Çarşamba, Haziran 11, 2014

Dönmez: Benim adayım Düşmez

Ömerlispor Kulüp Başkanı Vedat Dönmez, 16 Haziran Pazartesi günü yapılacak olan İASKF İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı seçimleri öncesi rengini belirledi.

 

 

Vedat Dönmez, Ali asla Düşmez
Mevcut Başkan Ali Düşmez’i desteklemeye karar verdiğini söyleyen Vedat Dönmez, basın toplantısında neden böyle bir karar aldığını açıkladı.

“Düşmez, faydalı olacak”
Başkan Vedat Dönmez, neden Ali Düşmez’e destek olduğunu şu cümlelerle açıkladı, “Bu seçimlere Start verildiğinden beri tarafsızlığımı korudum ve seçimlere az bir zaman kala tarafımı yani safımı belirlemenin zamanının geldiğini düşündüm. Kesin kararım Ali Düşmez’i desteklemeden yana olacaktır. Neden böyle bir karar aldığımı da şöyle açıklamak istiyorum. Hiç kimseye bu güne kadar umut vermedim ve mavi boncuk dağıtmadım. Son dönemden önce görev aldığım Federasyonda Ali Düşmez ile birlikte aynı yönetimde bulundum. Geçtiğimiz dönemde ise Ali Düşmez ve ekibinin iyi bir çalışma ortamı bulduğunu birçok kolaylığı bizlere sunduklara inancımın tam olduğunu söyleyebilirim. İkinci dönemde Ali Düşmez ve ekibinin Amatör Kulüplere daha faydalı olacağını düşündüğüm için Ali Düşmez’i destekleme kararı verdim. Dürüst ve bu işe kendini adamış, siyaseti asla yönetimine sokmayan Ali Düşmez’in kazanması için Vedat Dönmez adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Ömerli Köyü Spor Kulübü olarak bu kararı verirken hiçbir zaman birilerine hesap verecek şekilde olmadığımızı da belirtmek istiyorum. Benim soyadım Dönmez, Başkan’ın da soyadı Düşmez, bundan herkes bir çağrışım yapabilir”

“İnandığım için buradayım”
Daha önce İASKF Yönetiminde görev aldığını ve görev süresince kendisine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğine inandığını söyleyen Vedat Dönmez, burada inandığı için bulunduğunu, destek anlamında sonuna kadar Ali Düşmez’in yanında olacağını söyledi. Başkan Vedat Dönmez, bu konuya da şöyle açıklık getirdi, “Sait Yücel döneminde Yönetimde yer aldım ve ondan sonraki dönemde yönetimde bulunmadım. Sadece gönüldeşliğimiz devam etti. Üç senedir Ali Düşmez’in yaptıklarını inkar edecek değilim. Malzeme yardımı olsun, bazı konularda olsun hep kulüplerin yanında olduğunu gözlemledim. Bunları görmemek için kör olmamız gerekiyor. Sezarın hakkını daima sezara vermek gerekiyor. Bende kendi adıma ve yönetimim adına bu hakkı kendisine vermeyi uygun gördüm. Ali Düşmez’in eksikleri olmadı mı tabi ki oldu fakat bu eksikleri gidermeyecek diye bir şey de asla söz konusu değilim. Benim inancım bu insana tamdır ve bu inançla onunla olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmeyi kendime uygun gördüm. Diğer adaylarda benim ağabeylerim ve arkadaşlarım. Onlarla asla ters düşmedim ve bir birimizi kırıcı hareketleri kendilerinden ne gördüm ne de ben onlara saygısızlık ettim. Medeni bir şekilde dostluğumuzu her daim sürdürmüş bulunmaktayım. Diğer iki aday Av. Ahmet Akpınar ve Seymen Gençtürk’ün de güzel projelerinin olduğunu biliyorum. Ben bu projelerin Ali Düşmez tarafından çok daha iyi şekilde uygulamaya koyulacağına inandığım için bugün nihai kararımı bu anlamda sizin huzurunuzda vermiş bulunmaktayım”

“Yönetime girme teklifi gelmedi”
Ali Düşmez’in yönetimine girme gibi bir yaptırımının olmadığını söyleyen Vedat Dönmez, kendisine görev verilse de verilmese de sözünün arkasında durma adına oyunu atıp sonuçları bekleyeceğini söyledi. Yönetime teklif gelirse bunu da düşünmeden kabul edeceğinin altını çizen Başkan Vedat Dönmez, sözlerine şöyle devam etti, “Arnavutköy kadında olduğum için bana her hangi bir yöneticilik teklifi gelmemiştir. Eğer teklif gelirse de bu görevi herkes gibi en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağımı belirtmekten hiç çekinmem. Ali Düşmez’i yönetime girecek gibi desteklemiyorum, bana görev versin ve ya vermesin asla bir beklentimin de olmadığını beyan etmekten hiç çekinmiyorum. Beni Yönetime uygun görürlerse de saygımı asla esirgemem görmeseler de saygımı ve desteğimi asla geri çekmem. Bu camiadan benim o kadar büyük bir beklentim yok. Sadece Amatör Camialara yaklaşımları iyi olsun ve projelerini hayata geçirsin o benim için en büyük mutluluk olacaktır. Bu projeleri hayata geçireceğine inandığım Düşmez ile sonuna kadar yürümeye de hazır olduğumu buradan sizin aracılığınız ile duyurmak istiyorum. Ali Düşmez’in daha iyi hizmet vereceğine inanıyor, bundan da asla şüphe duymuyorum.

“Herkes kararında özgürdür”
Vedat Dönmez olarak Arnavutköy’de bulunan kulüplerin aklını çelme gibi bir çalışma içerisinde bulunmadığını söylemeden geçemedi. Herkesin aklıselim insan olduğunu ifade eden Başkan Vedat Dönmez, kararlarını verirken birilerine sorma gibi bir alışkanlıklarının olmayacağını da açık yüreklilikle söyleyebileceğini belirtti. Başkan Vedat Dönmez, son cümlelerini şeyle bağladı, “Şunu söylemeden edemeyeceğim, herkes kararında özgürdür ve bu özgürlüğünü gururla yansıtabilmelidir. Ben Vedat Dönmez olarak bu kararımı verirken birilerine yaranma adına asla bir pay bekleyen taraftan olmadım olmayacağım da. Ben Ali Düşmez’i destekliyorum diye Arnavutköy takımlarının tamamının Ali Düşmez’i destekleyecek gibi bir yaptırımı asla yoktur. İnsan hür ve özgürdür. Kendi iradesi ile sandığa gidecek ve bu camiaya hizmeti en iyi verecek kişiye oyunu verecektir. Benim bu kulüpler üzerinde asla yaptırımım olmaz ve herkes kendi kararını kendisi verecek kapasiteye sahiptir. Vedat Dönmez’in de sevdiği saydığı birçok insan vardır fakat onlara baskı kurma anlamında asla bir girişimim olamaz. Bana gelen birçok teklif oldu fakat ben doğru bulduğum, inandığım ve bu işin üstesinden geleceğine gönülden bağlandığım kişinin yanında olduğumu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Pazartesi günü yapılacak olan genel kurulda tüm adaylara başarı dileklerimi iletiyor, seçimlerin Fair-Play çerçevesinde dost hane bir ortamda geçmesini diliyorum” dedi.

 

[gallery link="file" ids="131170,131169,131168"]

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.