Cuma, Temmuz 11, 2014

Gelişimci Futbol Antrenörleri Derneği kuruldu

Öncülüğünü çeşitli üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu genç Antrenörlerin yaptığı Gelişimci Futbol Antrenörleri Derneği kuruldu.



GEFAD, kuruluş gayesi hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi;

 

"Biz Türk futbolunun geleceğini kurmak için yola çıktık. Çok değerli spor akademisi hocalarımız ve arkadaşlarımız bizlere yol gösterdiler. GEFAD olarak Türk futbolunun her kademesinde gençlerin yer almalarının zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bu zamana kadar Türk sporuna hizmet vermiş bütün kurum ve kuruluşlara ziyarete gideceğiz. Büyüklerimize düşüncelerimizi ve projelerimizi anlatacak ve onlardan biz gençlere yol göstermelerini isteyeceğiz.

 

"Liyakat sahibi gençler olarak yola çıktık"
Türk futbolunda günümüze kadar yapılan iyi şeyler tabii ki göz ardı edilemez. Futbolumuzun bütün paydaşları çok değerli ve özel. Ancak sürekli değişen ve küreselleşen dünya da, değişime ve yeniliğe ayak uyduramadığınız bir an geride kalabiliyorsunuz. Ülkemiz son yıllarda ekonomide, sanayide, eğitimde, ulaşımda çok büyük gelişim gösterdi. Ancak bu gelişime paralel olarak Türk futbolu hayali kurulan, özlenen gelişimi gösteremedi. Şu an devam eden dünya kupası organizasyonunda Türk milli takımı olarak yer almamamız ülkemiz futbolu için maalesef çok büyük bir prestij kaybı. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması için yeni yüzler, bilgi birikimi olan liyakat sahibi gençler ve yeni projelerin hayata geçirilmesinin mecbur olduğunu düşünüyoruz.

 

"Antrenörler hiçbir güvencesi olmadan çalıştırılıyor"
Antrenörün kulüple olan bağı bir yöneticinin iki dudağı arasına bırakılıyor Türk futbolunun en büyük paydaşlarından biri Antrenörlerdir. Ancak futbolun içinde en çok mağdur edilen yine Antrenörler maalesef. Bir kulüple sözleşme imzalarken bütün dezavantajlar antrenörün elinde oluyor. Çoğu zaman bir Antrenör kulüpteki bütün yaş kategorilerden sorumlu tutuluyor. Bunun karşılığında hiçbir güvencesi olmadan çalıştırılıyor. Antrenörün kulüple olan bağı bir yöneticinin iki dudağı arasına bırakılıyor. Bu da Antrenörün verimselliğini olumsuz yönde etkiliyor.

 

"Derneğimize üye olmaya davet ediyoruz"
Biz GEFAD olarak artık ülkemizde futbol Antrenörlerinin bu ve bunun gibi sorunları yaşamamasını istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var ve bu çalışmaları Türk futbolundaki bütün paydaşlarla konuşmak istiyoruz. Bu amaçla ilk önce TFF’ye, TÜFAD’a, İASKF’ye ve futbolla ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştireceğiz. Türkiye’deki futbol Antrenörlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmaları için, dünyadaki gelişme ve değişimleri Antrenörlerimize ulaştırmak için, GEFAD olarak bütün azmi gayreti ve kararlılığı göstereceğiz. Bu doğrultuda bütün futbol Antrenörlerimizi ve Antrenör adayı olan spor akademisi öğrencilerini derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Büyük Türk futbolu ailesine ve bu ailenin paydaşlarına saygılarımızı sunarız."

 

2 yorum:

Selim Açan dedi ki...

Hayırlı Uğurlu Olsun Türk Futboluna,Türk Sporuna,kimler tarafından kuruldu bu dernek isimleri yok mu Ali Kemal Kardeşim

akd dedi ki...

isimler var selim ağabey. daha sonra yazacağım isimleri

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.