Cuma, Haziran 13, 2014

Sistem nasıl işleyecek?

İstanbul Amatör Spor Kulüplerinin seçimleri ile ilgili bir yazı yazmamıştım, daha önceki seçimlerde yazdığımız yazıları herkes biliyor. Şimdi seçimlere bir bakalım diyeceğim ama neresinden bakacağımı şaşırdım. Altından bakıyorum, üstünden bakıyorum aynı.



Ufak bir araştırma yaptım bazı ağabeylerle görüştüm, birazda tecrübemiz varsa bu işte sistem karşıma çıkıyor. Sistem nasıl bir sistem diye sormayın herkesin bildiği bir sistem aslında ama kimse dillendirmiyor. Kabul etsek de, etmesek de burada bir sistem var ve bu sistem bu şekilde devam edecek.

Sistemin ne olduğunu söylemeden adaylara bakalım isterseniz şunu baştan söyleyeyim. Adayların hepsi birbirinden değerli. Üç adayın da düşüncelerine saygım var, kişiliklerine en ufak bir lafım olmaz, ama icraatları konusunda yapmak istedikleri konusunda şüphelerim var.

Seymen Gençtürk, daha önce Sait Yücel döneminde de görev yaptı fakat bu görevinde yönetim içinde yaşanan sorunlardan sonra görevinden uzaklaşmıştı, Ali Düşmez’in yönetimde yer aldı fakat yine anlaşma konusunda sıkıntı yaşadı ve yine yönetimle ters düştü neden bu tür sorunları yaşadığı konusunda bilgi sahibi olamadım, çünkü ben de anlayamadım. Hadi Sait Yücel kötüydü oradaki görevini yarıda bıraktın, Ali Düşmez’in yanındaydın eee sonra ne oldu, yine muhalefet ve görevinden uzaklaştın sonra başkanlık adaylığı. Seymen Gençtürk’ü yıllardır tanırım böyle bir göreve kendini nasıl hazır hissetti bilmiyorum ama yanındakilerden bu işi gerçekten iyi bilmediğine emin olduğum bir, iki ismin yanlış yönlendirmesi olduğunu düşünmeden de edemiyorum. Yapmak istedikleri güzel ama bunların çok zor bir ihtimal olduğu da yaptığım araştırmalarda hep karşıma çıkan bir sonuç oldu. Eee bu durum böyle iken ne diye öyle şeyler yapılıyor onu da anlamıyorum.

Av. Ahmet Akpınar’a gelince; Kendisini Sait Yücel döneminden tanıyorum, aynı zamanda Beşiktaş kulübünde de yöneticilik yaptı. Sporu amatör sporu gerçekten çok seviyor, ama onunda dez avantajı olarak şunu görüyorum Ali Düşmez’den önceki Başkan Sait Yücel’lin isminin zaman zaman kendisi ile anılması ve sanki Sait Yücel’in amatörlere hizmet etmemiş olarak kabullenen kulüpler tarafından isminin birlikte kullanılması yanlış ama kulüpler bunu bu şekilde görüyor. Projelerine baktığımda daha önce dediğim gibi yapılması gerekli fakat zor bir uğraş gerektiren ve tamamen sistemin dışında olması gereken bir çalışma yapması gerekiyor. Yapılmaz , olmaz demiyorum ama birazdan bahsedeceğim sistemde bunların olma ihtimali zora giriyor.

