Çarşamba, Haziran 04, 2014

Adı Amatör, soyadı para

Sakarya’da 2. Amatör Lig başladı. Başlamasına da futbolumuzda ne tat var ne de bir güzellik. Karasu ve Kocaali takımlarının yer aldığı Kuzey grubunda maçlar dolu dizgin oynanmakta.

Maalesef benim hiçbir maçı izleme fırsatım olmadı. Ancak almış olduğum duyumlardan yola çıkacak olursam , grubunda lige en iddialı hazırlanan takım olarak Kaynarcaspor gözüküyor. Gerçi maçlarda alınan skorlara bakacak olursak puan durumu ve maç sonuçlarında da Kaynarcaspor istatisiklerde zirvede yer alıyor.

Darıçayırspor, Karasu Güvenspor, Kuyumculuspor ve Gölkentspor tüm maçlara çıkarken , Kuruderespor neden maçlara çıkmıyor. Henüz haberimiz yok. Gerçi olmuş olsa bile , yine her zaman ki gibi mazeretleri geçerli olabilecek. Nedendir varsın olsun , mazeretleri. Ancak katılım payı yatırıp da , maçlara çıkmamak çok ayrı anlam taşır.

Neyse gelelim 2nci Amatör Lig takımlarımızın genel durumuna. “Kuzey grubu “dedik ya. Bu grupta tek dikkat çeken takım elbette Kaynarcaspor ve tek İlçe takımı. Muhakkak ki mevcut İlçe Belediyenin tek takımı olarak zannediyorum ki , yine aynı Belediyenin imkanlarından faydalanıyor. Elbette böyle bir başarı bu. Beslenmeye karşılık lider olarak meyvesini o İlçe Belediyesine verecektir. Bu meyvenin ismi mutlaka Şampiyonluk olacaktır muhakkak.

Ya Karasu İlçesi mahalle takımları. Darıçayırı, Kuyumculu , Karasu köyü takımı olan Karasu Güvenspor , hatta buna Gölkent mahallesini de katabiliriz. Hangi şartlarda maça çıktıklarını biliyor muyuz acaba. Başkanları ya da yöneticileri , ekonomik olarak ne durumda. Şahsen benim haberim yok. Ancak çok önceleri yöneticilik yaptığım için , konuya vakıfım.

Şimdi buradan sesleniyorum özellikle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanım Sevgili Zeki Toçoğlu’na. Bu kulüplerimizin Başkanları yada yöneticilerine sordunuz mu. “Hal keyfiniz nasıl , nicedir. Maçlara nasıl gidip gelmekte isiniz. Aracınız var mı ? Hiç zannetmiyorum. Sorduğunuzu gerçi sizin işiniz değil , bunları sormak. Elbette soracak birimleriniz var. Ne hikmetse adı üstünde 2nci Amatör. Hal böyle olunca Başkan ve yöneticilerde , 2nci sınıf olur.

Kısacası gerek duymazlar o takımların hal keyfini sormaya. İster oynasınlar maçlarını , ister oynamasınlar. Umurunuzda bile olmaz. Evet Zeki Başkanım , iyi biliyorum ki malum 30 Mart yerel seçimler öncesi , seçim vaadi olarak yıldızlara bile söz vermişinizdir. Ancak eskiden köy ya da Belde olan bu takımlarımız , şimdi hepsi birden mahalle takımı oldular. Bu mahallelerimizin hepsi de size bağlı oldu. Sonuç olarak elde var sıfır. Kısacası hepsi mağdur durumda. Hani öyle bir takım forma , 3-5 tane top vermekle yardım ettiğinizi zannetmek , akla izan bir durum değil. Bakın halen ekonomik sıkıntılardan maçlara çıkamayan takımlarımız var.

İşte demem o ki , eskiden köy ve beldede yaşayan gençlerimiz , spor yapacak ya da kendilerini kötü alışkanlıklara sürüklemeyecek , tek meşgaleleri vardı. O da maddi imkansızlıktan yapılamaz durumda oldu. Tıpkı eski bir belde olan Kurudere’de yaşayan gençlerimiz gibi. Elbet vardır sizce bunun makul ve mantıklı bir açıklaması.

Gelelim Karasuspor’umuza. 2014-2015 futbol sezonuna başlamadan önce , yeni Başkan eski onursal Başkan Yılmaz Ekşi , her türlü ekonomik zorluklara rağmen , geçtiğimiz sezon kadroda bulunan bir çok futbolcusu ile anlaşmış gibi. Karasuspor’da mevcut kadronun iskeletini bozmamış oldu.

Elbet iyi bir kadro kurmak , tamamen maddi imkanların çok daha geniş olmasına bağlı. Önümüzdeki sezon daha güçlü bir Karasuspor için , mutlak surette Belediyenin ve Belediye Başkanının taşın altına elini sokması lazım. Yoksa sadece 1 kişinin ya da her zamanki gibi Karasu’da müteahhitlik yapan , birkaç iş adamlarımızın 5 bin ya da 10 bin lira vererek , sonuca gidilecek bir başarı olmaz. Her zaman dediğim gibi , Karasuspor’un tek olmazsa olmazı , Belediye ve Belediye Başkanının yapacağı katkısıdır.

Sevgili Karasu Belediye Başkanım Mehmet İspiroğlu , bu sezon bir dene bak. Hatta bir el at Karasuspor’a. Bakalım görelim o zaman Karasu İlçesinin adı nerelere yazılıyor. Acaba hiç benzer mi , hani o yazın düzenlediğimiz plaj futboluna ya da voleyboluna bak. O zaman adımız nerelerde geçecek. Öyle bir kere Televizyonda yayınlamak ile , ilçe tanıtımına benziyor mu futboldaki başarı. Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.