Pazartesi, Haziran 09, 2014

Çavuşbaşıspor camiasi kahvaltıda buluştu

Yaşar Şahin Başkanlığındaki yönetimi ile atağa kalkan ve kurumsal bir kimliğe kavuşma yönünde ciddi projeler geliştiren Çavuşbaşıspor, bir "Ahde Vefa" kahvaltısı düzenleyerek güzel bir faaliyete daha imzasını atmış oldu.

Önümüzdeki sene kuruluşunun 20.yılını kutlamaya hazırlanan Çavuşbaşıspor geleceğe dönük çalışmalarına hız verdi. Tesislerinde baştan aşağı yenileye giden Kırmızı-Beyazlı Kulüp, Stadının zemininde bu yaz döneminde başlamasını bekledikleri toprak sahadan suni çim sahaya dönüşümüz ise heyecanla bekliyor.

Yaşar Şahin Başkanlığındaki yönetim öncelikle kulüplerini kurumsal bir kimliğe taşımak için mesai harcamakta. Bu kapsamda "Ahde Vefa" duygusunu yerleştirme niyetinde. Çavuşbaşı Spor Kulübüne geçmiş dönemlerde Başkan, Yönetici ve diğer alanlarda katkılar sunan isimlerin yanı sıra, belde okullarının müdür ve beden eğitimi öğretmenleri ve muhtarlarının da davet edildiği "Ahde Vefa Kahvaltısı" etkinliği nezih bir ortamda gerçekleşti. Aynı günde denk düşen Açık Öğretim Yıl sonu Sınavları dolayısı ile ve de yurt içi ve yurt dışı seyahatleri nedeni ile bazı isimlerin mazeret bildirip, selamlarını ileterek katılamadığı programda geçmişten günümüze Çavuşbaşıspor'un geldiği nokta masaya yatırıldı.

Programın açılış konuşmasını Çavuşbaşıspor 2.Başkanı Ali İhsan Ayar yaptı. İlk kez bu tür bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Ayar, " Bugün kulübümüze değişik görevler dolayısı ile hizmette bulunmuş, katkılar sunmuş isimleri bir araya getirmekten dolayı son derece mutluyuz. Maalesef herkesi aynı gün aynı ortamda toplama imkanımız olmadı. Katılamayıp mazeret bildiren isimlerin de gönüllerinin Çavuşbaşıspor'da olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

 

Çavuşbaşı Spor Kulübü Başkanı Yaşar Şahin ise yaptığı konuşmada öncelikle davete icabet edip katılım sağlayan konuklarına teşekkürlerini ilettikten sonra yaptığı konuşmada, " Aslında bir kulübün tarihinin burada bulunduğunu söylemek doğru olacaktır. 1995 yılında kulübün ilk temellerini atan değerli büyüklerimizi, arkadaşlarımızı bir arada görmek gerçekten güzel. Allah onlardan razı olsun. Biz de 4 yıllık süre zarfında görevde olan bir yönetim olarak kulübümüzü layık olduğu noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Biz tesislerimizdeki binada ciddi bir yenileme çalışması yaptık. Bir birinden bağımsız bölümleri kaba inşaatı dışından sıfırdan bir yenilemeye tabi tuttuk. Bütün bunları yaparken de gerek yönetim içinden gerekse dışından katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletmek isteriz. İnşallah toprak sahamız da önümüzdeki sezon suni çim zeminli sahaya dönüşecek. Bu konuda bir hayli mesafe alındı, bakanlığın önünde bulunan, onay bekleyen 800 proje arasında ilk 10 sırada inceleme ve imza için bulunmakta. Bu safha geçildikten sonra Belediyemiz ve Kaymakamlığımız nezdinde buraya son derece modern bir futbol sahası yapılacak." dedi. Başkan Şahin daha sonra konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu ;

 

"Kulüpçülük sosyal bir oldu, toplum ile iç çe olmayı gerektirir. Özellikle muhatarlar ve bölgedeki iş adamları ile kurulacak ilişkiler çok önemli. Dışarıya çocuklarını değişik spor okullarına, kulüplerine gönderen mahalle sakinlerini Çavuşbaşıspor'u tercih etmelerini, kulüpleri olduğunu göstermek gerekir. Geçmiş dönemlerde ve yeni dönemde kulübümüze maddi-manevi emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür etmek isterim"

 

