Salı, Temmuz 15, 2014

Büyükçekmece’de yeni başkan, Ümit Kalko

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Büyükçekmece Belediyespor’da Seyfettin Selim’den boşalan Kulüp Başkanlığı koltuğu Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ile dolduruldu. Cuma günü yönetim ile bir araya gelen Ümit Kalko, oluşum için düğmeye basarak Büyükçekmece Belediyespor’da yeni dönem Başkanı olarak resmen göreve başladı.

Ayağının tozu ile yönetim kuruluna Albatros Restaurant’ta iftar veren Başkan Kalko’yu, Yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Akgün, Hüseyin Kaya, Ahmet Atalay, Aslan Polatoğlu ve yedek yönetim listesinde yer alan ve asil listeye alınan Turgut Karadağ yalnız bırakmadı.

MAN_ET HABER FOTO 2

Kalko’dan birleştirici açıklama
Büyükçekmece Belediyespor’un yeni Kulüp Başkanı Ümit Kalko’nun, iftar yemeği sonrası yaptığı açıklamada birleştirici tavırlar sergilemesi dikkat çekti. Hedeflerini uzun vadeye taşımayı amaçlayan ve kısa vadede güncel başarıya endekslenmeyeceklerini söyleyen Kalko, önceliği kurumsallaşmaya vereceklerini söyledi. Kulübe kalıcı gelirler üretmek ilk işleri olacağını söyleyen Başkan Kalko, konuşmasında şu sözlerine yer verdi. “Büyükçekmece’nin kanaat önderleriyle bir araya gelip bu camiaya kurumsallık kimliği kazandırmak için yola çıkmış bulunmaktayız. Büyükçekmece Belediyespor’u herkesin kendi kulübü olarak görmesini sağlamak adına iyi bir atılım gerçekleştireceğiz. Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün’ün de desteğini alarak uzun vadeye yayılacak olan desteğin devamlı olmasını sağlamaya gayret göstereceğiz. Öncelikli hedefimiz Büyükçekmece Belediyespor’a kurumsal bir kimlik kazandırmak olacaktır. Kurumsallığı bünyemize kattıktan sonra zaten başarı da bu anlayışla kendiliğinden gelecektir. Bu yönetim kurulumuz ile ilk toplantımız ve bunu tanışma olarak kabul edeceğiz. Asıl startı (Pazartesi) bugün vereceğiz” dedi.

Birleşme neden olmasın
Sıcağı sıcağına sorulan sonu üzerine Tepecikspor birleşmesini de gündemine alan Başkan Ümit Kalko, bu konu hakkında da şu açıklamayı yaptı, “Bende Büyükçekmece Belediyespor, Tepecikspor birleşme haberlerini basından takip edebildim. Birleşmeye tabi ki sıcak bakarız çünkü Büyükçekmece ilçesini Spor Toto 2. Ligde temsil eden bir takım varsa onunla birlikte hareket edilebilir bence. Tabi bu sadece konuşulan sözler gerçeği yansıtmayan bir konu üzerinde konuşmak yanlış olur. Henüz bu konu ile ilgili detaylı bir görüşme kendi adıma yapılmadı onun için şimdilik bu konuyu düşüncelerimiz arasında fikir olarak saklayabiliriz. İlerleyen zamanlarda nasıl bir gelişme sağlanır onu da zamana bırakıp beklemek en uygun bir düşünce olarak bizde kalabilir” dedi.

Transfere pazartesi başlayacağız
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına pazartesi günü ilk önce hoca ile başlayacaklarını söyleyen Başkan Ümit Kalko, “Pazartesi gününden itibaren hoca olayını gündemin ilk maddesi olarak faaliyetlerimizin arasına alacağız. Geçtiğimiz sezon takımın başında görev aylan Teknik direktör Tuncay Soyak ile masaya oturup fikirlerini ve düşüncelerini alacağız. Bunun akabinde birçok isimle de görüşmelerimiz olacak ve Büyükçekmece Belediyespor’un menfaatlerini ön planda tutarak samimi ve kulübe uyan bir isimle anlaşma sağlayacağız. Önceliğimiz Tuncay Soyak. Daha sonra hızlı bir şekilde iç ve dış transfere yöneleceğiz. Temmuz ayının sonuna doğru sezonun ilk çalışmasını yapacak kadroyu oluşturup, Ağustos ayının içerisinde de kamp için yola çıkacağız. Şu anda kamp yeri ve tarihi henüz netlik kazanmadı. İlerleyen günlerde bunu basın yolu ile sizlere duyuracağız” şeklinde konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.