Pazartesi, Haziran 09, 2014

Pedallar Soma için döndü

Birleşmiş Milletler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İstanbul Valiliği, Bakırköy Belediyesi, Avrupa Bisiklet Federasyonu ve Bisikletliler Derneği işbirliği ile düzenlenen İstanbul 1.Uluslararası Bisiklet Festivali Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda başladı.



 

Festivalin açılışına Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ile yüzlerce bisikletli katıldı.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Kerimoğlu ve Suyabatmaz’ın da aralarında olduğu bisikletliler “Pedallar bu gece Soma için dönüyor” bisiklet gezisine katıldılar.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu açılışta yaptığı konuşmada karbon salınımına dikkat çekerek, ”İçinde bulunduğumuz Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen festival gerçekten çok anlamlı. Yeşile, doğaya sahip çıkmanın yolu karbon salınımını azaltmaktan geçiyor. Benzinli ve dizel yakıt kullanmanın trafik, otopark, iklim değişikliği, sağlık problemleri, çevre, ekonomik  gibi birçok olumsuz etkileri var. Uygar dünyanın ulaşım aracı bisiklet olmalı. Ayrıca bu akşam Soma’daki faciada hayatını kaybeden 301 maden emekçisini anmış olacağız.”dedi.

 

Bisikletliler, Soma Faciasında hayatını kaybeden maden emekçilerini anmak için kasklarının üzerindeki fenerleri madenciler gibi sürekli yakarak Bakırköy Sahilyolu üzerinden Florya’da Atatürk Köşkünün önünden dönerek Yeşilköy Sahilde bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi önünde mola verdiler ve gökyüzüne özgürlük fenerleri attılar.

[gallery link="file" columns="4" ids="130580,130581,130582,130583,130584"]

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.