Sıra geldi mevcut Başkan Ali Düşmez’e... Kendisi Sait Yücel’in yönetimde 12 yıl birlikte çalıştıktan sonra, yapılan genel kurulda aday olamadı ve kazanan Sait Yücel olmuştu, Sistem burada devreye girdi. Konfederasyondan uzaklaştırılmasından sonra birbirini ardına gelen olumsuzluklar, mahkemeye verilerek İstanbul’daki amatör’ün Türkiye amatör spor kulüpleri tarafından sahtekar olarak görülmesine kadar büyük olayların yaşandığı bir ortam oluştu. Geçen zaman dilimi içinde genel kurul kararı alında ve yapılan genel kurulda sonra Ali Düşmez ve ekibi genel kuruldan başarılı bir şekilde çıkarak İASKF’nin başına geçti. İlk iş olarak İstanbul’u sahtekar olarak gören Türkiye’deki diğer amatör spor kulüpleri bir anda sanki yapılan oylamada ellerini kaldıranlar kendileri değilmiş gibi Ali düşmez yönetimdeki İASKF’nin haklarını geri vererek Ali Düşmez’li yönetimi Konferedasyona kabul etti. Tesis konusunda Orhan Saka amatör evi ile ilgili çalışmaları oldu, zaten ne olduysa bununla birlikte oldu. Burada kimin parası harcandı, neden bunlar yapıldı derken, görüş ayrılıkları başladı ve yönetimdeki çatlak sesler o zamandan sonra hep yüksek sesle gündeme geldi. Buradaya kadar tamam hep mi kötü şeyler yaptı tabi ki hayır, hep mi güzel şeyler yaptı, eksik olmayan şeyler kalmadı mı? Evet kaldı ama buraya kadar normal. Son zamanlarda katılım paralarının alınmayacağı, transferdeki ücret konuları her adayın gündeminde. Bu işin başında olan bir insan olan Ali Düşmez bu konuda temkinli konuşuyor. Kesin ve net bir şekilde bu bütçelerle bunların olmayacağını söylemesinin ardından geçtiğimiz günlerde yaptığı bir görüşmeden sonra müjdeyi ve federasyonun plan ve bütçe komisyonuna bu sıkıntıyı sokarak amatörlere koca bir oooh dedirdi. Bunu da benden duyun.

Gelelim sisteme, burası biraz karışık gibi gözüküyor ama değil aslında. Sait Yücel’li dönemi bilenler olayı gerçekten çözer, Şimdi sisteme sağdan sola bakıyorsun, yukarıdan aşağıya bakıyorsun bulmaca gibi bakıyorsun , ters çevirip bakıyorsun bir isim çıkıyor: Ali Düşmez. Ben illa Ali düşmez kazanacak demiyorum sakın kimse bunu yanlış anlamasın bunların olma ihtimali üzerinde duruyorum. Ben sadece gazetecilik görevimi yapıyorum seçimleri sonucunu etkilemek mi bunu hiç düşünmüyorum, futbolun içinde olan abilerle yaptığımı karşılıklı fikir alış verişinden bu çıkıyor.

Varsayalım Av. Ahmet Akpınar veya Seymen Gençtürk kazandı, sistem buna izin verir mi? Vermez, peki kazandıklarını düşünelim Sait Yücel dönemine döner mi ? evet döner çünkü sistem var. Yukarıya bakıyorsunuz, sağdan sola bakıyorsunuz bu sistemde sisteme yakın bir isim olan Ali düşmez ismi gündeme geliyor. Bazı amatör futbolun ağabeylerinin bu durum içine sinmediği gerçeği göz önünden tutmamız da gerekiyor, vicdan olarak Ali Düşmez mi? Dediğimde tabii ki değil ama sistem böyle gerektiriyor cevabını almam daha da vahim bir durum ortaya çıkartıyor. Sistemin bazı uzantıları var, Ali Düşmez ilçeleri dolaşıyor düşüncelerini anlatıyor ama sistemin çarkı dönüyor ve önemli noktalarla yaptıkları görüşmelerle Ali Düşmez’in seçimden galip gelmesi konusunda gerekli görüşmeler tabi ki yapıyor, ilçelerde ileri gelenlerle yapılan yüz yüze görüşmeler hatta kulüpler nezdinde yapılan görüşmeler. Hatta bazı ağabeylerin telefonlar delegelerin aranması konusu Ali Düşmez’in bilgisi dışında yapılıyor. Tabi ki spor dünyasında bir abi demek çok şey demek Ali düşmez’in bilgisi var yada yok onu bilmem ama o ağabeyler bu konuda gerekli yerlerle görüşmeleri yaparak net sonuçlar alıyorlar.

