Cuma, Haziran 06, 2014

Afrika Uluslar Kupası başladı

İstanbul'da yaşayan binlerce Afrikalıyı her yıl bir araya getiren Afrika Uluslar Kupası'nın dördüncüsü Fatih Mimarsinan Stadı'nda başladı.



Daha önce Feriköy'de yapılan organizasyon iki yıldır Fatih Belediyesi'nin sponsorluğunda bu ilçede düzenlenmekte. Türkiye'ye futbolcu olmak umuduyla gelen Afrikalılara kucak açan ve Afrika vatandaşlarının kurduğu bir takıma da yardımcı olan Fatih Belediyesi, Afrika Uluslar Kupası'na katılan tüm takımlara forma yardımında bulunuyor.

Turnuvada mücadele edenlerin hemen hemen hepsi kendi ülkesinde futbolcu olan isimler ve menajerlerin kendilerini izleyip beğenmesi umudunu taşıyor. İstanbul'daki Afrika Uluslar Kupası'nda top koşturan en ünlü isimse şu sıralar Fenerbahçe forması giyen Emmanuel Emenike.

12 takımın katılıp, 400 kadar futbolcunun forma giyeceği turnuvada her maçı yaklaşık 2000 kişi takip etmekte. Turnuvanın açılış maçında Nijerya ve Zambiya 0-0 berabere kaldı. Maçlar Fatih Mimarsinan Stadı'nda cumartesi, pazar ve çarşamba günleri izlenebilecek. Turnuva 22 Haziran'a kadar devam edecek.

Organizasyonda gruplar şöyle:
A Grubu:
Zambiya, Nijerya, Kamerun
B Grubu: Mali, Burkina Faso, Angola
C Grubu: Fildişi Sahili, Somali, Güney Afrika
D Grubu: Senegal, Demokratik Kongo, Gine

Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar çeyrek finale çıkacak.

Turnuvayı 2010'da Nijerya, 2011'de Gana, 2012'de Uganda, geçen seneyse Zambiya kazandı.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.