Cumartesi, Temmuz 05, 2014

Gelişemeyen futbolumuz

TFF 09.06.2014 tarihinde yapmış olduğu toplantıda aldığı karar Coca Cola GELİŞİM LİGLERİ'nin esaslarını belirledi. Ligin adı her ne kadar Gelişim Ligi olarak gözüksede GELİŞEMEYEN lig olacağı bariz ortadadır.



Bunu Gelişim Ligleri Statüsünün sadece 6 ve 21.nci maddelerini okuduğunuzda sizde doğrulayacaksınızdır eminim. Şimdi bunu madde neleri içeriyor birlikte bakalım. 


MADDE 6 - SİGORTA 


(1) Kulüpler, Coca-Cola Gelişim Ligleri‟ne katılacak takımlarının kadrolarında bulunan her bir amatör futbolcuyu, en az aşağıda gösterilen sigorta teminat miktarları üzerinden sigorta ettirmekle yükümlüdürler: 


Ölüm halinde: En az 100.000 TL 3

 Daimi maluliyet halinde: En az 100.000 TL

Hastalık ve tedavi masrafları: En az 10.000 TL


 (2) Kulüpler, her sezon sigorta ettirmekle yükümlü oldukları amatör lisanslı futbolcularının listesini TFF‟ye iletirler. Sigorta işlemleri TFF tarafından yapıldıktan sonra, prim tutarı ilgili kulüplerin gelirlerinden mahsup edilir. 





MADDE 21 - DEPLASMAN MASRAFLARI 


(1) Bölgesel Gelişim Ligleri‟nde katılan tüm takımların, Belediye veya Büyükşehir Belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman müsabakalarına ilişkin ulaşım giderlerini karşılamak üzere, karayolu ile gidilen kilometre başına 1.50 TL. ödeme yapılır. 



Yani buna bir örnek verecek olursak Fatih Karagümrük takımı deplasmanda Tepecikspor ile oynayacak. Karagümrük ile Tepecik arası 48 km. Bu durumda Federasyonun vereceği para 48x1,5 = 72 TL. 

 

Bu para ile bırakın otobüs tutmayı 18 futbolcu + Teknik ekip + Yönetici yaklaşık 25 kişiyi halk otobüsü ile göndermeye kalksanız 72 TL YETMEZ... Belediye


Özel sigorta tabii ki yapılsın. Buna karşı değilim. Fakat sen ülke futbol federasyonu olarak ülke futbolunun gelişimini istiyorsan bu sigorta masrafını kulüplerin üzerine yıkmayacaksın. Bunun için bir fon ayırıp bunu üstleneceksin.


Bunlar sadece çok basit bir örnek. Diğer bir Sonra diyoruz ki bizim ülkemizde neden altyapıya önem verilmiyor.  Federasyon olarak sen tüm yükü kulüplerin üzerine yüklersen, En ufak bir şeyde kulüplere  saçma sapan cezaları kesersen ne kulüp kendini gelştirebilir ne de futbolcu yetiştirebilir.


Ülke futbolunun gelişmesini istiyorsak bunu federasyon olarak tamamen kulüplerin üzerine yıkamayız. Bu çocuklar ülkemizin ve Türk futbolunun geleceği. Biz de bu değerlerimize sahip çıkmalıyız.


YAZI: HAMDİ ŞENDOĞAN

3 yorum:

muhafız dedi ki...

belediye ve büyükşehir sınırları dışı diyor. dolayısı ile Fatih Karagümrük-Tepecikspor İstanbul takımları olduğundan bu müsabakaya ödeme yapılması mümkün değildir. km. hesaplamaları da gidiş dönüş olarak yapılmaktadır. yanılıyorsam lütfen düzeltiniz.

Hamdi ŞENDOĞAN dedi ki...

Muhafız bey ödeme yapılması için gidilecek deplasmanın belediye veya Büyükşehir belediyesi dışında olup olmadığına bakılıyor. Her iki takımda Fatih Temsilcisi olsaydı ödeme yapılmazdı. Örneğin Fatih Karagümrük-Fatih Hilalspor olarak düşünebilirsiniz. aksi takdirde tüm takımlar İstanbul takımı olduğu için hiçbir takıma ödeme yapılmazdı.

asya dedi ki...

başka birsey beklenmez ki Federasyon birde türk futbolcusu çıkmıyor
hazır adam almak varken kim düşünür amatörü at gözlüğün takmışlar sanki babasın parasın harçıyolar devret ten genç sporcular ödenekler almıyorlarmı hangi profsenel takımlardan kesilen cezalarda katkı yapsalar bir sorun kalmaz yazıktır bu ülkede biz tabiki kosta rika silli kolombiya olamayız bu yüzden sahaya çıkan coçuklar yaşları 19 25 arası birde yapılama diyorlar kısacası kimden kısyorsun kime veriyorsunuz

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.