Cumartesi, Haziran 14, 2014

Bugün 14 Haziran...

Bugün 14 Haziran, Feriköyspor'un doğum günü... Tam bugün, 1927'de Feriköy Spor Kulübü kuruldu...


Bu tarih Feriköy Sporun kuruluş tarihi, kurucular arasında Türk Cemiyetlerinin her safhasında görev alan Türk Kadınının bir ferdi olan Ebe Naciye Hanım da var. Kulübün kuruluşu çok öncelere dayanır ama İstiklal savaşında görev almaktadır Türk Milletinin her ferdi. Amatör ruhla kurulan Feriköyspor her bireyin büyük fedakârlıkları sayesinde var olmuştur. Gençlik ve halk bütünleşmiş, birleşmiş tek yürek, tek bilek olarak yaşamanın birlikten geldiğini başarının beraberlik ve semt ve forma aşkıyla olduğunu yaşayarak var olmuşlardır. Feriköy 'Bir Sevda' olmuştur. Semtler ve gençlik bu aşklar ile amatör yürekten başarılar ile birinci liglere yükselmiştir. Zaman içerisinde dedelerinin, büyüklerinin başardığı birlik ve beraberliği gelen nesiller devam ettirmelerine rağmen zaman içerisinde erimeye başlayan SEVDANIN erimemesi için çare üretemediklerinden bu gün çare bulunamamaktadır.

İnsan hayatının güzel günleridir doğum günleri. Bugün Feriköy'ün doğum günüdür. Geçmiş başarılara hasret geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliğe hasrettir Feriköy. Halkıyla bütünleşecek taraftarıyla coşmaya hasrettir Feriköy. Büyük başarılara dün imza atan kırmızı –beyaz renkler bu gün geleceğe güvenle bakabilmek için birleşmeli, bütünleşmeli ve layık olduğu yerlere basamakları başarı ile çıkarak gelmelidir.

FERIKOY

1956 Yılında İstanbul Mahalli liginde mücadele eden Feriköy on birini görüyorsunuz fotoğrafta. O zamanki imkânlar şortlar ayrı konçlar görüldüğü gibi tekmelik yok. İşte semtin gençleri ile gelen başarılar o imkânlar ile birinci lig. Bu gün geçmişin o güzel günleri ile yaşamaktadır Feriköy ama gelecek hayal değil olmamalıdır. Hedef önce birlik ve beraberlik ortamında Feriköy layık olduğu liglerde olmalıdır.

Emeği ve hizmeti geçip bu gün aramızda olmayanlara Allah'tan Rahmet dilerim mekânları cennet olsun. Gelecek Feriköy'ün başarılar ile layık olduğu yerlerde olması dileğiyle. BİR SEVDADIR FERİKÖY, kuruluş günün kutlu olsun.

YAZI: ORHAN BUDAK

1 yorum:

Ugur dedi ki...

Kulüp eski günlerinden çok uzakta. Birçok takımda olduğu gibi Feriköy'de de kulübü semt dışından insanlar kötü bir şekilde yönetmekte. Gelmeyen başarılar ve taraftar çevrelerindeki bazı kötü profiller de halkın sırt dönmesine sebep oldu. Durumu düzeltmek mümkün ancak istenildiği sürece... Artık herkes Feriköyspor'u unutmuş vaziyette her geçen yıl bir öncekini aratmakta. Köşesine çekilen herkes geri dönmeli aksi takdirde kulüp yok olduğunda kimsenin üzülmeye dahi hakkı olmayacak.

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.