Perşembe, Haziran 05, 2014

Düşmez: Amatörlere soluk aldırdık

16 Haziran'da yapılacak İstanbul ASKF seçimleri öncesinde ilçeleri ziyaretini sürdüren Ali Düşmez, 2.sefer geldiği Eyüp'te iyi karşılandı. Katılımın yoğun olduğu ziyaret Düşmez için çok olumlu geçti.



Eyüp Kulüpler Birliğini ziyaret eden TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, 16 Haziran'da yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu ve yapacağı işlerin devamını getirebilmek için yeniden başkanlık için Eyüp ilçesi takımlarının oylarına ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle böyle bir toplantıya katıldığını anlatan bir konuşma yaparak hem kendi için hemde oluşturacağı yönetim için herkesten oy istediğini dile getirdi.

Düşmez yaptığı konuşmada yapacağı yönetimin daha çok çalışacağını hatta çalışmalar için bütün kulüpler birliklerinin yanlarında olması durumunda tüm sorunların çözüleceğini ve çalışmalarının daha verimli olacağını dile getirdi. "Her ilçeden alacağımız arkadaşlar ile yönetimi oluşturacağız. Bende sizden biriyim, sizden bir farkım yok. Biliyorsunuz bende yıllarca Yeniköyspor Kulübünde başkanlık yaptım, yıllarca futbol oynadım. Ancak Sarıyer ilçesinden 1 kişi olacak yönetimimde, o kişi de ben olacağım, sebebi ise ben oraların her şeyini iyi bilmemden kaynaklanıyor.

Disiplin Kurulu çok iyi çalışacak
Yeni yönetimimizde herkes üzerine düşen görevi çok iyi yapacak. Özellikle Disiplin Kurulumuzu çok iyi yöneticilerden seçeceğiz. Seçimden sonra Disiplin Kurulumuza çok işler düşecek. Ben zamanında birçok takımı ihraç ettim. Artık kabahatler ve suçlar cezasız kalmayacak. Denetleme Kurulumuzun üyeleri iyi çalışacak ve sürekli bizleri denetleyecek. Yanlışımız ve eksiğimiz olursa bunu hemen bildirecekler ve bizlerde gerekeni yapacağız. Daha iyi işler çıkarmak için çok çalışacağız.

En az 3 transfer bedeli alınmayacak
Kulüplerimizden alınan 750 lira bedelin tarafımıza gelen 500 lirası 3 transfer için alınmayacak. Ve bu para kulüplerimize kalacak. Kulüplerimizde bu paraları daha iyi işlerde kullanacak. Bilindiği gibi TFF artık 50 lira almıyor. Ve bunun toplamına bakıldığında kulüplerimiz için 50 lira çok gibi görünmese de TFF için toplamda 2 milyon civarında bir bedel ödenmemiş oldu. Biz daha fazlasını koparmaya çalışacağız. Çocuklarımız için Kalp Tarama merkezi oluşturacağız. Bunun için en az İki milyon TL gerekiyor. Ben bunun için TFF’yi sıkıştıracağım, gerekirse Fatih Terim'den alacağım ama alacağım. Çocuklarımız daha sağlıklı olsun diye bunu yapacağım.

Her ay bir Belediye Başkanı seçeceğiz
İlçelerimizde bulunan kulüplerimizin dertlerine çare olan belediye başkanlarının adlarını açıklayıp her ay bir belediye başkanını seçeceğiz. Kulüpler Birliği yönetimlerinin belediyelerden olan taleplerinin takipçisi olacağız. Ve hizmeti tam yapan Belediye Başkanlarını ziyaret edeceğiz.

Seçim öncesi karalama yapmayacağız
Şu anda asılsız haberler ile bizleri karalamaya çalışıyorlar. Biz çok badireler atlattık, bunun da üstesinden geliriz. Bize İstinye'deki binanın onarımından vurmaya çalıştılar olmadı. Şimdide binamızdaki mescit'in kapatılmasından bahsediliyor. Bunlar ile bir yere varılamaz. Biz adaletli çalışıp adaletli olmaya gayret ediyoruz. Yalan ve iftiranın zaafı vardır. Bizi sizler denetleyin, ben yönetimimin sözcüsüyüm. Hepimiz çalışıyoruz sizler için. Karalamalar hakkında şimdi değil, seçimden sonra konuşacağız.

