Çarşamba, Haziran 11, 2014

Akpınar’ın amacı koltuk değil hizmet!

İASKF seçimlerine sayılı günler kala, adaylar ilçeleri gezerek, projelerini, yapacakları hizmetleri, eksik gördükleri noktaları, tek tek kulüplerle paylaşıyorlar.



 

Ekip olarak spor hukukuna hakim olan Sayın Av. Ahmet Akpınar için seçim çalışmaları süresince en anlamlı bölgelerden biri de, belki de rakibi Sayın Seymen Gençtürk’ün Kulüpler Birliği Başkanlığını yaptığı Küçükçekmece oldu. Projelerine ve hizmette başarıya ulaşabileceğini, kulüplere fazlasıyla inandırmış olsa gerek, Sayın Akpınar’a Seymen Gençtürk ile listelerini birleştirme teklifinde dahi bulunuldu. Bir aday düşününki rakibinin bölgesinde böyle bir teklif alıyor. Muazzam derecede insanın gönlünü hoş edebilecek bu teklif, seçim sonucunda ne olacağı belli olmasa da, bana göre gönüllerde Av. Ahmet Akpınar’ı başkan ilan etmiştir.

 

Onore edici bu teklif karşısında, Sayın Akpınar, amatör ruh ile çıktığı yolda, bu konuda tek başına karar veremeyeceğini, bir ekip olduklarını ve bu ekip ile buna karar verebileceğini belirtti. Bu cevapla birlikte, Sayın Akpınar’ın amacının koltuk işi değil, ekip işi olduğunu daha iyi anlamış oldum. Bu birleşme talebi belki gerçek olmadı ama Av. Ahmet Akpınar’ın bu camiayı birleştirebilecek, sevdiği kulübe yakın değil, her kulübe eşit mesafede bir isim olabileceğini hissettirdi bana.

 

Özellikle sahalarımızda sıkça dile getirdiğimiz, kanayan yaramız olan “SAĞLIK” sorunu (ki bu konuda Sayın Yemen Ekşioğlu’nun da ben her sahaya sağlıkçı parası ödüyorum kardeşim, şikayet edin bende onların parasından keserim söylemi var) ve “ECRİMİSİL”, konularını Milli Emlak, Vergi Daireleri ile irtibata geçerek çözüme kavuşturmak için ziyadesiyle projeler üreten Akpınar, toplantılarda bir aday gibi değil de daha çok bir ağabey, arkadaşmış gibi tavırları ile kendisine oy vermekte kararsız olanların dahi takdirini kazanmayı başardı.

 

Anadolu yakasında gerçekleştirilen toplantıda ise özellikle Anadolu Yakası kulüplerinin hissettiği en büyük sorun olarak üvey evlat muamelesi görmekten yakınan kulüplere ise, eşitlik ilkesini hiçbir zaman elden bırakmayacağınında teminatını verdi. Kadıköy’deki toplantıda ise Başkan adayı Akpınar’ın içten tavırlarının da etkisi ile olsa gerek oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, Kadıköy Kulüpler Birliği Onursal Başkanı Göztepe Hilalspor Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Yardımcısı, Spor A.Ş.’nin Kurucusu ve İstanbul Futbol il eski Ajanı gibi bir çok deneyime sahip ve artık duayen diye adlandırabileceğimiz Baki Nedim Baltacı söz aldı ve geçmişte yaşadığı anılardan birini anlattı. “İnönü stadında oynanan bir Beşiktaş maçından önce Amatör Kulüplerinin hakkı olan %12’lik hasılatı biraz da zorla tahsil ettik ve bunu Kulüplere aktardık. Sonunda da gasptan yargılandım. Ancak hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım” diyen duayen spor adamının konuşması salondakileri tebessüm ettirdi.

 

Yapılan toplantılarda, görev verildiği taktirde layıkıyla her işin altından kalkabilecek düzeyde girişimleri bulunan, yeni bir aday değil de hali hazırda başkanmış gibi hazırlıklı görüntüsü ile ben bu işi yaparım arkadaş, izlenimi veren Akpınar’ın hemen hemen her toplantıda dile getirdiği en önemli kavram ise dere geçilirken at değiştirilmez misali, sezon içinde de kural değiştirilmeyeceği ve İASKF koltuğunun bir kişiye değil kulüplere ait olduğuydu.

 

Son söz olarak 3 adayın kıyasıya yarışacağı seçimde, Amatörümüze en iyi hizmet edecek kişinin başa gelmesini arzu ediyor; anlayışın, hoşgörünün, saygının hakim olduğu bir mücadele olmasını diliyorum. Kazanan adayımız ise unutmasın ki, oy verenlerin umutlarının boşa çıkarması halinde, Amatörlerin hak ettiği ferahlığın sağlanmadığı bir süreç yaşandığında, Düşmez kalkmaz bir ALLAH lafının zamanla gerçek olacağını hatırlatırım.

 

YAZI: MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.