Çavuşbaşıspor eski Başkanlarından Faruk İspirgil ise davete katılmaktan dolayı son derece memnun olduğunu söylerken bazı anıları ile önerilerini "Ahde Vefa" kahvaltısında aktardı." Spor Kulüplerinde yönetici olmak bir sevda, gönüllü olmayı, fedakarlığı gerektirir. Biz kendi başkanlık dönemimizde yönetim kurulu toplantılarını hiç aksatmadık, hatta güzel bir anıdır, yolların yoğun kar yağışı nedeni ile kapalı olduğu, belediye araçlarının bu konuda çalışma yaptığı anlarda bile bu görevimizi, buluşmamızı aksatmadık. Spor kulüplerinde başarılı ve ciddi bir çalışma yakalayabilmek için gerek mahalle muhtarları gerekse de okullar ile çok önemli iş birliği, birliktelik kurmak şart. Ben bugün sizinde yönetim olarak bunun projesini geliştirme çabası içerisinde olduğunu görmekten dolayı gayet mutlu oldum. Dediğim gibi spor kulüplerinde yönetici olma vasıflarından fedakarlığı, sevdayı,özveriyi yakalamaya başlamış olduğunuz için başarılı olmanızı canı gönülden isterim ve de üzerimize düşen sorumluluktan kaçmayacağımızı belirtirim. Bu tür toplantıların sıklıkla yapılamasını öneririm, birde kulübe her ne kadar vermiş ise vermiş katkı sunmuş isimlerin unutulmamasını, gerek plaket, gerekse başarı-teşekkür belgeleri ile onurlandırmalarının da anlamlı olacağını söylemek isterim" şeklinde görüşlerini açıklayan İspirgil'in bu konuşması katılımcılardan alkış aldı.

 

Çavuşbaşıspor eski yöneticilerinden Ali İhsan Mengir ise 1995 yılında kulübün ilk kuruluş günlerine ait aktarımlarda bulunurken," Biz 5-6 arkadaş yola çıktığımızda, bugün görünen tesisin ilk hali için çok çalıştık. sahamızda 10 futbolcuyu top oynarken görmek zor iken, bulamaz iken bugün gelinen noktada amaca ulaşılmak üzere olduğunu görmek gerçekten güzel. Biz gençlerimizi sosyal bir aktivite de yani spor ile buluşturarak onları her türlü zararlı alışkanlıklardan kurtulama gayesi güderek yola çıkmıştık, aynı düşüncelerin devamını görmek de bizleri sevindirmekte. Futbol dışındaki diğer spor branşlarına mesela Basketbol, Voleybol gibi alanlara da girilmesinin faydalı ve ilgi çekeceği önerisini getirmek isterim. dedi.

 

Çavuşbaşı Spor Kulübünde Yönetici olarak görev yapa isimlerden Kadir Yavuz ise yaptığı konuşmada," Sanırım 1997 yılında görevde olduğumuzda tesise bir tek konteynır koya bilmiştik. O dönemlerden bugünlerde gelinen noktayı görmek gerçekten güzel. İnşallah sahamızın suni çim halini görmek de nasip olacak. Ben altyapıya çok önem verilmesi düşüncesindeyim. Bizim dönemlerimizde katılım çok az idi, şimdilerde 50-60 çocuğumuzu antrenmanda görmek ayrı bir güzellik ve de mutluluk verici." diye konuştu.

 

Çavuşbaşı Spor Kulübünde bir başka Başkanlık yapan isim olan Hüseyin Öztürk ise yine kulübün ilk kuruluş yılına ait anılarından aktarımlarda bulunurken, "Biz köylerarası futbol turnuvasına katılırdık. O zamanlar katıldığımız turnuvaların maalesef sonunu göremezdik. Sonrasında zamanla kulüpçülük olgusu da değişmeye başladı. Bizim o dönemlerde iki, amacımız vardı birincisi fair-play çerçevesinde turnuvayı bitirebilmek ve ikinci olarak da şampiyon olabilmek. Kulüp hüviyetimiz resmiyet kazandıktan sonra bizlere kapılarını açan Kavacıkspor, Kanlıcaspor ve de özellikle Çubukluspor kulüplerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim, onları şükranla yad etmek isterim. Aslında biz kulüp binası olarak 3 katlı ve merkezde olacak bir yer düşüncesinde idik. Biz bırakın maçlara idmanlara bile araç bulmak zorunda olan bir kulüp idik. Gönül isterdi ki bu tesis Çavuşbaşı Merkeze yakın bir yerde olsun. O günkü imkanlarla bu düşüncemizi hayata geçirememiştik, semtimizdeki birçok insanın saygıyla anılacak çok anlamlı katkıları oldu. Tesislerin bugün geldiği noktayı görünce övünmemek mümkün değil ancak yeterli olduğunu söylemek de mümkün değil. Dönemin Belde Belediye Başkanımız Sayın M.Hanefi Dilmaç'ın tesislerin yapımındaki çok ciddi katkıları olduğunu hatırlatmak isterim. Ahde Vefa duygusunun kulübümüze katkı sunan tüm insanları içerisine alacak derecede yüksek tutulmasının olumlu olacağını düşünüyorum. Bugün bizleri bir araya getirdiği için de değerli Başkanımız Yaşar Şahin ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlara teşekkürlerimi sunmak isterim" şeklinde konuştu.

 

Güzel bir ortamda geçen etkinlik sonunda katılanlara Çavuşbaşı Spor Kulübündeki değişim tek, tek bölümlerin gezilmesi ve gösterilmesi ile sona erdi.

 

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

 

[gallery link="file" ids="130670,130669,130668,130667,130665,130666,130664,130659,130663,130660,130661,130662,130658,130657,130656,130655"]

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.