Cumartesi, Aralık 21, 2013

Yeşilova Esnafspor'a kardeş çelmesi

İstanbul 1.Amatör Lig 4.Grup’ta şampiyonluğa oynayan Yeşilova Esnafspor küme düşme hattında olan Gültepe Özgençlikspor ile 3-3 berabere kalarak hem liderliği hem de şampiyonluğu zora soktu.
Küçükçekmece ilçesinin şampiyonluğa oynayan ekibi Yeşilova Esnafspor ile grupta küme düşmeme mücadelesi veren, komşu mahallenin takımı Gültepe Özgençlikspor, ligin 14.Haftasında Küçükçekmece Yeşilova Kemal Aktaş Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Her iki takımın da mutlak galibiyet için çıktığı bu önemli karşılaşmada lider Yeşilova Esnafspor bir penaltıdan yararlanamazken kaptan Engin 71. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.


12. dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Murat sol taraftan topu ceza alanın içine ortaladı. Topu çok iyi takip eden kaptan Bilal topu kafa ile ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçiren gollü attı. 14'te Yeşilova Esnafsporlu Mustafa’nın ceza alanın içinde kafa vuruşu top az farkla auta çıktı.17.Dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Erkan soldan ortasını yaptı ortalanan topa Fatih Aktaş’ın yarım volesi top kale direğini yalayarak auta çıktı. 19.Dakikada Yeşilova Esnafspor'da Ozan soldan ortalanan topu çok iyi takip etti, sert şutunda top ağlara gitti ve skora eşitlik geldi: 1-1


23.Dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Sercan serbest vuruş kullandı kullandığı top az farkla auta çıktı. 33.Dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Erkan sağ tafradan topu ceza alanın içine ortaladı, Fatih İşcan’ın kafasında meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
36. Dakikada Yeşilova Esnafspor'da ceza alanı içine ortalanan topu çok iyi takip eden Yunus Özdemir’in vuruşunda top ikinci kez G.Özgençlikspor ağlarına gitti ve Yeşilova Esnaf spor bu golle 2-1 öne geçti.
39.Dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Taygun ceza sahasının dışından kaleyi karşıdan görecek şekilde topa çok sert vurdu ve kaleci Muharrem'in bakışları arasında ağlara gitti ve skora eşitlik geldi skor 2-2 oldu.
45.Dakikada Yeşilova Esnafspor'da Mustafa topu ağlara yolladı ancak karşılaşmanın orta Hakemi Murat Yaraoğlu ofsayt gerekçesi ile pozisyonu geçersiz saydı.


Özgençlik yeniden öne geçti
59.Dakikada Yeşilova Esnafspor serbest vuruş kazandı topun başına geçen Aykut Gezer topa çok sert vurdu herkes gol diye sevineceği anda kaleci Selçuk son anda uzanarak topu parmaklarının ucu ile kornere çeldi. 68.Dakikada Gültepe Özgençlikspor’da Erkan ceza sahası içinde topla buluştu, sert vuruşunda kaleci Muharrem'in yapacak bir şeyi olmayınca top üçüncü kez Yeşilova Esnafspor ağlarına gitti ve kırmızı-beyazlı Gültepe Özgençlikspor bu golle 3-2 öne geçmiş oldu.


Penaltı ve kırmızı kart
71.Dakikada Yeşilova Esnafsporlu Ozan'a rakip savunma oyuncusu tarafından ceza alanın içinde sert müdahalede bulunuldu ve karşılaşmanın orta Hakemi Murat Yaraoğlu penaltı noktasını gösterdi. Bu esnada rakibine küfür ettiği gerekçesi ile Yeşilova Esnafspor takım kaptanı kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı atışı için topun başına geçen Samet çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak yan direğe çarptı. Yeşil-Beyazlılar bir golden oldular.


10 kişiyle gelen beraberlik
79. Dakikada Yeşilova Esnafspor'da Samet ceza sahasını dışından sert vurdu, top kaleci Selçuk’un göğsüne çarparak kornere çıktı. 80.dakikada Ozan kendisinin ikinci takımının üçüncü gollünü atarak skoru eşitledi: 3-3


Hakem önce penaltı dedi, sonra iptal etti
86.Dakikada Yeşilova Esnafspor'da Mustafa’nın kafa vuruşunda kaleci Selçuk zamanında çıkarak gole izin vermedi. 88.Dakikada ceza sahası içine ortalanan topa Aykut Gezer müdahale edeceği anda rakip futbolcular tarafından faul yapıldı. Karşılaşmanın orta hakemi Murat Yaraoğlu Esnafspor lehine penaltı noktasını gösterdi ve penaltıya neden olan oyuncuya kırmızı kart çıkaracağı anda 2.kıdemli yan hakem A.Furak Uygan’ın bayrağını kaldırdığını gördü ve hemen o tarafa koşarak bir görüşme yaptı. Hakem ofsayt gerekçesi ile penaltıyı iptal etti.


Karşılaşmada başka gol olmayınca bu önemli maçta iki kardeş kulüp olan Yeşilova Esnaf spor ile Gültepe Özgençlikspor takımları karşılıklı atılan gollerle 3-3 beraber kaldı. Lider olarak sahaya çıkan Yeşilova Esnafspor liderlik koltuğundan inerek şampiyonluk şansını zora soktu. Gültepe Özgençlikspor ile hafta içi Beyoğlu Yeniçarşı takımından sonra lider Yeşilova Esnafspor'dan da puan koparak ileriki haftalara umutlanmış oldu.


Stat: Küçükçekmece Yeşilova Kemal Aktaş
Hakemler: Murat Yaraoğlu, A.Furkan Uygan, Deniz Akkay
Gültepe Özgençlikspor: Selçuk*** Gökhan** Murat*** Emre** Metin** Fatih Aktaş** Bilal*** (Gökhan**) Erkan*** (Muhammet*) Tayfun** (Oğuzhan*) Sercan** Fatih İşcen**
Yeşilova Esnafspor: Muharrem** Uğur** Feyat** Samet*** Bora** Yunus Özdemir*** Ozan*** Aykut Gezer*** Mustafa** (Muhttin*) Engin* Yunus Emre **
Goller: 12.Dk Bilal, 39.Dk Taygun,68.Erkan / 19,80.Dk Ozan ve 36.Dk Yunus Özdemir
Kırmızı Kart: 71.Dk Engin-Y.Esnafspor


HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE


[gallery link="file" ids="100372,100373,100375,100376,100377,100378,100379,100380,100381,100382,100383,100384"]


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 7 Mayıs 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de ikinci yarının ilk hafta karşılaşmaları bugün başlıyor...