Salı, Haziran 10, 2014

Yener Dayı'dan Boğaziçispor'a sert yanıt

Sefaköy Kartalspor Kulüp Başkanı Yener Dayı, Türkiye U13 Şampiyonası elemelerinde yaşı büyük oyuncu oynattıkları iddiasında bulunan Boğaziçispor'a tepki gösterdi. Dayı iddialara da yanıt verdi.



Yerel Futbol'a açıklamalarda bulunan Sefaköy Kartalspor Kulüp Başkanı Yener Dayı, "Boğaziçispor'un açıklamalarını çok yakışıksız buldum. Tamamen 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapılan bir açıklama... Bir iddianız varsa önce ispatlayacaksınız sonra çıkıp basına demeç vereceksiniz" dedi.

'Futbolcuların doğum belgeleri bende'
Boğaziçispor'un, Kartalspor'da dört oyuncunun yaşının büyük olduğu yönündeki iddiasına yanıt veren Yener Dayı şunları söyledi: "Öncelikle futbolcuların duyumları üzerine ortaya sürdükleri, bu dört futbolcumuzun bazı maçlarda oynamamış bazı maçlarda oynanmış olduğu külliyen yalan. Kalecimiz kırmzı kart cezası nedeniyle iki maç oynamadı. Kaldı ki futbolcular her maçta oynayacak diye kural yok ama ben yine de söyleyeyim, diğer üç futbolcumuz her maç oynadı. TFF'de esami listeleri vardır, buyursun baksınlar.

Gelelim yaşı büyük meselesine... Bu futbolcularından üçünün hastane doğum belgeleri hep cebimde, herkese ibraz edebilirim. Bir diğer oyuncumuzun fiziği nedeniyle bu tür itirazlara maruz kalacağını tahmin ettiğimizden sezon ortasında kemik testine gönderdik. Onun da belgeleri var. Sefaköy Kartalspor'un yaşı büyük oynattığı iddiası tamamen asılsız."

'Sakatlıklar futbolun içinde var'
Boğaziçisporlu oyuncunun sakatlanmasının kendilerini de üzdüğünü ancak rakip takım yöneticilerinin bu durumu kendi iddialarını desteklemek için kullanmaya çalışmasını son derece yakışıksız bulduğunu ifade eden Yener Dayı, "Öncelikle şunu belirteyim ki ben maç sonrası soyunma odalarına kadar gidip kendilerine geçmiş olsun diledim. Futbolcu kardeşimizin sakatlandığını gördüm ama ayağının kırık olduğunu bilmiyordum. Soyunma odası ziyaretimi sayın Üzümcü de gördü. Lakin Boğaziçisporlu futbolcunun ayağının kırıldığı pozisyonda yaşı büyük olduğu öne sürülen o üç futbolcu var mı lütfen onu söylesinler. Ne yazık ki bu tür sakatlıklar futbolun içinde var. Genç kardeşimize tekrardan geçmiş olsun diyorum, Allah acil şifalar versin. Bunlar ne yazık ki futbolda var. Bizim de futbolcularımızın ayağı kırıldı ama biz çıkıp kimseyi suçlamadık. Okan Buruk'un da, Uche'nin de ayağı kırıldı. Kimse çıkıp rakip takımı suçlamadı. Bunlar hoş değil" ifadelerini kullandı.

'İstanbul için yüz karası bir durum'
"Eğer bir suç varsa önce ben cezasını veririm" diyen Yener Dayı, "Boğaziçispor'un bu yaptığı İstanbul futbolu için yüz karası bir olay. Eğer varsa bir usulsüzlük varsa bir şaibe yaparsın itirazını, haklı bulunursan ne ala. Ama ortada daha bir şey yokken tamamen söylentilere dayanan bilgilerle basına çıkıp demeç vermek son derece yanlış. Bu takım Türkiye Şampiyonası'na gidecek. Hep böyle olumsuzluklar nedeniyle İstanbul takımları gittikleri yerde olumsuzluklarla karşılaşıyorlar. Kol kırılıp yen içinde kalması gerek. Boğaziçispor böyle şova kaçmadan itirazını yapmalıydı. Sorunlar böyle çözülmez, nefret tohumları atılmaz" dedi.

"Bir galibiyetle her şeyin değişmediğini ben de biliyorum" diyen Yener Dayı, "Uzun zamandır bu camianın içinde bir insanım. Yaşananlar hoş değil. Kulüpler bakidir yöneticiler değil" diye konuştu.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.