Salı, Haziran 03, 2014

Uzun: Dobrucaspor alt yapı kulübü olacak

Gaziosmanpaşa temsilcisi Dobrucaspor’un Teknik Direktörü Ömer Faruk Uzun "Kulübümüz velilerin tercih ettiği alt yapısı ile örnek bir takım ve kulüp olma yolunda adımlarını atmıştır" dedi.



 

Eski bir kaleci olan ve Esentepe Şahinspor, Kazım Karabekir Mevlanaspor, Çayırgücü, Halide Edip Adıvar, Yeni Özkartal, Kulüplerinde de Antrenörlük yapmış olan Ömer Faruk Uzun açıklamasında şunları söyledi;

 

"Maddiyat yüzünden Lig düştük"
1986 senesinde federe olan Dobrucaspor Kulübü kısıtlı imkânları ile o dönemin esnafları olan bir avuç sevdalı kişiler ve mahalle gençlerinin destekleriyle kuruldu. Tarihinde ilk kez 1.Amatöre çıkmış ama maalesef tekrar 2.Amatöre düşmüştür ve mücadelesini yıllardır mütevazi şekilde sürdürmekte olup takımın her kulübün başına gelen maddi imkansızlıklar dolayısı ile 2 sene ara verip tekrar liglere U13 kategorisinde katılmış olup takımın başında daha önceden 2.Amatörde A takımda çalıştırmış olduğumdan dolayı beni göreve getirdiler.

 

"Sonuçlar, çocuklardan daha önemli değil"
Bizim bu yeni yapılanma sürecinde öncelik alt yapı olgusu ağır basmış ve U13 kategorisinde liglere merhaba dedik. Yeni bir yönetim kurulu oluşturan Dobruca Spor Kulübü Başkanlığına genç bir isim olan Cem Sefa Mısır geldi. Daima yanımda olan yol arkadaşlarım Erim Barut, Alpaslan Elmas, Tuncay Bülbüldere ile beraber önce Fethi hocanın seçmelerden ve Gaziosmanpaşa futbol okulundan mahallelerden gelen çocuklarımızla beraber sezona giriş yaptık ilk senemiz olmasına rağmen bizler galibiyet, mağlubiyet ve beraberlikten önce yatırımın insan olduğu felsefesinde ilerleyip çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmanın daha önem taşıdığını ve alınan sonuçların çocuklarımızdan daha değerli olmadığını savunduk. Takımın başına 15 gün kala gelmeme rağmen yinede aldığımız talihsiz mağlubiyetler neticesinde bu ligi sıralamada 4.olarak bitirmiş grubu şampiyon olan Küçükköyspor'dan sonra ligin en fazla gol atan takımı olmuşuzdur.

 

"Küçükköyspor'a da başarılar dilerim"
Artık Dobruca Spor velilerin tercih ettiği alt yapısı ile örnek bir takım ve kulüp olma yolunda adımlarını atmıştır. Velilerin maçlarımıza çok büyük destek vermesi nedeniyle biz artık bir aileyiz mesajı verilmekte olup önümüzdeki senenin çalışmalarını şimdiden başlayıp öncelikli olarak U14,15,16 bazında liglere daha tecrübeli şekilde katılmak ve Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmaktır. Felsefemiz ben futbolcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri olup mahallemizde, semtimizde ve ilçemizdeki çocuklarımızın, gençlerimizin birkaç tanesi olsa dahi kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olduğunu görmek bizim için en büyük mutluluktur. Başta başkanımız Cem Sefa Mısır yanımızda olan Dobrucaspor taraftarlarına bizleri hiçbir maçta yalnız bırakmayan ailelerimize ve tabii ki sahada alın terlerini akıtan futbolcu kardeşlerimize teşekkürlerimi bir borç bilirim. Başarılar gelip geçicidir önemli olan kalıcı miraslar bırakabilmektir. Yatırımı insana olmayan hiçbir şeyin önemi yoktur, grubumuzda şampiyon olan Küçükköyspor'a da başarılar dilerim.

 

HABER: ALİ RIZA SUBAŞI

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.