Peki şimdi soruyorum hem kendime, hem de sizlere sistem böyle işlerken, Sistem Ali düşmez’in arkasındayken, hangi adayın şansı var ya da sistemin istemi dışında kazanan bir aday başarılı olur mu? Olmaz mı?, bu seçim bu durumda nasıl demokrasi içinde geçer. Ben cevaplarını bulamadım sizler bulduysanız sizde kalsın çünkü dedim ya sistem burada bazı şeyleri belirliyor. Kimse yanlış anlamasın kimsenin bu konuda korkusu yok sistemden korkmuyorlar ama sistem bu yapacak bir şey yok. Ben buradan tüm adaylara başarılar diliyorum.

YAZI: HAKAN SONGUR

 

6 yorum:

Murat dedi ki...

Hakan Bey, Ali Düşmez için methiyeler düzmüşsünüz iyi güzel ama 3 yıldır masal anlatan ve TASKK Başkan Vekili olduğu halde kendisini Başkan diye tanıtan Ali Bey sizce kimi kandırıyor? Bir başka sorun Ali Düşme 3 yıldır amatörler için bir şey yapmadı şimdi koltuğu kaybedeceğini anlayınca neden amatörlere hizmet telaşına düştü.

Berk dedi ki...

şunu bilmenizi isterim. Ağustos'un 20sinde TFF'nin başına Haluk Ulusoy geçebilir o zaman kim düşer kim kalır Allah bilir.

Bir bilen dedi ki...

Sayın Hakan bey Ne sistemi Alaha askına arkadaş Ali Düşmez Kendi partisi tarfından afoz edilmiş ve Diğer aday destekleniyor ve açıkça belirtiliyor lütfe sipariş yazılar yazmayın kesinlikle Seymen GENÇTÜRK KAZANACAK VE GEREKLİ HİZMETİ YAPACAKTIR

KELMENT dedi ki...

Hakan abi; Yazını okudum ve sana sormak istediğim soru, sen bu sistemin neresindesin?
Muhakkak herkes istediğini yazar. Bunda sıkıntı yok.
Ama senin bu yazının sebebi; İASKF'den nemalanman mıdır?

Hakan songur dedi ki...

Her türlü eleştiriye olumlu bakarım benim kimseye metihe düşme gibi niyetim yok siz köşe yazısını tam okuyamamışsız galiba bir yerlerden nemalandığım yazılmış tabiki bunları dikkate alıyorum o arkadaş neyin ne olduğunu bilmediği için bunları yazmış anlayışla karşılıyorum sistem dedim ya iyi okunmuş olsa bunu siyasi sistem değil spor olduğunu anlamış olmasını beklerdim. Üstüne başa başa bazı şeylere karşı olduğumu zaten belli etmişim burada benim oyum yok kulüplerin oyları ile başkan ve listesi belli olacak beni eleştirecek olanların köşe yazımı defalarca okumalarını tavsiye ederim çok şükür beni satın alacak bir para daha piyasaya çıkmadı

ergün edepali dedi ki...

yazınızı baştan aşşağıya 3 kere okudum birkere bir gazeteci olarak çok kötü bir dizgi konular bir birinden karmaşık ne anlatmaya çalıştığınız belli değil.bana ne anladın diye sorarsan ana tema TEHDİT yani bahsettiğin sistem futbol federasyonu ve onun yönetim kurulu üyesi ali düşmez kask ve amatör kurul ve akp kısaca kazansanız bile YÖNETEMEZSİNİZ bir gazeteciye yakışmayan şey şu sistem diye adlandırdığınız tehdit mekanizmasına hizmet etmeye çalışmanız ve bunun üzerinden kulüplere vermek istediğiniz mesaj..aba altından sopa..

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.