Pazar, Haziran 08, 2014

Küçükçekmece'nin parlayan yıldızı Halkalı Taştepespor

Son 5 yıldır gelen şampiyonluklar ve altyapısından Profesyonel kulüplere futbolcu veren Halkalı Taştepespor altyapının başarısını gözler önüne seriyor.

İstanbul Amatör liginde Halkalı Taştepespor U13,U14,U15, U16, U17 ve U19 takımları katıldılar. Halkalı Taştepespor denildiğinde altyapıda herkesin imrenerek baktığı bir kulüp oldu. Başarı çizgisini her geçen gün yükselten Bordo Mavililer alına şampiyonlukla ve kupalardan çok, Profesyonel Takıma kazandırdığı oyuncularla gündeme geliyor. Türk futbolunda altyapıdan oyuncu kazandıran Bordo Mavili kulüpte beş yıl içinde inanılmaz başarılar birbirini takip etti.

 

Başarı Tesadüf değil
Turgut Öztürk ve yönetim kurulunun göreve gelmesi ile birlikte yeninden yapılanmaya giden Halkalı Taştepe kulübü 2013-2014 Futbol sezonunda U 14, U 15 ve U 16 Takımları gruplarında yenilgisiz grup şampiyonu olurken U 17,U19 ve 13 Minik takımları gruplarında ikinci sırada sezonu tamamladı.
U 16,U 14 Takımlarında grup şampiyonluğu yaşayan her iki takımda Türkiye şampiyonasında Küçükçekmece ilçesini ve İstanbul ilini temsil ettiler. Küçükçekmece de ileriye giden tek altyapı Halkalı Taştepe spor Gerilediğini hiç görmedim. Onların bu başarılarını büyük bir zevkle izliyorum. İlgisini esirgemeyen başta Turgut Öztürk ve yönetim kurulu üzere herkese teşekkür ediyorum.

Halkalı Taştepe spor kulüp Başkanı Turgut Öztürk “5yıldır yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladığımızı görmek çok sevindirici. Göreve geldiğimiz 2008 yılında 1994 doğumlular ve aşağısına çok ciddi yatırım yaptık. Bunların karşılığını almaya başladık. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Halkalı Taştepe spor da çok ciddi bir alt yapıdan gelen oyuncu patlaması yaşanacaktır. Önümüzdeki yıllara altyapıdaki oyuncu kalitesi açısından en hazır takımız dır
Kupa amaç değil, araçdır bizim için
Öztürk: “5yıldır birlikte olduğumuz genç oyuncularımın kazandıkları üst üste Şampiyonluğu nedeniyle canı gönülden ve yürekten kutluyorum. Kupayı amaç değil, araç olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Amacımız Türk futbolunun ve Halkalı Taştepe sporumuzun geleceği olan oyuncularımızı donanımlı bir şekilde Profesyonel takıma kazandırmak. Bazı kulüplerin altyapıları şampiyonluğu önemser, Halkalı Taştepe spor altyapısı olarak, iyi bir insan ve kaliteli oyuncular yetiştirmeyi önemsiyoruz. Bizim takımımızın en büyük özelliği tüm oyuncuların da maça aynı katkıyı sağlayabilmesi. Oyuna yedekten giren herkes maça çok iyi adapte oldu. Minik ve genç takımları çalıştıran antrenörlerin tümünün de kafasında belli kalıplar vardır. Bu konular Avrupa ekollerinde çok iyi çalışılmış ve her yaş grubundaki futbol öğrencilerinin nasıl eğitileceği, nasıl antrenman yapacakları, nasıl çalışacakları ince ince hesap edilmiştir. Onlar miniklere futbol sevgisini aşılarken aynı zamanda derslerinde başarılı olmasının gerekliliğini de öğretirler. Dersleri başarısız olan bir öğrenci futbol sahalarında, çalışmalarda yer alamaz. Onlara göre iyi bir futbolcu ahlaklı bir insan, dürüst bir insanlık örneğidir. Buna göre yetiştirirler, buna göre kişinin başarılı olmasını isterler. Eğer Türk futbolunda, profesyonel olsun, amatör olsun asıl takımların alt yapılarını kuramazsak, miniklere, yıldızlara ve gençlere yeteri kadar önem vermezsek, durmadan Avrupa takımlarından yaşlı başlı futbolcuları transfer etmek ve onlara bel bağlamak zorunda kalacağız. Yaşlı futbolcuların oluşturduğu takımların encamı da sonunda belli oluyor. Bu başarıda katkısı olan tüm sporcu kardeşlerimize, teknik ekibimize, bizi yalnız bırakmayan sporcu ailelerine, çocuklarımızın en iyi şartlarda spor yapması için hiç bir menfaat beklemeden maddi ve manevi bizi destekleyen İ ve tüm Spor camiasına, altyapı ilgili başarılarımızda ve organizasyonlarımızda desteklerini esirgemeyen tüm Halkalı Taştepe spor camiasına teşekkür ederiz’’ dedi.

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

[gallery link="file" ids="130461,130460,130459,130458,130457"]

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.