Pazartesi, Temmuz 07, 2014

BAL statüsü TFF'ye sıkıntı oldu

BAL'da bu sezon kaç grup olacağı konusunda TFF Amatör İşler Kurulu'ndan net bir karar çıkmadı. Kurul üyeleri 11 grup olmasını isterken son karar TFF'nin.



Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Tek maç play-off sisteminin adaletsiz olması ve koca bir sezonun emeğini tek maçta götürmesi geçen sezon eleştirilere neden olmuştu. TFF'nin bu yıl da 3. Lig'e 9 takım çıkarması bekleniyor ancak BAL kulüplerinin play-off istememesi şu anda bir çözümsüzlük ortamını beraber getirdi.

Amatör İşler Kurulu'nda ilk olarak BAL'ın 9 grup olması ihtimali üzerinde duruldu ancak bu durumda grupların çok takımlı, ligin de çok uzun sürecek olmasından dolayı TFF'nin buna karşı olduğu öğrenildi. Bu nedenle 9 gruplu BAL fazla olası görünmüyor.

TFF'nin de sıcak baktığı ikinci çözüm yöntemi ise azar takımlı 18 grup olması... 18 grup birincisi arasında yapılacak play-off maçları sonrası 9 takım 3. Lig'e çıkacak. Lakin bu kez de sezonun çok kısa sürmesi olası.

Amatör İşler Kurulu'nda konuşulan önerilerden biri de 11 grup olması ve 11 takımın direkt alınması. Kulüplerin buna gerekçesiyse, gelecek sezon 3. Lig'de bir grubun 19'lu olacak olması... 11 takım çıkarak üç grubun da 19'a tamamlanması hedefleniyor.

TFF Yönetim Kurulu 10 Temmuz Perşembe günü bu konuyu çözüme kavuşturacak ve BAL'ın statüsü belli olacak.

Yerel Futbol Sitesi - Özel Haber

4 yorum:

.... dedi ki...

11 Grup 1.lerin direkt çıkması en iyisi

serdar dedi ki...

Turkiyede ligi sampiyon bitirenin tek mac eleme oynadi tek lig BAL ligi,bu sacmaliga bu sezon son verilmesi lazim,koca bir sezonun sonunda o maci oynatmak verilen emekleri bosa cikartmakdan baska hicbirseye yaramiyor..

asya dedi ki...

neden 18 takımlı liğ olmuyor daha çok maç daha çok yetenektir biz ilk 2 direk çıkar 3456 playof oynar kısacası yap 3 grup bak ne yetenekler geliyor alttan tabbiki kim uraşır bu işle almanya gelsin coçuklar

görüş dedi ki...

bence 3.lige en kolay çıkılma yolu seçilmelidir. O da şu ;azar takımlı 18 grup olması… 18 grup birincisi arasında yapılacak play-off maçları sonrası 9 takım 3. Lig’e çıkacak

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.