Listeler erkenden bize ulaşsın
İlçelerde bulunan Kulüpler Birliklerinden istediğimiz yönetim listelerinin biran önce bize ulaşması gerekiyor. Bu konuda geç kalmak istemiyoruz. Bize ulaşacak listelerden oluşturacağımız yönetimi son anlara bırakmak istemiyoruz. Geçen dönemde gece geç saatlere kadar çalışıp son anda liste oluşturduk. Bunun tecrübesi ile son ana bırakmak istemiyoruz. Liste son hale gelecek ve ben onayladıktan sonra herkese duyuracağım.

Orta yer olarak Maslak TİM seçildi
İstinye’de olan TİM herkes için ortak nokta olacaktır. İstanbul çok büyük bir il ve bir ucundan diğer ucuna gitmek trafik açısından zor. Silivri'den Tuzla'ya kadar olan güzergahta orta yer olarak Maslak TİM seçildi. Bu zaman ve trafik açısından önemliydi. Ancak daha da önemli olan şey maddi kısımdır. Daha önce büyük otellerde yapılan seçimler için büyük rakamlarda bedeller ödeniyordu. Bu sefer bu bedel ödenmeyecek. Yapacağımız masraflar en minimumda olacak. Ve yapmadığımız ödemeleri siz kulüplerimize ayırmış olacağız. Neden Pazartesi derseniz, hafta sonu birçok kulübümüzün maçları oluyor ve seçimlere iştirak edemiyorlar. Haftanın en uygun günü Pazartesi olduğundan katılımın daha yüksek olacağını düşündüğümüz için 16 Haziran Pazartesi gününü seçtik. Bir seçimde sonuca gidilecek, tüm ilçelerimiz seçime katılacaktır. Eğer bize nasip olursa tekrar başkanlık işlerimize devam edeceğiz.

Eyüp bizim için özeldir
Eyüp ilçesinde her zaman iyi karşılandık ve misafir edildik. Bundan oldukça memnunuz. Burada siyaset sporun önüne geçmiyor. Herkes birlik beraberlik içinde. Olumlu muhalefet yapan Güzeltepespor Başkanı Murat Çelik ve Ramispor Kulübü yöneticisi Erol Kutval bunun en önemli örnekleridir. Hiçbir toplantımızda bizi yalnız bırakmayan Esentepe Şahinspor Asbaşkanı Kamil Yıldız bunun ispatıdır. Kulüpler Birliği yöneticisi olan ve Şafakspor 2. Başkanı Adem Hanedan MHP İl Yönetimine seçildi ayrıca kendisini tebrik ederim.

7 sene atık gazete topladım
Kulüplerimiz zamanında iyi yönetilmedi. Herkes eline geçirdiği paraları hep transferlere yatırdı. Kulüp binası ya da tesis yapılsaydı zamanında ve bunlara sahip çıkılsaydı şimdiki sorunların çoğu yaşanmazdı. Ben 7 sene atık gazete topladım ve SEKA'ya sattım. Dediğim gibi bende sizden biriyim. Zorlukları en az sizin kadar biliyorum. Biz amatör kulüplerimize soluk aldırdığımıza inanıyorum. Sporun her biriminde eksikliklerin olduğunu görüyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz.

En az 2000 kişi olacağız
Seçim günü en az 2000 kişi olacağımızı tahmin ediyorum. Önceki senelerde kurullarda olan kişi sayısını biz günlük toplantılarda topluyoruz. Buda çok iyi bir gelişmedir. İstinye'de bulunan binamıza gelen herkese yemek, çay, kahve ikramımız her zaman vardır. Gelin misafirimiz olun dertlerinizi anlatın gerekirse sohbet ederiz. Bize yeni dönemde şans verilirse en iyisi yapmaya çalışırız, yapamazsak yine bizi sizler gönderirsiniz. Seçim sonrasında kulüpler biriliği yönetimlerini davet edeceğiz, bize en az 3 önemli sorunuzu anlatın diyeceğiz. Ulaştırılan dertleri çözdükten sonra yeni oluşan olursa onları da dinleyip çözmeye çalışacağız.

Yönetimlerdeki yanlışlar da düzeltilecek
İASKF, İl Temsilciliği ve TÜFAD olarak yapılan yanlışlar olursa onlarında düzeltilmesini sağlayacağız. Her yanlışının takipçisi olacağız. Sizler ile birlikte çözümlere ulaşacağız. Kulüp yöneticilerinden gelen istekleri, seçimden sonra mutlaka çözüme ulaştıracağını belirten Ali Düşmez konuşmasına buradan sonra son verdi. Gece sonunda katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Ali Düşmez tüm Eyüp Kulüplerinden destek istedi.

 

HABER: OGÜN KOCA / ALİ KEMAL DEMİR

[gallery link="file" columns="4" ids="130067,130066,130065,130064,130063,130062,130060"]

 

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.