Çarşamba, Haziran 04, 2014

Düşünün, taşının kararınızı öyle verin!

16 Haziran 2014 günü İstanbul adına önemli bir seçim olacak. Öncelikle bu dönemde ve seçim sona erene kadar her üç adayının da sağduyulu olması, hoşgörülü olması ve eleştirilere açık olması gerektiğinin altını çiziyorum. Nihayetinde adaylar yarışacak, projelerini ortaya koyacak ama sonucunda bir kişi ekibi ile birlikte İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı olacak. Başkanı da Kulüplerimiz ve Delegeleri belirleyecek.



 

"Daha çok proje sunan kazanır"
Adayları dikkatle takip ediyorum. Ali Düşmez, Ahmet Akpınar ve Seymen Gençtürk’ün canla başla çalışmalarını sürdürdüklerine şahit oluyorum, artık seçim yaklaştı. İstanbul Kulüplerinin 3 yıl süreyle Sendikasını yapacak adaylar artık son kozlarını masaya yatırıyorlar. Hepsi de bir heyecan, bir şevkle hareket ediyorlar. Bu seçimin 3 sene öncesine göre biraz daha rekabetin arttığı bir havada geçtiği kanaatindeyim. Kimin kazanacağı henüz belli değil. Yukarıda ismini zikrettiğim 3 aday başa baş yarışmaktadır. Daha çok Kulüp ziyareti yapan, daha çok delege ile buluşan, daha çok proje sunan, ciddiyet ortaya koyan ve İstanbul’daki 600’e yakın Kulübe güven veren adayın seçimi kazanacağı aşikârdır.

 

"Kongre gününde tatsızlık olmamalı"
Adaylarımızın hepsi de birbirinden değerli ve kazanma azmiyle hareket etmekte. Seçim günü Kongrenin yapılacağı yerde kazanma azminden, heyecandan, oy alma hengâmesinden ya da kürsüde konuşacak delegelerin belki de kışkırtıcı, ortalığı gerecek davranışlarından dolayı bazen tatsız olaylar yaşanabilir. Geçmişte bunlar maalesef oldu. El birliği ile bu olayların başlamasına dahi müsaade edilmemeli. Sonuç itibari ile bu bir bayrak yarışıdır. Kulüplere hizmet yarışıdır. Bu yarışta saygı, sevgi, hukuk kuralları ve insan hakları çerçevesinde Kongremizi gerçekleştirmeye gayret göstermeliyiz. Unutmamak gerekir ki; 17 Haziran günü seçimler sona erdiğinde biz Kulüpler maçlarda ve diğer etkinliklerde yine birbirimizin yüzüne bakacağız.

 

"Şahsi menfaatler ön plana çıkmamalı"
İstanbul ASKF seçimi için Adaylar yarışırken İstanbul Kulüplerinin kıymetli Delegelerine büyük görev düşmektedir. Takım tutar gibi adayı desteklemek yerine size güven veren, futbolumuzu daha ilerilere götürecek adaylara oy verilmesi gerektiğinin mutlak suretle altını çiziyorum. Şahsi menfaatler ön plana çıkarsa İstanbul Kulüpleri kaybeder. Futbolu seven herkes Türkiye’nin lokomotifi olan ilimizin ve Kulüplerimizin menfaatlerini düşünerek hareket etmelidir.

 

"Düşünün, taşının kararınızı verin!"
İstanbul ASKF seçimini kazanan kişi ve listesi 3 yıl süreyle Kulüplere hizmet edecek. Bu nedenle seçim sürecinde ve adayların daha önce yaptıklarını göz önüne alarak oy verirken iyice düşünmeli, hiç kimsenin etkisi altında kalmamalı, zorlayıcı sebeplere meydan vermemeli ve aldatıcı beyanlara inanmamalıyız. Kendi hür irademiz ile içimizden kimi desteklemek geçiyorsa, kimin Kulüplere daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorsak o adaya gözümüzü kırpmadan oy atmalıyız. Çünkü kazanan belli olduğunda ve olası aksi durumda "biz ne yaptık" sorusunu kendinize sorarsınız. Buna katiyen müsaade etmeyiniz. Unutmayın ki, her şey şu anda sizin elinizde, bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekmektedir. Düşünün, taşının kararınızı da öyle verin!

 

"Adayı sorgulayın, hemen teslim olmayın"
Ben artık 75 yaşıma geldim, hayatımda çok kazık yedim, inandığım, güvendiğim birçok insanın beni sırtımdan vurmak için çabaladığını gözlerimde gördüm. Uzun yıllar amatör ve profesyonel olarak futbol oynamış, Çatalca Kulüpler Birliği Kurucu Başkanlığı ve hem Çorlu’da hem de İstanbul’da Kulüp Başkanlığının yanı sıra, yıllarca Kulüp Yöneticiliği yapmış birisi olarak, hepsinden de önemlisi ömrünü futbol sahalarında geçirmiş birisi olarak oy kullanacak Degelere nacizane bir tavsiyede bulunmak isterim; Bir aday tarafından size telefon geldiğinde, ya da Kulüpler Birliğinizden SMS geldiğinde, Adayın sizleri ziyaret ettiğinde ve Adayın gelip sizden oy istediğinde; Bu adayı o toplantıda muhakkak suretle tabiri caizse silkeleyin. Hemen teslim olmayın, adaydan fazla siz konuşun, siz sorun o dinlesin. Adaya projelerini sorun, kaynaklarını sorun, "Göreve geldiğinde bizlere nasıl hizmet edeceksiniz?" sorusunun cevabını muhakkak öğrenin. Hiçbir adayın havanda su dövmesine müsaade etmeyin. Bu gün o adayı sorguya çekmezseniz, yarın başınızı taşlara vursanız da bilin ki fayda etmez.

 

"Bütün adaylara başarılar dilerim"
Bu duygu ve düşünceler ile İstanbul ASKF seçiminin tüm Kulüplerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, oy kullanacak olan 580 civarı Kulübün Delegesine büyük iş düştüğünün bir daha altını çizerken, bu bayrak yarışında bütün adaylara başarılar dilerim.

 

YAZI: OSMAN CEYLAN

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.