplerindendir. Kulüp tekelci bir yapı, yönetimi belli olmayan tek bir ağız ve kalemle hareket etmektedir.

 

“Mimarsinan’a hizmet şahıslaradır”
Bir dönem sponsorlarının olduğu her maça 500-700 taraftara top oynayan takımdan son birkaç sezondur eser kalmamıştır. Hatta son iki sezondur küme düşmekten son maçlardan kurtulacak kadar başarısızlaşmıştır. Daha önemlisi kulüp sürekli kendi alt yapısının bazı kategorilerdeki yaş gruplarını sürekli kapatmaya gitmiş bununda tamamen kulübün hedeflerinin sportif başarı olmadığını kulüp potansiyeli üzerinden çeşitli çıkarlar sağlanması ve bu çıkarların mahalle kulübünün menfaatleri için kullanılmadığı apaçık ortadadır. Kulüp menfaatlerini ve olanaklarını mahallenin gençlerine hizmet etmek amacıyla kullanılmadığını gördüm. Bir spor kulübü siyasete alet edilmemeli. Tüm bu sebepleri göz önüne aldığımda,  kişilik ve karakter yapıma ters olan söz verip tutmama olaylarını yaşamamak için mevcut yönetim değişene kadar. Kendi mahallem olan Silivri Mimarsinanspor Kulübünden tek taraflı olarak ayrıldım. Buradan Silivri Belediye Başkanına da sesleniyorum, lütfen tesisleri ve kulüp hizmetine verdiğiniz ve vereceğiniz otopark ve düğün salonunu, spor tesisinin denetimini belediye olarak yapın. Eğer ki amaç mahalleye hizmetse bu sizin görevinizdir. Amaç siyasi sebeplerden dolayı şahıslara hizmetse o zaman diyecek lafım yok. Ben şahsi olarak yapılan yanlışlıklara tepkimi bu şekilde verdim gerisi Silivri Belediyesinin ve spor kamuoyunun bileceği bir şeydir” dedi.

 

HABER: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.